Malins nyårskarameller

Dags att sammanfatta 2014. Inte så originellt kanske, det är ju vad typ alla andra också gör nu, men jag tycker att det känns bra att "knyta ihop säcken" och reflektera över det år som gått innan nästa tar sin början.
 
 
Nätterna präglades av mardrömmar och sömnlöshet, dagarna av stress. Stressen får väl ses som ganska självförvållad, sådär i slutet av en hösttermin med 75 % studietakt och 100 % jobb. Slitet lönade sig i alla fall och jag belönades med högsta betyg på samtliga kurser.
 
Tvåårsdagen av min tid i Körsbärsdalen passerade och jag "firade" den hos tandläkaren där jag fick en visdomstand utdragen. Jag började läsa mangaversionen av Sekai-ichi Hatsukoi, deltog i ett fackeltåg mot rasism och gick på ett prova-på-tillfälle för en danskurs (som jag dock kom fram till att jag inte ville gå). Pride-familjen hade årsmöte där jag deltog i egenskap av föreningens revisor och "kom ut" som psykfall inför allihop.
 
 
 
Den stora idolmånaden. Melodifestivalen drog igång och underbara Yohio gick direkt till final i första deltävlingen (yay!). Underbara Ola Salo satte upp musikalen Jesus Christ Superstar i Linköping och jag var självklart på plats och såg underverket (tihi!). Och så fick jag veta att underbara Alice Babs gått ur tiden (buhu!).
 
Efter en längre tids frossande i Yaoi-"litteratur" drog jag igång ett eget romanprojekt inom denna suspekta genre. Och i samma perversa anda började jag även kolla på Game of Thrones.
 
För att bli av med några gamla demoner började jag spela World of Warcraft igen (efter fyra års avhållsamhet), men avinstallerade skiten efter bara två dagar – syftet med spelandet var ju inte att dras ner i det beroendeframkallande träsket som slukade mitt ex, utan att "face my fears" och "reclaim the game" efter all ångest och smärta som det orsakat mig.
 
På jobbet bestämde vi oss för att byta ut en av våra leverantörer, och när den dåvarande leverantören fick reda på det konfronterade han mig och fyllde mig med massiva skuldkänslor och ångest. Och på ett årsmöte med en förening där jag är revisor utbröt stor dramatik med tårar och höjda röster och beskyllningar mellan styrelsemedlemmarna, vilket förstås även det fyllde mig med fruktansvärd ångest.
 
Skönt då att jag framåt slutet av månaden fick se de första vårblommorna sticka upp ur gräsmattan. Det gjorde mig himla glad.
 
 
 
Min månadslön höjdes med 2 000 kronor och jag firade detta genom att köpa en supersöt Hello Kitty-kigurumi, vars öron jag började ägna kvällarna åt att ligga och klämma på – vilket visade sig ha en märkligt lugnande effekt.
 
Chefen och jag höll i en utbildningsdag för tre andra revisorer. Jag var såklart fruktansvärt nervös innan, men det gick jättebra och kursdeltagarna var mycket nöjda och berömde oss efteråt.
 
En av de vidrigaste människor jag känner var elak emot mig och fick mig att börja gråta, men omgivningen var väldigt stöttande och ställde sig på min sida mot det ondskefulla fanskapet.
 
Underbara musikalen RENT sattes upp här i stan och jag gick och såg den två gånger (en gång i mars och en gång i april). Även det orsakade en hel del tårar, men av en helt annan sort.
 
 
 
Mina Sertralin-tabletter tog oväntat slut (jag trodde att jag hade en ask till i medicinskåpet men det hade jag tydligen inte) och det dröjde ett tag (och mycket bråk) innan Cirkus Psyk ordnade fram ett nytt recept åt mig. Så under några hemska dagar i början av månaden mådde jag verkligen skitdåligt.
 
Jag började se om Queer as Folk, ett och ett halvt år efter att jag med stor sorg sett det allra sista avsnittet. Men det var tydligen inte tillräckligt för lilla faghag-Malin, så jag plöjde även igenom första säsongen av Looking.
 
En morgon när jag gick till jobbet fick jag syn på några hemlösa som låg och sov på marken utanför en port. Det var verkligen en chock, jag hade aldrig sett något liknande i Norrköping förut. Men det var ingenting emot den dramatiska händelse som tilldrog sig i stan framåt slutet av månaden – när två bröder blev mördade i en urspårad släktfejd. Herregud, vad är det för fruktansvärd utveckling i denna fina stad?!
 
Tur då att fantastiska Yohio kom till stan strax därpå, så att jag fick chansen att träffa honom och glida in i ett harmoniskt tillstånd igen. Och i samma anda åkte jag runt med Pride-familjen och affischerade inför festivalen i maj. Och så började körsbärsträden blomma på Körsbärsdalens innergård.
 
 
 
Maj månad inleddes med en Yohio-konsert i Göteborg, tätt följd av årets Pride-festival i Norrköping. I år hade vi vår allra första prideparad, vilket kändes helt fantastiskt.
 
Jag fyllde 26 år och bjöd in till värsta tårtkalaset, med egenhändigt bakad tårta och rikligt dekorerade kakor. Jag återupptäckte vilken rogivande effekt det har att lägga pussel, så jag började ägna söndagarna åt det för att fördriva söndagsångesten.
 
Min stora förebild Lady Dahmer kom till stan för att delta i ett feministiskt panelsamtal tillsammans med ett gäng andra kloka människor, fantastiska FI kom in i Europaparlamentet och vackra Conchita vann Eurovision Song Contest. Maj månad var på många sätt ett enda stort härligt FUCK YOU till patriarkatet.
 
 
 
Juni innebar som vanligt kulmen av högsäsongen på jobbet, vilket avspeglades i mitt bloggande (eller snarare brist på bloggande). Lediga stunder ägnade jag åt att om och om igen titta på min nya favoritfilm Trassel (som är full av social fobi-metaforer) och inhandla produkter relaterade till denna film. Pride-familjen bjöd mig på fest en kväll, vilken jag gick på trots Ångestmonstrets vilda protester. Midsommarafton tillbringade syrran och jag ute i det gröna och det blev en mycket lugn och trivsam dag.
 
 
 
Även juli innebar mycket jobb och lite bloggande. Men jag lyckades ändå klämma in biobesök och utflykter emellanåt, som lite omväxling från alla siffror. Och så besökte jag Harry Potter-utställningen tillsammans med syrran och Per.
 
I slutet av månaden briserade en känslomässig bomb för mig. Då skickade plötsligt mitt ex ett meddelande till mig på Facebook, efter fyra års kompakt tystnad. Totalt kaos utbröt inom mig och jag visste inte var jag skulle göra av mig själv. Det tog flera dagar innan jag lyckades ta mig samman så pass mycket att jag kunde skriva ett vettigt svar till henne.
 
 
 
Augusti = semester. Tillbringade en välbehövlig vecka på supermysiga Gotland. Vilken otroligt vänlig, rogivande och intressant ö! Dit kommer jag absolut att återvända. :)
 
Medeltidshysterin som råder på Gotland fortsatte även på hemmaplan, då det i slutet av månaden blev dags för Söderköpings Gästabud som syrran och jag självklart besökte.
 
Taylor släppte singeln "Shake It Off" vilket försatte mig i fullkomlig extas. Pride-familjen bjöd mig på fest igen, men den här gången lät jag Ångestmonstret vinna och tackade nej. Lite mer kämpaglöd visade jag däremot när förtidsröstningen inför höstens val drog igång, då skyndade jag iväg till en vallokal för att bidra till ett bättre (och mer rosa) samhälle.
 
 
 
Efter fyra veckors semester började jag jobba igen, vilket gick över förväntan. Tidigare år har jag varit helt lost när jag kommit tillbaka efter en så lång ledighet, men i år kom jag igång igen utan större problem.
 
Höstterminen drog också igång, vilket inte gick fullt lika lysande. Jag skulle läsa en fortsättningskurs i japanska på distans, men på ett annat universitet än tidigare, och det innebar att jag måste använda webcam och mikrofon på lektionerna…vilket såklart var dömt att misslyckas. Jag hoppade av kursen ganska omgående.
 
Istället började jag gå en kvällskurs i kundaliniyoga, vilket visade sig ha en otroligt rogivande och helande effekt.
 
Paketet från L (det hon kontaktade mig om i juli) kom fram, vilket orsakade en hel del ångest. Strax därpå kom även det deprimerande valresultatet och jag började, liksom vid valet 2010, överväga att emigrera.
 
Chefen åkte på semester en vecka och utsåg mig till ställföreträdande chef under tiden – ett uppdrag som jag visade mig klara förvånansvärt bra.
 
 
 
Taylors nya album 1989 släpptes, jag fick nya glasögon och syrran och jag bestämde oss för att jaga bort hösten genom att baka lussebullar och lyssna på julmusik.
 
Östgötatrafiken fick den idiotiska idén att införa nya regler för bussarna här i stan, så plötsligt var det inte längre tillåtet att stiga ombord via någon annan dörr än framdörren. Något som gjorde bussåkande till en ännu mer ångestladdad aktivitet än vad det varit tidigare.
 
En feministisk kör startade upp här i stan och jag inbjöds till att gå med i den. Jag gick dit, men Ångestmonstret var i Rage Mode och efter en timme började jag gråta och gick därifrån för att aldrig mer komma tillbaka. Att sjunga i kör är nog ingenting för mig faktiskt.
 
Jag tog under stor vånda äntligen tag i mina ofräscha det-kommer-blod-ur-ändtarmen-problem och uppsökte en rumpdoktor. Han konstaterade att jag inte hade cancer (vilket jag fruktat) utan "bara" hemorrojder (och det skulle räcka med salva, tack och lov, jag behövde inte opereras).
 
 
 
Jag blödde himla mycket näsblod under november, vilket förmodligen var någon slags stressreaktion (eller överkonsumtion av Yaoi). Det var en omvälvande månad med stora saker i görningen. Dels fick jag tag i förköpsbiljetter med superbra platser till en av Taylors konserter i England i sommar, dels var syrran och jag och tittade på en helt underbar vindsvåning som vi bestämde oss för att flytta in i tillsammans (vi flyttar i februari).
 
Tredje Hunger Games-filmen hade premiär och jag gick på premiären tillsammans med syrran och Livrädd. Jag tillbringade en intensiv heldag i Stockholm där jag deltog i en juridisk utbildningsdag. Och så gick jag på en stjärnspäckad julgala tillsammans med mina kollegor.
 
 
 
En massa främmande nummer började ringa och messa till mig, det var personer som ville komma och kolla på lägenheten. Himla jobbigt att släppa in okända människor i mitt hem, men jag var ju så illa tvungen.
 
Pride-familjen hade årsmöte, där jag utförde mitt sista uppdrag som föreningens revisor och istället blev invald i styrelsen som vice kassör. Himla spännande!
 
Sista arbetsdagen innan julledigheten gick jag till jobbet i tomteoutfit. Var lite rädd att kollegorna skulle tycka att det var too much, men de var allihop positivt inställda till mitt tilltag.
 
 
Tja...sammanfattningsvis kan en väl säga att 2014 var ett ganska intensivt år, med många ups and downs (varav ett flertal jag valt att inte ta upp här i bloggen, för att det är känsliga saker som berör andra än bara mig själv).
 
Hur ser jag på 2015 då? Jag tänker inte avge några nyårslöften, men jag har en del tankar och förhoppningar som jag tänkte dela med mig av. Jag tror att 2015 blir ett bra år. Magkänslan säger mig att det mesta i mitt liv kommer att utvecklas i en positiv riktning. Så det är med tillförsikt jag lämnar 2014 bakom mig och går in i ett nytt tidevarv. :)
 
GOTT NYTT ÅR!!!

"Veckans" jobb-outfits

 
Det blev sannerligen ingen lång arbetsvecka den här veckan. :P Gick hem tidigare idag, sedan är det ju nyårsledigt onsdag-torsdag och på fredag har jag tagit semester. Nu sitter jag och försöker sammanfatta det gångna året. Det får ni läsa om imorgon. :)

Malin the Teacher

Idag hade jag bokföringslektion med en kund - i två och en halv timme! Jag var sjukt nervös innan och kunde verkligen inte fokusera på någonting. Jag tycker ju det är skitjobbigt och får värsta prestationsångesten av att ha någon sittande bredvid mig när jag arbetar, så att hålla i en bokföringslektion är verkligen inte my cup of tea.
 
Hubert kom in och satte sig hos mig en stund innan och pratade, och han sa bland annat att det är BRA för mig att utsätta mig för sådana saker. Eftersom Ångestmonstret befann sig i totalt Rage Mode var jag inte riktigt upplagd för den sortens prat, men såhär i efterhand kan jag tycka att det var riktigt fint sagt av honom. Han vet ju att jag har social fobi och han är en stor förespråkare för personlig utveckling och att utmana sig själv och dylikt. Så han ville ju bara stötta och hjälpa mig.
 
När jag mötte Hubert i korridoren efter att kunden gått kramade han om mig och sa att jag varit duktig. Och jag kände mig faktiskt duktig. Fullkomligt dränerad på energi visserligen, men nöjd och lättad över att lektionen gått så pass bra.
 
Kunden kommer tillbaka imorgon förmiddag för "fortsättningskursen". Och jag känner mig faktiskt inte alls nervös. Jag tror att det kommer gå bra. Och med dessa förtröstansfulla ord tänker jag nu gå och lägga mig. Kissen ligger redan här bredvid mig och snarkar, så det är väl hög tid att jag gör detsamma. Natti!
 

Sagan om Den finska anden i flaskan

 
Detta var den sista sagan i den långa raden av söndagssagor (det är också, enligt mig, den bästa). Och det passar ju bra, eftersom vi nu är framme vid årets sista söndag.
 
Hur har jag då tillbringat denna årets sista söndag? Tja, jag började ju med att vakna vid fyratiden imorse utan att kunna somna om. Så under morgonen och tidiga förmiddagen hann jag både städa badrummet, titta på julspecialen av Downton Abbey, diska, laga mat, spela Sims, dammsuga, fixa tvätten, bädda sängen, plocka undan lite i lägenheten och spela ännu mera Sims.
 
På eftermiddagen kom min stödperson hit, och hon hade med sig en hel kasse med julklappar till mig! Alla på temat Hello Kitty. Yay! :D
 
Jag upptäckte också att det precis kommit ett nytt kapitel av Sekai-ichi Hatsukoi. Dessvärre finns det bara på japanska än så länge (det tar flera dagar innan den engelska översättningen kommer, buuhuuu!) och jag lyckades inte fatta någonting av det eftersom det i princip bara var en massa för mig okända kanji-tecken och jag var för otålig för att sätta mig och slå i ordboken. Men bilderna säger ju rätt mycket själva...så trots att jag inte uppfattade någonting av dialogen försattes jag i akut Fangirl Mode med massivt Nosebleed. KYAH!!!
 
Efter det blev jag tvungen att lägga mig och kolla på Trassel för att lugna ner mig lite och höja anständighetsnivån något. ;) Duschat har jag också gjort, dels som ytterligare ett sätt att lugna ner mig och dels för att det är beyond svinkallt ute så jag har ingen större lust att duscha precis innan jag går till jobbet imorgon bitti. Brrr!!!

Julefrid

 
Hade en supermysig julafton med familjen igår. :) God mat (mamma hade i vanlig ordning fixat en massa vegetariskt till mig), riktig julgran, Kalle Anka, sällskapsspel, julklappar... Och vet ni vem som skötte julklappsutdelningen? Jag jag JAG!!! :D När jag var yngre tyckte jag att det var extremt obehagligt och gjorde allt för att slippa, men i år åtog jag mig uppdraget alldeles frivilligt. Yay! :)
 
Hoppas att ni också hade en fin dag igår, oavsett hur/om ni firade. Idag har visst mellandagsrean dragit igång på en del ställen, men jag har inte för avsikt att kasta mig in i den hysteriska karusellen. Har fått mejl om mellandagsrean från flera sidor på nätet där jag brukar handla, så ska jag köpa någonting nu under de närmaste dagarna får det nog bli från dem. Mycket lugnare och behagligare än kaoset på stan!
 
God fortsättning, eller vad nu vuxna och mogna människor brukar säga såhär efter julafton. :P

God Jul!

 
Varför inte passa på att läsa lite julig Yaoi i väntan på tomten? ;) Junjou Romantica har speciella julkapitel med såväl Hiro-san och Nowaki som Usagi-san och Misaki. Enjoy...

Pepparkakor

 
Skulle ha bakat pepparkakor igår, men det blev inte så. Gjorde det idag istället. Lyssnat på Peter Jöbacks julskiva och kollat på Mysteriet på Greveholm har jag också gjort. Och köpt de sista julklapparna. Det var förvånansvärt lugnt på stan, tack och lov, jag trodde ju att det skulle vara totalt kaos. Men det var som sagt helt okej.
 
Så...nu kan det faktiskt få bli julafton snart. Jag är redo.

Döden

Jag har tänkt mycket på döden idag. En person jag kände dog imorse. Hon blev ganska gammal, 82 år, men det kom ändå som en chock. Det känns så overkligt, jag tror inte att jag har fattat det riktigt än. Det måste få sjunka in.

Sista veckans jobb-outfits och första tomtebesöket

 
Idag jobbade jag min sista dag innan julledigheten. Vi hade bestämt att vi skulle ha en liten julavslutning idag, så jag såg förstås till att "dress for the occasion" med tomteklänning och tomteluva och röd kappa. Kollegorna tyckte att jag var jättefin. :) Det var en lättnad att höra det, för jag var lite nervös över hur de skulle reagera på min aningen extrema outfit. Nog för att jag brukar klä mig rätt udda, men idag gick jag nog lite över gränsen faktiskt. Men det mottogs som sagt positivt. :)
 
När vi satt och förmiddagsfikade bankade det på ytterdörren. Chefen gick och öppnade, och utanför stod - jultomten! :D Han har aldrig kommit till Körsbärsdalen förut, så det kändes himla spännande. Han kom in och skrockade och frågade om det fanns några snälla redovisningskonsulter där. :P Jag hade visst varit riktigt snäll, för jag fick TVÅ paket av tomten. En FAR-kalender och en Hello Kitty-tidning. Det verkar som om tomten är någon jag känner rätt väl. Vad synd att Hubert fastnade i badrummet så att han missade tomtens besök, han kom inte tillbaka förrän strax efter att tomten hade gått. ;)
 

En sådan där dag när jag blir imponerad av mig själv

Började arbetsdagen med en tre timmar lång bokslutsgenomgång med en kund. Chefen var också med, och det var väl tur för annars hade jag nog psykat ur fullständigt. Efter tre timmars diskuterande, förklarande och argumenterande kände jag mig totalt utmattad. Men jag kände mig också himla stolt över att ha tagit mig igenom det, för jag var rejält nervös innan.
 
Vid det laget var det hög tid för lunch, och i hallen satt redan en av våra leverantörer och väntade. Han och hans chef skulle bjuda mig och min chef på lunch nämligen, så vi åkte iväg till en jättetjusig restaurang där jag aldrig varit förut och blev tilldelade ett bord. Jag var nervös inför detta också, jag är liksom askass på småprat så hur fan skulle jag kunna hålla igång ett samtal under en hel jäkla lunch?! Men det gick riktigt bra. Jag menar, det var ju inte bara jag, det var ju faktiskt tre personer till runt bordet (varav två säljare) så det flödade av samtalsämnen och vi hade jättetrevligt. :)
 
Efter lunchen tog jag tag i det stora julkortsberget som det verkligen börjar bli dags att skicka ut till kunderna snart. Jag kladdade dit min namnteckning på vartenda ett av korten, det gick på löpande band och jag kände mig som värsta idolen som satt och skrev hundratals autografer. :P Nu återstår "bara" kollegornas namnteckningar, påklistrande av adressetiketter, istoppande i kuvert, frankering av samtliga brev samt ivägkånkande till brevlådan. Men det hinner vi nog med imorgon. Hoppas jag, för sedan tänker jag minsann gå på julledighet.
 
Mitt i alltihop frågade chefen om jag kunde ringa ett samtal som han kände att han inte hade tid med just då. Och trots att Ångestmonstret vrålade "NEEEJ!!!" inombords hörde jag mig själv säga "Javisst!" och trippa iväg till mitt arbetsrum där mobilen låg på skrivbordet. Tvekade inte alls mycket innan jag slog numret, och samtalet gick jättebra. :)
 
Framåt slutet av arbetsdagen behövde jag egentligen ringa ett annat samtal också, till programsupporten, men då fegade jag ur och valde att kontakta via chatten istället. Jag kände liksom att det fick räcka med social exploatering av lilla Malin för idag.

Ringa till elbolaget

Idag ringde jag till elbolaget för att se till att elen följer med till nya lägenheten när jag flyttar. Har tänkt ringa i flera veckor, men eftersom det är obehagligt har jag förstås skjutit upp det.
 
Först en massa harklande och hostande, sedan nervöst inknappande av numret, sedan olidlig väntan i telefonkö och lyssnande till monoton automatisk röst som upplyste mig om hur lång denna väntan beräknades bli.
 
När jag väl kom fram möttes jag av en person med extremt uttråkad röst som började efterfråga en massa uppgifter som jag inte hade, typ "tiosiffrigt anläggningsnummer" (vad fan är det?!), kommande hyresgäst i min nuvarande lägenhet (vad spelar det för roll?) och nuvarande hyresgäst i min kommande lägenhet och fan och hans moster. Det räckte visst inte med personnummer, adress, lägenhetsnummer och hyresvärd.
 
Den icke-hjälpsamma kundtjänstmedarbetaren avslutade samtalet med att surt muttra något om att jag får ringa igen när jag fått tag i det där tiosiffriga anläggningsnumret för utan det kunde hon minsann inte hjälpa mig.
 
Så nu har jag ännu ett elbolagssamtal att våndas inför. Har dock inte riktigt bestämt mig för om jag ska återkomma till den där surkärringen med det efterfrågade anläggningsnumret, eller om jag ska kontakta något annat elbolag där personalen är lite trevligare.
 
När jag utsätter mig för någonting jag tycker är obehagligt (typ telefonsamtal) blir jag ju extra sårbar och behöver bli bemött med varsamhet och vänlighet, inte med uttråkning eller irritation. Så det känns inte så himla lockande att återkomma till surkärringen. Dock är ju sannolikheten ganska stor att det kommer vara någon annan person som svarar nästa gång jag ringer till elbolaget, så...jag kanske gör ett försök till. Någon annan dag/vecka/månad/år/liv.
 
(Bildkälla: Socially Awkward Misfit)

Sagan om Kung Trastskägg och Tonårsprinsessan

Jahapp. Det blev visst en shoppingdag idag. Det trodde jag verkligen inte imorse - jag sov till typ halv tio(!) och sedan satte jag mig och spelade datorspel. Men sedan fick syrran och jag ett ryck och åkte iväg till ett köpcentrum, där jag brände över 3 000 spänn på julklappar (varav typ hälften till mig själv).
 
Två av dagens inköp (till mig själv). Taylors två senaste parfymer. De doftar alldeles underbart, jag sprejade en på varje handled och gick och sniffade på dem under resten av shoppingturen så att jag blev alldeles yr i huvudet. :P
 
Syrran berömde mig för att jag småpratade så avslappnat med den supersöta expediten i en affär och jag kände mig riktigt duktig. Det var inte så himla mycket folk som jag befarat i affärerna, så Ångestmonstret höll sig faktiskt borta under större delen av dagen.
 
En kärring trängde sig fram och motade bort mig när jag stod och slog in paket i en affär och jag blev både ledsen och arg, men jag sa förstås ingenting utan stod bara snällt (jag blängde dock lite på henne) och väntade på att hon skulle bli klar så att jag kunde fortsätta slå in mina paket. Jag konstaterade att hon glömde ta bort prislappen på en av sina presenter innan hon slog in den, men jag sa ingenting om det heller (om det var av agg emot henne eller av rädsla för att inleda en konversation med en främling är jag faktiskt inte helt säker på, kanske var det en kombination av båda).
 
På det stora hela var det dock en himla trevlig dag och herregud-jag-har-knappt-hunnit-köpa-några-julklappar-än!-ångesten har dämpats rejält. :)
 
Men nu är det verkligen hög tid att gå och sova (jag ska ju faktiskt upp tidigt och jobba imorgon!), så här kommer söndagssagan...
 
 
Natti!

Veckans jobb-outfits

 
Det har varit en intensiv vecka med många ups and downs (varav de flesta jag dessvärre inte kunnat nämna här i bloggen i nuläget). Veckans jobb-outfits skulle egentligen ha publicerats igår kväll, men jag orkade helt enkelt inte. Jag jobbade ända till klockan 18(!) igår kväll och kände mig typ halvdöd när jag kom hem...men det var himla skönt att bli klar med ett stort uppdrag innan helgen, så att jag kan koppla av och vara lite ledig nu.
 
Alternativet hade varit att gå hem i vanlig tid igår och sedan gå och jobba en stund idag istället. Men jag föredrog som sagt att göra klart allting igår. Jag blev nästan löjligt lycklig när jag till slut kunde gå till skrivaren och skriva ut det färdiga resultatet av mina ansträngningar och inse att jag faktiskt klarat av det stora, avancerade uppdraget nästan alldeles på egen hand (jag behövde be chefen om lite hjälp framåt slutet, men det mesta klarade jag själv).
 
Jag sov väldigt gott inatt, bättre än på länge. Och idag är det minsann Taylors födelsedag! Hon blir 25 år idag. Jag har dock inte funderat ut något bra sätt att fira detta på (än). Dagens planer går väl i princip ut på att titta på julkalendern, gå och handla och sedan gå till syrrans lägenhet och hjälpa henne packa inför flytten. Och lyssna på Taylors musik förstås. :)
 
HAPPY BIRTHDAY, TAYLOR!!!

Sista yogapasset

Ikväll var jag på terminens sista yogapass. De obehagliga känslorna av övergivenhet höll i sig från förra gången, så jag kände verkligen inte för att åka dit idag. Men syrran och en kollega övertalade mig att åka i alla fall.
 
Jag insåg även själv att det var det bästa jag kunde göra, för om det hemska från förra gången skulle vara den sista upplevelsen jag fortsatte bära med mig av yogan så är det ytterst osannolikt att jag kommer komma mig för att börja med yoga igen till våren (eller överhuvudtaget).
 
Så jag pallrade mig iväg dit, och det är jag glad över. Det var en jättehärlig upplevelse, massor av eldandning visserligen men det kändes faktiskt bra.
 
Nu har jag badat bubbelbad, ätit choklad och satt på mig min Hello Kitty-kigurumi. Slutet gott, allting gott...typ.

Dagens studienarkomansproblem

Idag kom antagningsbeskedet till vårterminen...
 
 
Men åååhh!!! Det var ju också en himla namnsdagspresent. Jag kommer verkligen inte ha tid att plugga i vår och jag känner mig absolut inte redo att återuppta den här kursen som blev en sådan katastrof i höstas, men hur fan ska jag kunna förmå mig själv att tacka nej till en erbjuden studieplats?!

Winter Wonderland

Kollegorna: "Det var frost imorse."
Jag: "Jaa, marken var helt glittrig!" :D
Kollegorna: "Det var halt på vägen."
Jag: "Jaja, men det var himla FINT i alla fall!"
 
Jag har ingen bil...märks det? ;)

Sagan om Rödluvan och Bert-Åke Varg


Lyckat årsmöte med fina människor

Idag har jag varit på årsmöte med fantastiska Pride-familjen. :)
 
Någon timme innan jag skulle gå slog Ångestmonstret till och gjorde mig alldeles stirrig, jag trodde nästan inte att jag skulle klara av det. Men jag gick i alla fall. Med Taylor i öronen förstås. "Welcome to New York" är verkligen den ultimata pepplåten för nervös liten revisor som ska gå på Pride-möte. :)
 
När jag kom dit var Neptune den första personen jag träffade. Det gjorde mig ju inte direkt mindre nervös, om man säger så. Men jag tror dock att min crush på henne börjar släppa lite grann. Jag antar att det borde göra mig lättad, eftersom det innebär att umgänget med henne kommer att kännas betydligt mer avslappnat framöver. Men det gjorde mig faktiskt snarare sorgsen. Jag har så svårt för att börja få den sortens känslor för någon nuförtiden, så att jag nu inte verkar känna lika mycket för Neptune längre spär på övertygelsen om att jag glider alltmer mot en asexuell läggning. Vet inte riktigt hur jag ska tackla detta. Nog för att jag länge kallat mig för en "asexuell flata med bögfetisch", men det har ju liksom varit på ett ganska skämtsamt plan. Geez, räckte det inte med att behöva gå igenom hela OMG-jag-är-intresserad-av-tjejer!-krisen i de tidiga tonåren, ska jag nu (när jag är fullkomligt nöjd med att vara lesbisk) behöva gå igenom någon slags OMG-jag-är-inte-intresserad-av-någon-överhuvudtaget!-kris i vuxen ålder?! Give me a break.
 
Nåväl. Nog med detta förvirrande sidospår. Åter till årsmötet med Pride.
 
Det var fem personer förutom jag själv. Jag hade träffat alla tidigare, brukar krama flera av dem när vi ses och är vän med samtliga på Facebook. De är så himla fina allihop. Och de verkade faktiskt uppriktigt glada över att jag var där med dem idag (även om Ångestmonstret verkligen gick in för att få mig att inte tro på det). Jag tillbringade tre jättetrevliga timmar tillsammans med dem, jag skrattade högt flera gånger och inflikade allt fler egna kommentarer i samtalet. Jag blev så avslappnad att jag för ett ögonblick faktiskt glömde bort den hemska punkten på dagordningen där jag i egenskap av föreningens revisor skulle redogöra för bokföringen och min revisionsberättelse.
 
När det väl var dags blev jag först jättenervös, men sedan flöt det på förvånansvärt bra. Föreningens kassör hjälpte mig enormt genom att ta huvudansvaret för genomgången av bokföringen, och sedan förra årsmötet vet ju alla i styrelsen om att jag har social fobi, så jag kände mig relativt avslappnad och levererade huvuddragen av vad jag kommit fram till vid revisionen utan problem.
 
Mitt uppdrag som föreningens revisor tog slut i och med detta årsmöte. Från och med nu är jag vice kassör istället. Vilket innebär att jag kommer att bli mer involverad i föreningens arbete än vad jag varit hittills, jag kommer att vara en del av styrelsen och delta på månadsmöten och allting. Det känns jättebra! Läskigt förstås, men otroligt roligt. :D
 
Jag gick därifrån med en varm känsla i magen, efter att ha blivit kramad av hela styrelsen, och kände mig fylld av kärlek och hopp. Det kommer att bli ett bra verksamhetsår, det här. :)


Veckans jobb-outfits och lägenhetsvisningar

 
Hittills har fyra spekulanter (varav tre nu ikväll) varit och tittat på min lägenhet. Två var uppenbart positiva och dem kände jag mig relativt bekväm med. De andra två var mer skeptiska och det hade jag förstås väldigt svårt att låta bli att ta personligt. Kissen delade uppenbarligen min uppfattning - de positiva vågade hon sig fram och nosade på, de skeptiska sprang hon och gömde sig för. Förhoppningsvis kommer det inga fler nu. Det tar himla mycket energi att släppa in främmande människor i mitt hem, även om det bara rör sig om några minuter åt gången.

Lägenhetsspekulanter och julgranspynt

Igår började mystiska nummer att ringa till min mobil. Jag svarade förstås inte. När första numret ringde trodde jag att det var någon som ringde fel, Truecaller-appen upplyste nämligen om att det var någon kille i Luleå som ringde. Jag känner ingen i Luleå. Så då kändes det legitimt att låta bli att svara (intalade jag mig själv i alla fall).
 
Nästa nummer visade sig vara en tjej här i stan. Två främmande nummer på en och samma dag - det kändes inte riktigt som en slump. Och då gick det upp för mig att det förstås var folk som blivit erbjudna visning av min lägenhet. Men jag svarade inte ändå.
 
Senare kom det ett SMS från ytterligare ett främmande nummer. Det svarade jag däremot på. Jag menar, det är ju inte alls lika obehagligt.
 
Igår kväll ringde tjejen här i stan igen, och efter mycken tvekan svarade jag äntligen. Killen från Luleå ringde igen mitt på dagen idag, och då svarade jag också. Jag skyllde på att jag "varit upptagen" när han nämnde att han försökt få tag på mig ganska många gånger under gårdagen.
 
Nu ikväll har tjejen här i stan varit och kollat på lägenheten. Jag var hypernervös innan, alldeles stirrig. Tycker inte alls om att släppa in folk i mitt hem. Men det tog väl inte mer än fem minuter, och nu (nästan en timme senare) börjar jag kunna varva ner igen.
 
Nästa visning blir på fredag. Och sedan blir det förhoppningsvis ingen mer, för killen i Luleå hade förståeligt nog ingen större lust att komma ända hit bara för att kolla på en lägenhet (speciellt inte efter att jag försäkrat honom om att den är jättefin och att jag har trivts väldigt bra här i över fyra år) utan bestämde sig för att tacka ja utan att ha sett den.
 
I väntan på att den första lägenhetsspekulanten skulle komma nu ikväll passade jag på att julpynta lägenheten (för det har jag inte hunnit/orkat tidigare). Lussekatten intog genast sin vanliga position under julgranen och började jaktspana på pyntet. Får se hur lång tid det dröjer innan första pyntet blir massakrerat...

Yogakris

När jag skulle till yogan idag var bussen försenad, så jag messade till yogaläraren och meddelade detta för att hon inte skulle börja utan mig. Men när jag väl kom fram till yogalokalen (fem minuter efter att yogan skulle börja) var dörren låst och ingen kom för att öppna åt mig.
 
Jag stod där i mörkret och frös en stund, sedan gick jag runt huset och kikade in genom fönstret och konstaterade att de redan hade börjat. Övervägde för ett ögonblick om jag skulle knacka på fönstret, men kom fram till att det inte var någon bra idé. Så jag messade upprört till läraren att dörren var låst och att jag tänkte åka hem istället.
 
Vid det laget var jag alldeles gråtfärdig. För vet ni vad som gör allra mest ont i mig? Känslan av att bli övergiven. Bortglömd, bortprioriterad, ensam kvar utan någon som bryr sig. Smärtsamt och fasansfullt, en skräck med rötter djupt inom mig. Och den skräcken triggas igång av sådana här tillsynes simpla situationer. Jag blir helt knäckt.
 
Har fortfarande inte fått någon respons från läraren. Och jag hyser stridslystna planer på att sluta gå på yogan överhuvudtaget (även om de idéerna mattas av alltmer ju fler timmar som passerar). Får se hur jag känner imorgon. Nu tänker jag inte göra något mer än att titta på julkalendern och gå och lägga mig. Natti!