Vilokur för sjuklingen

Har jag varit och jobbat idag? Nej. Har jag varit ute och affischerat med Pride-familjen ikväll? Nej. Har jag skrivit en endaste liten mening på uppsatsen? Nej.

Jag har legat i sängen större delen av dagen och känt mig eländig. Vilat, förbrukat kopiösa mängder pappersnäsdukar (syrran har tack och lov burit hem ett lass med nya idag), förfasat mig över det senaste Game of Thrones-avsnittet (manus och karaktärs"utveckling" blir bara simplare för varje säsong, nu när det inte längre finns något episkt bokmateral att basera det på, och nu i sista säsongen är det rent outhärdligt) och sträckläst sista Twilight-boken. Druckit vidrigt honungsvatten, som kändes som balsam för min smärtande hals, har jag också gjort. Och förstås haft dåligt samvete över att jag inte är på jobbet. Hatar att jag inte kan koppla av när jag är sjukledig, det är ju inte precis som att jag kan hjälpa att jag blir sjuk...jag håller mig ju inte borta från kontoret för att jävlas liksom. Men dåligt samvete får jag lik förbannat, även när jag är så svag att jag knappt orkar ta mig upp ur sängen.


Får se om jag går till jobbet imorgon. Just nu känns det inte särskilt troligt. 🤒 Morgondagens samtal med psykologen har jag i alla fall ställt in. RINGT och ställt in, kan tilläggas. Heja mig! 👏 Det känns lite jobbigt att jag har ställt in, även om jag inser att jag knappast kommer orka ta mig till Linköping imorgon. Men jag skulle vilja prata med henne om en fest jag är inbjuden till på lördag kväll. Jag tog emot inbjudan igår kväll, med skräckblandad förtjusning, och svarade ett undvikande "kanske". Jag blev smickrad, rörd och glad över att bli inbjuden. Men samtidigt livrädd. Festen är i ett kollektiv och det verkar bli både alkohol och dans och en massa främmande människor och sent på kvällen. Över 50 personer är inbjudna och jag känner nio(!) av dessa...men bara tre som har sagt att de ska komma. Jag är rädd att jag ska klamra mig fast vid första bästa person jag känner mig trygg med och sedan inte släppa den personen på hela kvällen. Eller så kommer jag sitta i ett hörn och dricka vatten och inte prata med någon överhuvudtaget och bara vilja gå hem. Fester är...inte riktigt min grej. Men jag är glad över inbjudan. Och jag kaaanske kommer att gå dit en stund, jag får se, måste låta det hela sjunka in ett tag först.

Kommentarer
Linda

När man är sjuk är det förbjudet att ha dålig samvete😊. Jättekul att du blev bjuden. Du kanske kan börja med att stanna en stund och om du orkar och har kul kan du stanna en stund till.

Svar: Tack så mycket, det där behövde jag höra - både om samvetet och festen. 👍💖
The Worrying Kind

2019-05-14 @ 23:32:45
URL: http://okomplicerad.blogg.se

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback