Underverk

Fattar ni hur underbart det är att komma hem från jobbet och mötas av denna syn efter att ha varit utan toalett i över en hel jävla månad?!

Det första i raden av regelbundna frisörbesök

Imorse var jag hos frisören i typ två och en halv timme och det kändes jättebra. Hon tog verkligen hand om mig och var så snäll och duktig och bra på alla sätt. Jag hade faktiskt riktigt ROLIGT, tro det eller ej. Jag var jävligt nervös innan, men när jag väl kom dit kändes det bara bra. Och jag ska dit igen imorgon bitti för nästa etapp i min makeover. Ni kommer inte känna igen mig när jag är klar, men såhär blev resultatet idag i alla fall... 
 
Det kanske inte framgår så bra av bilderna, men jag har en helt annan färg på håret nu än innan. Och ännu större skillnad kommer det att bli. 
 
Den första låten som spelades på radion när jag kom in i salongen. Det måste ju bara vara ett gott tecken?!

Förstående frisör

Har våndats hela dagen över mejlet jag skickade till frisersalongen igår kväll. Liksom, herregud, kan man verkligen skriva så öppenhjärtigt till folk man inte känner?! De kanske inte tycker att jag är riktigt klok. Och sådana galna kunder vill de väl inte ha. 
 
Men för några timmar sedan kom svaret... 
 
 
...så nu studsar jag runt här och känner mig så otroligt lycklig och lättad. Och på onsdag ska jag klippa mig! 
 
Kvällens soundtrack.

Mejlat frisersalongen - efter ett och ett halvt års tvekan

I did it! Precis nu. Jag mejlade till frisersalongen jag gått och spanat på i typ ett och ett halvt års tid... Förhoppningsvis får jag ett positivt svar på frågan om de har möjlighet att ta emot mig som kund. Jag förklarade att jag har frisörskräck och att det därför kan gå flera år mellan klippningarna, men att jag nu verkligen vill få en ändring på det. Åh, jag hoppas så innerligt att de vill ta emot mig! Det verkar vara en så genuin, varm och vänlig liten salong...en plats där kanske till och med jag skulle kunna känna mig trygg.


Söderköpings Gästabud

Syrran och jag har varit på Söderköpings Gästabud idag. Det var mysigt. 😊 Jag köpte örhängen, men vågade inte prova på bågskytte (i år heller). Vi såg dans och en riddarkortege och massor av folk i coola kläder. Jag blev förstås stissig i folkmassan och fick klänga fast vid syrrans arm, men det gick rätt bra.


Mingel

Oj, har jag redan jobbat hela min första vecka efter semestern?! Det har verkligen gått fort.

Idag var chefen och jag inbjudna till ett mingel på banken. Körsbärsdalens bankkontakt ska gå i pension, så vi var där och gav honom en blomma och pratade lite med honom och drack varsitt glas.

Meningen var att man skulle gå runt och mingla med folket som var där...men det gjorde jag förstås inte. Några gånger kom det fram sådana där superextroverta typer och levererade några ytliga fraser innan de minglade vidare. Jag har aldrig förstått mig på den sortens umgänge. Det verkar så meningslöst och...falskt liksom. Dessutom är det skitsvårt! Vad ska man säga till alla dessa främmande människor?! Gärna utan att det känns superfånigt eller krystat.

Hela tillställningen gjorde mig faktiskt ganska sorgsen. Föremålet för uppvaktningen såg så ledsen ut och han uttryckte att han egentligen inte alls ville gå i pension. Han är inte redo än och det är så mycket han kommer att sakna - kollegor, kunder, arbetsuppgifter...att överhuvudtaget ha ett sammanhang. Jag känner mig ledsen för hans skull.


Förtryck på stranden

Då: män kontrollerar att kvinnor inte är för avklädda på stranden.

Nu: män kontrollerar att kvinnor inte är för påklädda på stranden.

Utopisk framtid: män ger fullständigt fan i hur kvinnor är klädda på stranden.


Förlängd tid på Litchfield

Senaste nytt om the never ending hantverkarinvasion: det blir inte klart förrän fredag NÄSTA vecka. Mitt sinnestillstånd pendlar mellan förbannad och förtvivlad. När det äntligen blir klart (om det nu någonsin blir klart) kommer det ha gått över två fucking jävla månader sedan de först var här och kollade och sa att de skulle börja jobba "nästa vecka" och att det skulle ta "två till tre veckor". Hantverkare är ett opålitligt jävla pack!!! 
 
Och sedan kommer hyresvärden och gör det hela om möjligt ännu värre genom att säga att det ska flytta in någon jäkla student i vår "badrumslägenhet" i korridoren den 1 september, så vi måste lämna in nycklarna till den innan dess. Vi ska alltså vara utan både toalett och dusch i flera dagar!!! Förutsatt att hantverkarna blir klara den 2 september...det kan ju lika gärna ta några veckor till, med tanke på deras kassa arbetsinsatser hittills. Jag litar inte ett skit på deras ord. 
 
Jag var i studentkorridoren tidigt imorse (vi kan kalla stället Litchfield - inte bara för att jag duschar med badtofflor utan för att det börjar kännas som ett straff att behöva gå dit). Kan ju inte gå dit på kvällstid längre på grund av alla jäkla festande studenter, så måste gå dit på morgonen när de ligger och sover ruset av sig. 
 
När kommer förresten tredje säsongen på DVD?! Ännu en sak som blivit gravt försenad...

Bra start

Nu har jag jobbat tre dagar efter semestern men jag är fortfarande fylld av energi. Annars brukar det bli en sådan chock med omställningen från lång ledighet till jobba-hela-dagarna att jag blir helt slut såhär i början. Men jag är mest glad att vara tillbaka i Körsbärsdalen igen, att slippa tassa på tå för hantverkarinvasionen hela dagarna och att faktiskt få någonting meningsfullt att göra igen.

Nu ikväll har jag varit på möte med Pride-familjen (första mötet efter sommaren) och det kändes också himla bra. De är så fina och kloka och förstående människor. ❤

Har inte kommit iväg till duschen sedan i förrgår dock, om vi nu ska nämna någonting som inte känns fullt så bra. Studenterna har ju flyttat in nu och de är hur många som helst och de festar och grisar ner och är allmänt störiga...och för mig som tycker att det är jobbigt bara att möta någon oförarglig individ i trapphuset är denna invasion av entusiastiska nollningsdeltagare minst sagt helt åt helvete. Får väl gå upp svintidigt imorgon bitti och ta mig iväg bort till studentkorridoren innan jobbet...då lär det ju inte vara alltför livligt där. 😪


Hantverkarinvasionen - en tragedi i X antal akter

Vrååååål!!! Jag blir galen, jag blir galen, jag blir GALEN!!!

Om jag har extrem tur är vi av med dem på fredag. De har sagt att de ska vara klara då. Men det tror jag inte på, de verkar inte ens ha börjat kakla än... Och nu har de haft sönder en superfin lampa som jag typ precis har köpt! Jag hatar hatar HATAR hantverkare!!!


Back on track

Vad det kändes fint att vara tillbaka på jobbet idag! 😊 Ett helt berg av bokföringsunderlag och obesvarade mejl väntade så klart på mig såhär efter semestern, men jag hade snart läget under kontroll. Nu kööör vi! 😜

Trodde att jag skulle vara helt slut när det väl blev dags att gå hem, som det ju tenderar att bli när en börjar jobba igen efter en längre ledighet, men jag kände mig inte så värst trött alls. Satte mig till och med och researchade till medeltidsromanen. Ett spännande namn har dykt upp - Robert de Longo Campo. Han var abbot i York från 1189 och blev av någon anledning avsatt 1194. Vem var han? Hurdan var han? Vad gjorde han innan och efter tiden som abbot? Varför blev han avsatt? Den som kan leta fram information om detta mitt nya intresseobjekt vinner min eviga tacksamhet. 💖


Sysslolöshet

Aktivitetsnivån är inte jättehög. Ligger mest på sängen och väntar på att tiden ska gå. Läser och glor på YouTube. Vad det ska bli skönt att få börja jobba igen på måndag! Semestern var mer än välbehövlig då i början, men nu gör den mig mest rastlös.


Exponering

Efter mycket om och men gick jag ändå en sväng på marknaden. Med ett hårt grepp om väskan, uppdragna axlar, irrande blick och ytlig andning. Men jag gjorde det i alla fall! 👍Köpte dock ingenting, men det berodde nog inte främst på Ångestmonstret utan på att det bara var en massa krimskrams som såldes. Jag såg en blommig sjal, en rosa peruk och en liten Hello Kitty-väska som fångade mitt intresse...men inte tillräckligt mycket för att jag skulle köpa dem. Och nu tänker jag stanna inne resten av dagen!

Bildbevis! Jag var där!

Morgonens aktiviteter

Vaknar vid åttatiden och konstaterar att det är två timmar till marknaden börjar för dagen. Utanför fönstret är det tyst och stilla och nästan folktomt. Så jag skyndar ut med soporna, ut till badrummet, ut till mataffären. Och nu är jag tillbaka i tryggheten igen, redo för ännu ett dygn barrikaderad i lägenheten.


Fånge i mitt eget hem

Jag har inte kunnat besöka mitt temporära badrum idag. För det är marknad utanför på gatan, så jag kan inte ta mig ut ur huset och bort till studentkorridoren.

Inte för att det är fysiskt omöjligt att öppna dörren och passera alla marknadsstånden och människorna...men min tröskel till att göra det är väldigt hög. Så jag är typ fånge i mitt hem.

Kikar ut genom fönstret emellanåt och tycker att det ser lite spännande ut, blir lite sugen att gå en sväng på marknaden...men nej, jag vet hur jag kommer att bli helt stirrig och få svårt att andas i den där trängseln och hur jag förmodligen inte ens kommer våga gå fram och köpa något. Så...jag stannar här inne i tryggheten.

Får väl smita iväg till badrummet imorgon bitti, innan det drar igång igen. Handla behöver jag också göra. Men nu ska jag försöka sova, trots att det är sådant himla liv utanför. Fattar inte var alla dessa människor kommer ifrån, timme efter timme passerar och det är fortfarande en strid ström av människor här utanför...


(Ut)flykt

Idag har Livrädd och jag haft en heldag i Linköping med shopping, bio ("Captain Fantastic") och lite regn. ☺ Det var mysigt, och skönt att komma bort från hantverkarna ett tag. 👍 Men nu är jag himla trött, så jag ska väl sova snart. Natti!


ZzzzZzzZzzzzzZzzz

Jag har sovit hela dagen idag, bokstavligt talat - jag gick inte upp förrän tio i fyra på eftermiddagen! Och hade det inte varit för att mamma och syrran och jag skulle ut och lyssna på musik på stan under kvällen skulle jag ha fortsatt att sova och inte gått upp förrän imorgon bitti. Och nu har jag gått och lagt mig igen...


Fucking Åmål

Precis hemkommen från utomhusbio på taket till ett parkeringshus. Vi i Pride-familjen hade valt filmen (vi var med och arrangerade kvällens visning) och det var mycket uppskattat. Allting kändes så fint...regnbågsflaggorna och alla trevliga människor och fantastiska "Fucking Åmål" som jag inte sett på jättelänge och den härliga stämningen och det fina vädret...och så vidare. En mycket lyckad kväll! Och nu ska jag sova...det är way beyond läggdags för mig! Natti!

Banner för evenemanget.
Jag och två andra ur Pride-familjen var på plats tidigare under kvällen och dekorerade. Fint va?! :-)
Trött liten flicka som inte är van vid att vara uppe såhär sent.

Mormor och morfar

Vi var hos mormor hela dagen igår. Vi hjälpte henne med allt möjligt och hon var mindre virrig än sist, så det var skönt. Och på vägen dit besökte vi morfars grav...

 

 
 

Det tog mycket energi och jag har sovit som en stock inatt. Men jag verkar inte behöva sova hela dagen idag också, som jag trott, så det är ju ett framsteg.


Fin avslutning på jobbig dag

Jag har gråtit en del idag. Först på sängen, senare i duschen i studentlägenheten. Båda gångerna efter att jag träffat hantverkarna. Mamma ringde hyresvärden imorse, som i sin tur ringde bossen för bygget, som mycket snart dök upp här hemma med två andra karlar. Nytt preliminärt slutdatum för renoveringen är nu den 26 augusti. Då kommer det vara fem veckor sedan de började riva. Det är fan helt sjukt! Och deras attityd är inte så himla trevlig och tillmötesgående. Så...jag har gråtit en del idag.

Nu ikväll har jag dock haft trevligt. Har varit ute och ätit middag med kollegorna.

Och nu ligger jag i sängen och försöker blogga i appen för första gången efter den senaste uppdateringen. Den är himla störig, man kan inte längre gå tillbaka och ändra något tidigare i texten utan att radera allt man skrivit efteråt. Jävligt störigt!

Åh, nu ville jag ju gå tillbaka och skriva mer om middagen, men det går som sagt inte utan att radera all efterföljande text. Så jag nämner väl bara att vi hade himla trevligt och att mitt sinne lättades upp betydligt.

Nu ska jag lämna feedback till apputvecklarna...


Jag. Hatar. Hantverkare.

När syrran och jag varit och besökt badrummet i studentlägenheten tidigare idag mötte vi bossen för bygget. Då höll de på och renoverade badrum där i studentkorridoren istället!! Jag frågade ilsket när de tänkte komma och fortsätta med vårt badrum (de har inte gjort ett skit där sedan den 28 juli och de hade lovat att komma och fortsätta igår men de har fortfarande inte varit här och jag blir fan galen snart!) och då sa han att de måste göra de där badrummen i studentkorridoren först men att de kommer till oss på torsdag. Jag var nog ganska otrevlig mot honom då, men jag blir så jävla förbannad på att de negligerar oss och ljuger för oss och inte håller vad de lovar och bara skiter i allting.
 
De var här första gången den 1 juli och kollade, och sa då att de skulle påbörja arbetet "nästa vecka" och att det skulle ta cirka två veckor. "Vad bra", tänkte jag, "då slipper jag alltså ha dem här under min semester" (det hade jag sagt innan att jag inte ville). Arbetet påbörjades den 25 juli, första dagen på min semester. Och nu verkar det inte bli slutfört förrän jag börjat jobba igen (om det nu någonsin blir slutfört, jag börjar allvarligt tvivla).
 
Det är skitjobbigt för mig, det här. Mitt hem är min trygghetszon och jag behöver verkligen få ha den ifred från alla orosmoment. Hur ska jag kunna koppla av och få någon återhämtning här med denna never ending renoveringscirkus?!

Nej

Kom hantverkarna hit igår, som de lovat? Lär det dyka upp några hantverkare idag? Kommer badrummet överhuvudtaget hinna bli färdigt under min semester? Tillhör hantverkare min favoritkategori av människor? 
 

Det bidde ingen lång shoppingtur, det bidde en kort

Tänkte gå på stan idag. Skrev en lista över sådant jag skulle kolla efter, och tänkte besöka en hel rad butiker. Men när jag väl kom dit kände jag mig bara stissig och ångestfylld och allmänt obekväm, det var jättejobbigt och jag inhandlade bara några nödvändigheter på apoteket, Clas Ohlson och Ica innan jag skyndade tillbaka till hemmets trygga vrå igen. 
 
Inte jättelyckat kanske. Men jag fick ändå hem en del saker jag behövde, såsom en ny termometer (får se hur länge den klarar sig innan kissen biter av sladden till den också). 
 
Imorgon planerar jag att göra ett nytt försök. Motivationen att hålla mig hemifrån en längre stund lär vara något högre då, när hantverkarna åter börjar drälla in och ta över mitt hem (om de nu inte är "sjuka" fortfarande, det har jag ingen aning om men det lär vi ju märka imorgon bitti).

Dagen-efter-utmattning

 
Jag gick inte upp förrän tolv(!) idag. Var så himla trött efter igår. Och kissen är jätteklängig, hon lämnar inte min sida (hon är väl rädd att jag ska åka bort igen). Så vi ligger mest i sängen och läser och gosar.

Bubbla


Är fruktansvärt trött nu. Har tillbringat hela dagen hos mormor, och hon var så himla virrig idag. Det gör mig inte helt knäckt längre att se henne sådan, men visst tar det otroligt mycket energi. Min fina, älskade lilla mormor...det är i alla fall en tröst att hon själv inte verkar lida av det, hon verkar tvärtom rätt tillfreds med tillvaron. ❤ 
 
Jag är så rädd för att det även kommer hända mig någon gång i framtiden, det är ju ärftligt. Jag vill verkligen inte gå omkring i min egen lilla bubbla och inte kunna klara mig själv och inte förstå vad som händer runtomkring. Även om det kanske kommer vara skönt för mig när jag väl befinner mig där, så känns tanken i nuläget mest deprimerande och skrämmande. Dock är det ju ett långt långt lååångt tag kvar till detta eventuella framtidsscenario, så jag behöver ju inte börja noja redan.

The sweet and innocent look


Kissen sitter i köksfönstret, precis vid termometern. Det går inte att se vad det är för temperatur ute, för sladden är avkapad. 
 
Kissen ser mycket nöjd ut. Och mycket oskyldig. Hm...

Musikal och antagningsbesked

Ikväll har jag varit och kollat på sommarmusikalen Gubbens hotell på Gubbens Trädgård. Jättebra och roligt. De var så duktiga! ☺ 
 
Jag gick dit ensam och satt näst längst fram, precis vid gången, så när skådespelarna började springa ut bland publiken och sjunga direkt till olika personer där blev jag jättenervös, men tack och lov vände de sig aldrig till mig. 
 
 
När jag stod i kön för att komma in kollade jag mejlen, och såg att andra antagningsbeskedet till höstterminen hade kommit. Ett mycket glädjande besked, jag är nu antagen till tre superintressanta kurser i höst. 😄 En av dem kommer jag dock troligen att avstå från. Jag upptäckte nämligen nu ikväll en liten undanskymd kommentar på kurssidan om att kursen kräver tillgång till headset och webcam...vilket är mer än tillräckligt för att ge mig kalla fötter. 😨 Men de två andra ska jag läsa i alla fall. Så jag kommer att ägna hösten åt att grotta ner mig i medeltidshistoria och genusvetenskap...kan det bli bättte?!

På renoveringsfronten intet nytt


Det här är alltså vårt badrum just nu. Det har sett ut såhär sedan i torsdags, och idag ringde bossen för bygget och meddelade att de inte kommer fortsätta jobba med det förrän måndag NÄSTA vecka. Hantverkarna har tydligen blivit sjuka och eftersom det är semestertider går det visst inte att få tag på några ersättare. Jag blir så förbannad. Och jag känner ett kategoriskt hat mot hela hantverkarkåren. (En stilla undran - pågår det något OS eller VM eller annat trams just nu som fått alla karlarna att anmäla sig "sjuka" mitt i sommaren?!)

Paraden

Nämen oj, så dagarna bara springer iväg! I onsdags var jag hos mamma och hennes man på landet hela dagen, i torsdags åkte syrran och jag upp till Stockholm för lite Pride-aktiviteter, i fredags jobbade jag, i lördags var det ju såklart Pride-paraden och i söndags (igår) var jag så utmattad efter Stockholm att jag sov nästan hela dagen. Idag har jag varit och jobbat igen, men nu är det nog dags för semester på riktigt faktiskt. 
 
Vi gick inte i paraden, vi hade tänkt göra det men sedan blev det så att vi bara stod vid sidan om och tittade på. Det har jag aldrig gjort förut (jag har alltid gått med själv), och det var jättehäftigt att få se alltihop. Så himla många människor, så himla mycket kärlek, så himla viktiga budskap och en sådan himla otrolig glädje! 
 
Jag fick även själv en del uppmärksamhet, för jag hade min egensydda regnbågsklänning på mig, och jag fick både beröm och blev fotograferad och en tjej började nästan gråta för att hon blev så rörd. Jag kände mig förstås himla tafatt inför allt detta, och hade jag haft någon som helst självbevarelsedrift skulle jag väl ha klätt mig i något betydligt diskretate, men jag antar att det är nyttigt att "utsätta" sig lite ibland. Och alla var så snälla och fina. 
 
HAPPY PRIDE!!! ❤💛💚💙💜