MÅL!!!

B-uppsatsen är KLAR! Den är äntligen klar nu! 😄✌ Jag har suttit och sista-minuten-panikskrivit hela dagen idag och lämnade in den färdiga uppsatsen med sisådär två och en halv timmes marginal till deadline. Så nu är jag helt speedad. Lättad och rastlös och betygsnojig och stolt i en salig blandning.

Och mitt i allt detta är jag kattvakt över långhelgen. 🐈 Så tidigare ikväll, när jag "bara" hade slutdiskussionen kvar att skriva, tog jag en liten paus och traskade iväg för att hälsa på katten ifråga och ta hand om honom lite. Han blev uppenbarligen glad att se mig, han kom och mötte mig i hallen och var både pratig och kelig. Sötisen. ❤Spontan föreläsning för kollegorna


Idag höll jag en spontan föreläsning för mina kollegor om att upprätta inkomstdeklarationer för privatpersoner. Chefen och jag skulle lära en av kollegorna, och jag bjöd spontant in ytterligare tre kollegor att delta. Så jag tog med mig min dator till konferensrummet och kopplade den till storbildsskärmen, väntade på att alla skulle bänka sig och sedan körde jag igång.

Jag gav tydligen ett väldigt ivrigt och lyckligt intryck, och jag kände mig himla speedad, men om detts berodde på nervositet eller entusiasm (eller båda delarna) är svårt att säga.

I över en timme pratade jag, med stöd av chefen, om deklarationsupprättandet och visade hur det går till i programmet och poängterade vad som är viktigt att tänka på. Noll förberedelse, det hela byggde bara på erfarenhet och improvisation. Och det var roligt! Lite läskigt såklart, jag slirade iväg mot panik emellanåt men lyckades ta mig upp på banan igen. Kollegorna verkade uppskatta lektionen. Och jag känner mig så himla duktig! 😊👍

Musikal, fest och studier

Det har varit en riktigt intensiv helg. Jag har lyckats få ihop några sidor till på B-uppsatsen, så målet är inte alltför avlägset nu. 

Igår kväll var jag på premiären av årets uppsättning av den underbara musikalen Atlantis och eftersom det är en av mina absoluta favoritmusikaler och det är hela åtta(!) år sedan den sattes upp här senast så var jag minst sagt exalterad igår kväll. Och nu i eftermiddags, när jag såg om den med syrran. Och det kommer jag även vara nästa lördag, när jag ser den en tredje gång. 😉 (Ja, jag bokade biljetter till samtliga tre offentliga föreställningar sisådär fyra minuter efter att biljetterna släpptes - och hyser lite halvseriösa planer på att försöka ta mig in på de mellanliggande skolföreställningarna också, men det kommer jag förmodligen varken ha tid eller mod till.)

Jag. Älskar. Atlantis. 😍

Efter gårdagskvällens gåshudsframkallande föreställning gick jag raka vägen till den priderelaterade festen jag blivit inbjuden till. 🏳️‍🌈 Jag var nervös såklart, och den känslan övergick i regelrätt panik när jag klev in i köket och fann fullt med folk runt köksbordet varav tre främlingar. Jag vinkade en liten skärrad hälsning och flydde till badrummet. Väl där ville jag inte gå ut igen, det var så ensamt och tryggt därinne, men jag tog mod till mig och återvände till köket. Jag blev anvisad en ledig stol och när jag satt mig sträckte främlingarna fram sina händer för att hälsa på mig och jag var så uppstressad att jag glömde bort deras namn i samma ögonblick som de sa dem.

Jag slappnade av lite mer vartefter, så avslappnad jag nu kan bli på en fest. Jag deltog en del i samtalen, drack glas efter glas med vatten och knaprade i mig lite chips. Jag drack ingen alkohol, jag dansade inte och jag klängde inte på någon. Jag satt mest på en stol och såg mig omkring och log. Jag hoppas att de inte tyckte att jag var tråkig. Själv hade jag i alla fall jättetrevligt. Så trevligt att klockan hann passera ett(!) på natten innan jag bröt upp för att gå hem. Och jag väntade tills några andra sa att de skulle gå, jag tycker att det är jobbigt att själv påkalla uppmärksamheten och meddela att jag ska gå hem men om någon annan gör det så hakar jag gärna på.

Jag var lite rädd för att gå hem själv genom stan mitt i lördagsnatten, men när jag väl kom ut på gatan kändes det rätt okej. Det var ganska mycket folk ute och glad stämning. Jag skyndade mig hem med mamma i telefonen, och det gick bra. Somnade glad och vaknade glad - om än i ett tillstånd som påminde om bakfylla. Så himla trött, så himla ont i huvudet, så himla allmänt eländig. Men det var det värt. 💖


Cirkus Psyk slår sitt eget bottenrekord

Nu har Cirkus Psyk slagit sitt eget bottenrekord. 😡 När jag kom till mottagningen i Linköping imorse var lamporna släckta och det satt en handskriven lapp på dörren att mottagningen var stängd idag på grund av flytt. Jaha?!? Jag hade en inbokad tid kl. 9, jag hade som vanligt fått ett SMS från mottagningen på morgonen med påminnelse om dagens besök och ingen hade sagt ett ord till mig om någon flytt. Jävla stolpskott!

Efter en liten stund dök det upp två personer som höll på med flytten. Jag upplyste om att jag var där för mitt inbokade samtal och de blev helt överrumplade för de hade ju stängt idag och bla bla bla. De tyckte att jag kunde gå hem och ha samtalet hemifrån men jag upplyste om att jag bor i Norrköping och föreslog att de kunde anvisa mig till något tomt rum så kunde jag ha samtalet via min mobil (eftersom datorn jag brukar sitta vid var nerpackad). Efter mycket om och men gick de med på det, och visade mig till ett rum i en annan lokal i fastigheten som stod tom och bad mig om ursäkt om och om igen. Jag var inte alls benägen att ursäkta dem och poängterade att detta inte är första gången de har noll koll på mina besök. Jag var i upplösningstillstånd och SÅ nära att börja gråta.


Det ringde en människa från företaget i Stockholm där min psykolog sitter och kollade läget med mig. Stolpskotten hade ringt dit och förklarat situationen och kollat om det var okej att jag använde mobilen den här gången. Jag upplyste om att jag aldrig vill sätta min fot i det där dårhuset igen och bad om att få genomföra mina samtal hemifrån hädanefter. Han sa att jag fick kolla med psykologen men att det borde gå bra.

Psykologen och jag hade ett relativt kort samtal idag, för hon hade fått en akut läkartid som hon behövde gå på. Första halvan av samtalet gick åt till att lugna mig efter turbulensen med Cirkus Psyk och planera för framtida samtal hemifrån istället, andra halvan av samtalet ägnade vi åt att lägga upp strategier inför en fest jag ska gå på imorgon kväll (jag är jättenervös men den här gången tänker jag faktiskt gå och inte stanna hemma som jag gjorde förra lördagen) och att diskutera en eventuell PMDS-diagnos. Hon tipsade mig om att ladda ner en app som håller reda på menscykeln åt mig och förvarnar mig när PMS-helvetet börjar närma sig. Vi formulerade även en lista med åtgärder jag ska vidta när jag märker att jag är på väg ner i nedstämdhet.

Väl tillbaka i Norrköping satte jag mig och skrev ett mejl till Cirkus Psyks verksamhetschef:

Det här är under all kritik. När jag kom till mottagningen i Linköping imorse för att ha mitt videosamtal möttes jag av en nedsläckt lokal med en handskriven lapp på dörren om att mottagningen är stängd idag på grund av flytt. Jag fick som vanligt ett automatiskt sms från er imorse med påminnelse om att jag hade ett besök idag och jag har inte hört ett ljud om någon flytt. Efter en stund dök det upp några personer, som blev helt överrumplade över att jag var där. De ordnade en paniklösning så att jag fick sitta i ett tomt rum på fjärde våningen och ha videosamtalet via min mobiltelefon, eftersom datorerna var nedpackade och mottagningen stängd. Det har tidigare varit allt möjligt strul med mina videosamtal, allt från att receptionisten glömmer släppa in mig i videosamtalsrummet till att rummet är dubbelbokat till att tekniken inte fungerar till att det inte ens är inlagt i systemet att jag har ett besök. Men det här var droppen och nu får det vara nog. Hädanefter tänker jag sitta hemma och ha mina videosamtal, jag tänker inte sätta min fot på mottagningen i Linköping igen. Jag har pratat med psykologen om detta och hon har godkänt denna lösning.

Jag har inte fått något svar än. Får se om det kommer under nästa vecka. Mitt nästa samtal är om en vecka, och det kommer jag i vilket fall som helst ha från kontoret. Det var en av mina chefer som föreslog det idag, att jag ju lika gärna kan stänga in mig i mitt arbetsrum någon timme som att sitta hemma. Till mottagningen i Linköping tänker jag i alla fall inte åka någon mer gång!

Malin 31 år

Jahapp. Så var jag trettio plus då. Det känns inte särskilt speciellt faktiskt. Eller så är det bara jag som är inne i en melankolisk period. När jag fyllde 29 var jag nedstämd, när jag fyllde 30 var jag exalterad och nu när jag fyller 31 är jag typ nedstämd igen. Jag pendlar himla mycket i måendet för närvarande, men grunden verkar vara nedstämdhet. Idag var jag till och med nära att börja gråta på jobbet. Hoppas att det vänder snart. Jag vill ju vara glad och må bra. ❤

Så himla fin tårta jag fick av kollegorna! 🎂

Rosa och choklad...kollegorna känner mig. 😉

Telia har koll på läget... 😉 Jag kontaktade kundtjänst för att försäkra mig om att de verkligen har rätt personnummer inlagt på mig och det har de tydligen...så jag vet inte vad som gått snett. 🤔 Men födelsedagspresenten fick jag behålla i alla fall. 😊

Cajsa Färlin med den fantastiska showen "Kom ut ikväll - En liten lesbisk show" förgyllde min kväll. 💖🏳️‍🌈 I publiken satt även två andra tjejer från Pride-familjen, men jag hälsade bara lite kort på dem efteråt och lomade sedan hemåt. Hade velat umgås med dem efter showen, men fylldes av osäkerhet över om de verkligen ville ha mig med (gammal skada från skolans hårda värld) så jag dröjde mig inte kvar.

Nu ligger jag hemma i sängen och känner mig lite dämpad och funderar på att se några avsnitt av Gentleman Jack. Tänker att det kanske kan vara en trevlig avslutning på födelsedagen.

Vykort 🏳️‍🌈


Jag mötte min frisör i parken efter Pride-paraden i lördags och idag fick jag ett superfint vykort från henne. Jag blev alldeles rörd. Och det blev resten av styrelsen också, när jag visade det för dem. 💖🏳️‍🌈


Instagram-Malin

Dagens första inlägg på Instagram-kontot iNorrköping med nästan 5 000 följare är alltså detta...

 
Känner jag mig cool? Jaa! 😎 Skräckslagen? Definitivt! 😱 Stolt? Mycket! 😊

Det tog max en timme innan en kund fick syn på min bild och meddelade en av mina chefer detta. Så sedan fick jag heta Instagram-Malin resten av dagen. 😉

Största prideparaden hittills 🏳️‍🌈

Igår tågade jag tillsammans med cirka 5 500(!) andra kärleksfulla människor genom centrala Norrköping i vår största prideparad hittills. Det känns stort. Och viktigt, viktigare än någonsin. Åtminstone tre grupperingar av hatpojkar från brunhögern var ute för att skrämma och håna oss, de stod utmed paradvägen och de hade satt upp hatisk propaganda i parken där vi skulle samlas efteråt. Men polisen höll drägget i schack under paraden och innan vi nådde parken hade kommunen sett till att städa bort skiten därifrån. Så den stora massan av paraddeltagare märkte nog aldrig av det särskilt mycket. Men jag var rädd innan, rädd och ledsen - och förbannad. Jag förstår verkligen inte hur man kan hata andra människor så jävla mycket och verkligen gå in för att sabotera ett kärleksfullt evenemang på det här sättet. Det är sjukt. Men kärleken vinner över hatet och vi var betydligt fler som var där för att hylla regnbågen än de som var där för att trampa på den. 🏳️‍🌈 
 
Efteråt var jag förstås helt slut mentalt. Att vara omgiven av tusentals människor i flera timmar tar verkligen på krafterna (syrran fick regelbundet påminna mig om att andas). Mamma och syrran och jag gick hem för att fira min födelsedag lite i förskott och på kvällen tittade jag på typ halva Eurovision Song Contest innan jag somnade av ren utmattning. Festen jag blivit inbjuden till orkade jag inte gå på, jag kurade ihop mig i soffan framför teven istället. När jag vaknade i förmiddags kollade jag klart på ESC på surfplattan och sedan satte jag mig och skrev duktigt på B-uppsatsen. 
 
Känner mig lite låg. Sinnesstämningen från i fredags kväll håller i sig. Vet inte riktigt vad jag ska göra åt det. Den triggas liksom av att jag är ute och träffar människor. Som igår, när jag i samband med paraden stötte ihop med flera andra från Pride-familjen. Och jag får dåligt samvete över att de går runt med västar under paraden och samordnar alltihop medan jag bara dyker upp som deltagare, och jag våndas över att flera av dem minsann håller i egna programpunkter under festivalen medan jag även där bara dyker upp som deltagare. Det känns som att jag borde göra mer, samtidigt som min sociala fobi hindrar mig från att göra just de saker som jag känner att jag "borde" göra. Så det är en ångestframkallande återvändsgränd. 😔 
 
Nu ska jag försöka att inte grubbla för mycket och istället göra något vettigt av det som återstår av den här dagen. Jag är inte säker på att jag kommer lyckas, men jag ska försöka i alla fall. Här kommer några bilder från gårdagen... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första Pride-dagen 🏳️‍🌈

Idag inleddes fantastiska East Pride. Regnbågsflaggan vajar över vår vackra stad och gör den ännu vackrare. Jag har varit och jobbat (känner mig på bättringsvägen från min sjukdom nu) och efter det hunnit med två Pride-aktiviteter under eftermiddagen och kvällen, en föreläsning om EU och HBTQ-personers vidriga situation i Tjetjenien och en biovisning av tre kortfilmer om normbrytande funktion och sexualitet. ❤🧡💛💚💙💜


Jag har fått massor av positiv uppmärksamhet för mitt regnbågshår, både på jobbet och i sociala medier och bland mina feministiska och queera bekantskaper som jag stött på under eftermiddagen och kvällen. Har fått en massa kramar och leenden och glada hälsningar också. Det har verkligen varit en fin dag och jag har varit omgiven av fina människor. 🏳️‍🌈

Så varför ligger jag nu hopkrupen i sängen och känner mig...sorgsen?! 😔 Varför överanalyserar jag allt jag sagt och gjort (eller borde ha sagt och gjort) under dagen och varför känner jag mig så off, utanför, konstig, icke önskvärd...? Varför känns det som att jag är och gör allting fel och som att ingen vill ha mig där? Antagligen är det Ångestmonstret som inte uppskattar att jag är ute och träffar folk och gör saker jag tycker om, så nu försöker fanskapet få mig att sluta med det... 🤔 Men det går jag inte med på. Imorgon är det dags för Pride-paraden och då kommer jag definitivt inte sitta hemma och gömma mig! ❤🧡💛💚💙💜

Regnbågsfärgat hår till Pride 🏳️‍🌈

Jag tvingade mig iväg till kontoret igår. Satt och hostade och förbrukade pappersnäsdukar, gick och lade mig och vilade en stund på en soffa och gick slutligen hem tidigare. Tog det lugnt hemma några timmar, tills det blev dags att gå till frisören. Egentligen borde jag ha avbokat det och bara stannat hemma och sovit, men då skulle jag ju inte hinna bli fin i tid till East Pride...så jag kämpade mig igenom frisörbesöket också, precis som jag kämpat mig igenom större delen av dagen på jobbet. Idag har jag dock stannat hemma igen, har legat och sovit större delen av dagen. Men imorgon tänker jag göra ett nytt försök att lämna sjukstugan och gå och jobba. Och på kvällen väntar två Pride-aktiviteter som jag hoppas att jag orkar med.

Min frisör gjorde underverk igår kväll för att göra mig redo för Pride. Hon var nog lika exalterad som jag faktiskt och fotade mitt hår ur alla möjliga vinklar när den fem timmar långa processen var klar. Jag kanske inte ser fullt så exalterad ut på bilderna, men dels är jag allmänt sjukeländig, dels är det jättesent på kvällen och dels känner jag mig väldigt obekväm med att bli fotograferad. Men jag ÄR exalterad, mitt hår har nog aldrig varit så vackert förut...
Vilokur för sjuklingen

Har jag varit och jobbat idag? Nej. Har jag varit ute och affischerat med Pride-familjen ikväll? Nej. Har jag skrivit en endaste liten mening på uppsatsen? Nej.

Jag har legat i sängen större delen av dagen och känt mig eländig. Vilat, förbrukat kopiösa mängder pappersnäsdukar (syrran har tack och lov burit hem ett lass med nya idag), förfasat mig över det senaste Game of Thrones-avsnittet (manus och karaktärs"utveckling" blir bara simplare för varje säsong, nu när det inte längre finns något episkt bokmateral att basera det på, och nu i sista säsongen är det rent outhärdligt) och sträckläst sista Twilight-boken. Druckit vidrigt honungsvatten, som kändes som balsam för min smärtande hals, har jag också gjort. Och förstås haft dåligt samvete över att jag inte är på jobbet. Hatar att jag inte kan koppla av när jag är sjukledig, det är ju inte precis som att jag kan hjälpa att jag blir sjuk...jag håller mig ju inte borta från kontoret för att jävlas liksom. Men dåligt samvete får jag lik förbannat, även när jag är så svag att jag knappt orkar ta mig upp ur sängen.


Får se om jag går till jobbet imorgon. Just nu känns det inte särskilt troligt. 🤒 Morgondagens samtal med psykologen har jag i alla fall ställt in. RINGT och ställt in, kan tilläggas. Heja mig! 👏 Det känns lite jobbigt att jag har ställt in, även om jag inser att jag knappast kommer orka ta mig till Linköping imorgon. Men jag skulle vilja prata med henne om en fest jag är inbjuden till på lördag kväll. Jag tog emot inbjudan igår kväll, med skräckblandad förtjusning, och svarade ett undvikande "kanske". Jag blev smickrad, rörd och glad över att bli inbjuden. Men samtidigt livrädd. Festen är i ett kollektiv och det verkar bli både alkohol och dans och en massa främmande människor och sent på kvällen. Över 50 personer är inbjudna och jag känner nio(!) av dessa...men bara tre som har sagt att de ska komma. Jag är rädd att jag ska klamra mig fast vid första bästa person jag känner mig trygg med och sedan inte släppa den personen på hela kvällen. Eller så kommer jag sitta i ett hörn och dricka vatten och inte prata med någon överhuvudtaget och bara vilja gå hem. Fester är...inte riktigt min grej. Men jag är glad över inbjudan. Och jag kaaanske kommer att gå dit en stund, jag får se, måste låta det hela sjunka in ett tag först.

Aktiv sjukling

Jag har gått och blivit sjuk. Har känt mig allmänt eländig hela helgen, med ont i halsen och världens förkylning. Igår låg jag och sov större delen av dagen, trots att jag borde ha ägnat min lediga tid åt att plugga. Cirka 300 ord fick jag i alla fall ihop mellan tupplurerna, men jag hade räknat med mycket mer. 🤒

Idag har jag varit på F!-möte. Suttit tre timmar i ett kök och ätit brunch och diskuterat styrelsearbete medan två småbarn kröp runt på köksgolvet. De övriga tre mötesdeltagarna är alla småbarnsföräldrar och jag var således den enda som mer eller mindre drabbades av panik när någon av de där små varelserna kom för nära. Barn är söta på avstånd, men jag har ingen aning om hur jag ska interagera med dem. 😱

Att vara hemma hos ett lesbiskt par med en liten bebis i en nyinköpt villa var en både fin och lite vemodig upplevelse. Inte för att det är någonting jag längtar efter, verkligen inte, men en gång i tiden var det min dröm att L och jag skulle flytta till ett hus (vi hade redan bestämt vilket) och skaffa två barn (helst döttrar, vi hade redan bestämt namn). Det är verkligen ingenting jag drömmer om längre och jag har mycket svårt att se mig själv med vare sig flickvän eller avkomma ens i en avlägsen framtid. Men ändå dök detta gamla spöke upp, ett avlägset minne som triggades igång av den där harmoniska lilla familjen i det idylliska villaområdet.

På vägen dit stannade jag för att fota detta underbart vackra träd som en av grannarna hade i sin trädgård. 🌸

Jag hade tänkt åka ut till Ingelsta och handla efter mötet, när jag ändå hade en dygnsbiljett på busskortet. Men jag var helt slut, både av mitt sjukdomstillstånd och av förmiddagens sociala exponering, så jag hoppade av bussen i centrum och gick hem istället. Det mest ansträngande jag ägnat mig åt sedan dess är att göra matlådor och bädda sängen. Annars har jag mest legat och läst.

Jag är inne på fjärde Twilight-boken nu, och kan med djup sinnesrörelse konstatera att både tredje och fjärde boken har små bitmärken i pärmen efter kissen. ❤🐈 Jag antar att jag inte blev så värst glad när det hände (för X antal år sedan) men NU gör det mig bara så himla lycklig. Min lilla skatt...jag hittar ständigt nya spår efter henne. ❤ Och det har väl inte med bitmärkena att göra egentligen, men jag tycker faktiskt att de senare böckerna är bättre än den första. Om detta beror på att jag befann mig i ett depressivt mörker när jag läste om den första, eller om det är för att Edwards creepy kontrollbehov är mindre framträdande i de senare böckerna, låter jag vara osagt.

Nu ska jag nog försöka sova snart. Imorgon ska jag både orka jobba hela dagen och sedan gå en affischeringsrunda med Pride-familjen och förhoppningsvis lyckas plita ner några rader till på uppsatsen. Jag blir trött bara jag tänker på det... 😴

Huggande smärta i magen

I onsdags kväll var jag på bio och var med om testvisningen av en film som beräknas ha biopremiär i januari 2020. Det kändes häftigt. Innan jag klev in i salongen var jag tvungen att skriva under ett sekretessavtal om att inte avslöja någonting av det jag skulle få se, och efter visningen fick jag fylla i en enkät om hur jag uppfattat filmen. Filmen var inte färdigklippt ännu och vissa scener och repliker skulle läggas till eller ändras, framgick det av texter som dök upp på bioduken emellanåt. Det kändes spännande att få vara en del av redigeringsprocessen och kanske faktiskt påverka den slutliga produkten genom mina enkätsvar. 😊
 
På hemvägen från bion mötte jag två personer jag är bekant med. Det var en liten gata och det var inte så mycket folk där, och jag vet att dessa två personer brukar röra sig i detta område...men jag såg dem inte! 😵 Helt plötsligt hörde jag någon ropa "Hej Malin!" och jag såg mig förvirrat omkring och upptäckte en vinkande hand och två leende ansikten. Jag besvarade yrvaket hälsningen och bannade mig själv för att jag inte sköter min löpande terapiläxa att titta på människor jag möter ordentligt. 😒 En annan av mina löpande terapiläxor är dock att inte döma mig själv så hårt när jag kommer på mig själv med att använda säkerhetsbeteenden, så jag antar att jag inte ska gräva ner mig så djupt i detta.
 
Det finns mycket annat som oroar och stressar mig just nu (jag kan tyvärr inte skriva om allt här), och jag tror att det var det som tog sig fysiskt uttryck igår. På eftermiddagen igår började jag känna en huggande smärta i övre delen av magen, strax nedanför revbenen, från mitten och lite nedåt till vänster. Det eskalerade under eftermiddagen och tidiga kvällen och jag började bli riktigt orolig. Googlade men hittade inget vettigt. Och sedan avtog det plötsligt. Jag har fortfarande ingen aning om vad det var, men finner det sannolikt att stress och oro spelade in. "Oroa dig inte", har jag fått höra flera gånger den här veckan - men det är ju som att säga åt vatten att inte vara vått. 😒 Baby, I'm The Worrying Kind... 😉
 
Imorse hade jag samtal med psykologen igen. Större delen av terapisessionen ägnades åt en övning. Hon ringde till min mobil om och om igen (totalt sju gånger) och jag skulle öva på att stanna kvar i den betingade ångesten som en ringande telefon innebär för mig och fokusera på känslan i kroppen snarare än alla tankar som far kors och tvärs genom huvudet. Inför varje uppringning fick jag lite olika förutsättningar, hur länge jag skulle vänta innan jag svarade och om hon skulle eller inte skulle tala om för mig innan när hon skulle ringa. På det stora hela gick det ganska bra. Jag blev himla trött dock. Jag började nästan hyperventilera vid ett tillfälle, men jag grät i alla fall inte. Och hon sa att för några månader sedan skulle jag förmodligen inte ens ha gått med på att genomföra den här övningen. Till nästa vecka har jag fått i läxa att ha fokus utåt när jag pratar i telefon, på hur den andra personen låter eller hur det jag har omkring mig ser ut eller känns, så att jag ska bli distraherad från att rikta fokus inåt.
 
Tåget hem till Norrköping var försenat och när det väl kom var texten på de digitala skyltarna upp och ner. 😵 Jag lyssnade på "Nostalgia Locomotive" med The Mo och försökte processa dagens samtal. 🤔
 
 
EU-valet närmar sig med stormsteg och igår kväll svarade jag på frågorna i SVTs valkompas...och kunde konstatera att jag fortfarande har hjärtat på rätta stället (som om jag var osäker). 😉
 
Igår kom även vidrig rasistpropaganda hem i brevlådan. 😡 Det är dock glädjande att se att vi som bor här i huset är så rörande överens om hur dylikt skräp ska hanteras. 😊

Fin helg med Japan och Pride

Igår var syrran och jag på äventyr i Stockholm. 😊 Anledningen till resan var Japan-Loppisen som hölls i Sundbyberg igår och som jag förstås hemskt gärna ville gå på. 🌸 Det var en tillräckligt stark motivationsfaktor för att jag skulle ta mig till den stora otäcka huvudstaden. Jag var himla nervös och pratade med psykologen om det i fredags och hon sa att jag skulle försöka fokusera på en sak i taget och rikta fokus utåt. Jag hade ju också bästa sällskapet med mig, min finaste syster. ❤

Förväntansfulla resenärer på tågstationen i Norrköping igår morse.

Körsbärsträden blommar fortfarande. 😍🌸

Det som stressade mig mest var nog det faktum att vi skulle behöva åka tunnelbana mellan Centralen och Sundbyberg. Jag hade starkt ångestpåslag från att vi närmade oss spärrarna på Centralen tills vi klev ut på gatan i Sundbyberg. Men det gick bra. Vi fick hjälp av vänlig SL-personal vid spärrarna, hittade rätt i alla gångar och rulltrappor, det var oväntat lite folk ombord på tunnelbanan och vi kom fram dit vi skulle. På stationen i Sundbyberg såg vi två tonårskillar som höll varandra i handen, vilket gjorde mig himla lycklig men jag försökte att inte stirra för mycket. Och så kunde jag inte undgå att bli åtminstone liiite starstrucked av att se alla förbipatrullerande ordningsvakter och trygghetsvärdar i tunnelbanan (jag tittar slaviskt på varje avsnitt av Tunnelbanan 😉).

Att hitta till lokalen där Japan-Loppisen skulle hållas var lätt och att konstatera att vi kommit rätt var ännu lättare - människorna som stod i kö utanför hade coola hårfärger och frisyrer och otroligt vackra kawaii-kläder, blotta åsynen fick mig att börja studsa av lycka. 😍 Och att få komma in i lokalen var rena drömmen. Kombinationen av lycksalig sötchock och massiv folkträngsel gjorde visserligen att jag slutade andas emellanåt och var allmänt stirrig, men jag hade syrran att klänga på och stämningen i lokalen var väldigt vänlig. Alla som var där hade ju en gemensam kärlek till Japan och japansk populärkultur. Och alla var så himla vackra! 🌸 Jag handlade av flera säljare, men när det vid ett tillfälle saknades prislappar på några varor jag ville köpa fegade jag ur och skickade fram syrran att fråga efter priset. Men annars klarade jag mig ganska bra (bortsett från andningen då).

Sötaste evenemanget ever! 😍🌸 Och det kändes fint att syrran och jag gjorde något Japan-relaterat på morfars födelsedag, det hade han nog också tyckt. ❤

När vi började känna oss nöjda med loppisbesöket återstod fortfarande flera timmar tills tåget skulle gå hemåt. Så då bestämde vi oss för att åka in till centrala Stockholm och besöka Kawaii-butiken. Jag såg inte precis fram emot ännu en tunnelbaneresa, så jag föreslog en promenad istället...tills jag kollat i kartappen och konstaterat att det skulle bli en promenad på typ sex kilometer. 😵 Vi tog alltså tunnelbanan igen. Jag fick gå fram till spärrvakten och lösa två enkelbiljetter, eftersom de biljetter vi hade inte skulle gälla förrän flera timmar senare. Det var mer folk i tunnelbanan den här gången, men det gick rätt bra ändå. Men vi bestämde oss för att inte gå av på Centralen utan fortsätta till den betydligt lugnare stationen Kungsträdgården.


Körsbärsträden blommar i Stockholm också. 😊

Vi slog oss ner i Kungsträdgården och åt lite av vår matsäck (jag undviker helst att äta på restauranger, dels för att det är ångestmässigt jobbigt och dels för att det är allergimässigt farligt). Det var mycket folk, men kändes ändå ganska lugnt och behagligt. Sist vi var där var ju på ettårsdagen av terrorattentatet på Drottninggatan, och det var en helt annan stämning där nu än då. Harmonisk och glad. Jag imponerade på syrran med min förmåga att hitta i centrala Stockholm, jag visste hur vi skulle gå från Kungsträdgården för att hitta till Kawaii-butiken (där jag såklart köpte en del söta saker) och sedan vidare till en Ica-butik under marknivå (där vi fyllde på våra kylväskor med mer matsäck). Sedan tog vi en lugn promenad bort från hetsen och hittade en bänk utmed vattnet. Och mer körsbärsträd (vilket gjorde mig glad) och en hemlös person som sov på en annan bänk (vilket gjorde mig ledsen). Stockholm är en både vacker och hemsk stad på en och samma gång.

😊🌸🌸🌸

Magnoliaträden utanför Centralen.

Mina japanska inköp i huvudstaden. 🌸

Både syrran och jag var kraftigt överstimulerade och skittrötta under tågresan hem till Norrköping, men mycket nöjda med dagen. Jag ville egentligen bara hem och ta en värktablett mot den pulserande känslan i huvudet och gå och lägga mig. 😴 Men när vi var på Japan-Loppisen hade jag fått ett meddelande i Facebook-chatten från en tjej i Pride-familjen som bjöd in mig och två andra tjejer att tillbringa kvällen hemma hos henne och äta tacos och spela spel. Jag blev alldeles rörd, jag har så svårt att ta till mig att människor faktiskt tycker om mig och VILL umgås med mig. Så jag kramade syrran hej då på tågstationen i Norrköping och gick iväg för att delta i denna spontana tjejkväll. Alla andra var redan där och jag möttes av leenden och kramar och en entusiastisk (snart) femåring. Barnet ville sitta bredvid mig när vi åt och vi pratade bland annat om vår gemensamma favoritfärg rosa. Det blev en väldigt trevlig kväll, och mer skratt ju tröttare vi blev. Vi spelade ett spel med frågekort och jag blev supernervös varje gång det blev min tur att läsa en fråga, men jag gjorde det i alla fall och det gick bra. Klockan var elva(!) innan jag slutligen kom hem, och då var jag beyond utmattad men väldigt nöjd med hela dagen. 😊 

En känsla som höll i sig när jag vaknade imorse/förmiddags. Jag kände mig väldigt glad, men mer eller mindre bakfull och ville egentligen bara sova mig igenom hela söndagen. 😴 Men det gick inte an, för jag skulle både göra matlådor och ge mig ut och affischera med Pride-familjen. Affischeringen tog typ en timme och efter det satt vi och hängde på ett café och pratade om allt möjligt. 😊🏳️‍🌈

Socialfobisk baksmälla. Helt förstörd efter gårdagens överdoser av social exponering. 😵

Häng med Pride-familjen idag på eftermiddagen. 🏳️‍🌈❤

Det har inte blivit något pluggande i helgen. Det har jag varken haft tid eller ork till. Men det är en bagatell i sammanhanget, för jag är väldigt nöjd med den här superfina helgen. 😊💖