Yaoi & Gästabud

Jag har varit vaken sedan före klockan tre utan att kunna somna om. Inte för att jag drömde något speciellt obehagligt (inte vad jag kommer ihåg i alla fall), utan för att jag började tänka på hur jäkla mycket jag ligger efter i mina studieförberedelser inför höstterminen som börjar på måndag (imorgon!!!). Ångest ångest ÅNGEST!!! Måste plugga hela dagen idag, och det kommer ändå inte vara tillräckligt. Gaaaahh!!! Varför utsätter jag mig själv för detta?!
 
Nåväl. Jag har faktiskt redan hunnit plugga lite idag. Hm...eller vad vi nu ska kalla det. Har kollat på animeversionen av Sekaiichi Hatsukoi: Yokozawa Takafumi no Baai, som nu ÄNTLIGEN finns med engelsk text. Hängde faktiskt med lite i vad de sa (även om det gick jäääkligt snabbt!), men får väl erkänna att språkträning kanske inte var den främsta anledningen till att jag kollade... ;)
 
 
Igår var syrran och jag i Söderköping större delen av dagen, och deltog i Söderköpings Gästabud. :) Det var jätteroligt, jag blev alldeles exalterad av att se alla människor i medeltidskläder (även om Ångestmonstret gick bärsärkagång över att det var lite väl många människor, men syrran tog hand om mig och lugnade mig så det gick ganska bra) och höra medeltidsmusik och känna lukten från alla facklor. Blev superinspirerad att åka hem och skriva på Sherwood-romanen och börja sy min medeltidsklänning (men självklart orkade jag varken det ena eller det andra när jag kom hem igår kväll och idag har jag som sagt inte tid för något annat än japanskastudier). Det kommer absolut bli ett nytt besök på gästabudet nästa år (när det dessutom är jubileum) och troligen även på medeltidsveckan på Gotland. Medeltiden FTW! :)
 
Dansuppvisning, som blev avbruten av en riddarkortege.
 
Gycklargruppen Mareld var både skickliga och roliga. :)
 
Biljetter till tornerspelen införskaffade. :)
 
 
 
Arya & The Hound?! Hm...eller kanske inte (det är bara jag som är lite Game of Thrones-nördig). :P

Ut med rasisterna, in med feministerna!

Idag var jag och förtidsröstade. :) Kände mig nästan löjligt lycklig när jag gick ut ur vallokalen efteråt. Fylldes av en plötslig känsla av tacksamhet över att leva i en demokrati där jag får vara med och påverka vilka som ska styra landet.
 
Valdagen är inte förrän den 14 september, men från och med i onsdags är det möjligt att förtidsrösta. Om du har rösträtt - se för bövelsen till att använda den! För du kan vara säker på att de vidriga avskum som vill öka intoleransen och segregationen i samhället kommer att använda sina röster. Låt dem inte stå oemotsagda! Rösta för jämställdhet och öppenhet! :)
 

Inre konflikt om festinbjudan

För ett tag sedan fick jag en inbjudan via Facebook till en fest med underbara Pride-familjen. Festen är nu på lördag, sista svarsdag är idag. Ända sedan inbjudan kom har jag slitits mellan sprudlande glädje och nedbrytande ångest...
 
Malin: Jag blev bjuden på den förra festen i juni, om jag gjorde bort mig alltför mycket då så skulle de ju inte bjuda mig igen.
Ångestmonstret: De vill väl ge dig en ny chans, bara för att de är snälla.
Malin: Men det står faktiskt att de som är bjudna är "lovely people that I know"...så det måste ju betyda att jag är omtyckt och önskad där.
Ångestmonstret: Det där var ju bara en generell formulering, det gäller inte dig. Du blev nog bjuden av bara farten för att ditt namn fanns bredvid någon annan gäst på vännerlistan eller något.
Malin: De brukar krama mig och säga att de är glada att se mig när vi träffas.
Ångestmonstret: Så gör de mot alla inom Pride-familjen, det betyder inte att de verkligen tycker om just dig.
 
Sådär håller det på inne i hjärnan. Skitjobbigt! Jag hatar verkligen Ångestmonstret ibland. Men nu har jag i alla fall tackat nej (jag har ändå så mycket att göra med förberedelserna inför höstterminen, så jag har egentligen inte tid att gå på fest), så nu hoppas jag att Ångestmonstret är nöjt och kan hålla käften ett tag.
 
Ångestmonstret: Som att de bryr sig om ifall du är där eller inte.
Malin: Håll käften!

Filtjakt

Gick in i en butik och började leta efter en filt som jag tidigare sett i en annan butik i samma kedja. Expediten kom genast framrusande och frågade om jag behövde hjälp. Det är bland det värsta jag vet med att gå i affärer! Jag blir hyperstressad av det. Jag vill liksom bara gå runt och titta i lugn och ro - utan att bli påhoppad.
 
Men idag svarade jag inte med mitt vanliga nej-tack-jag-tittar-bara, utan jag berättade faktiskt vad jag letade efter. Yay! :D Och det sparade mig en himla massa letande, för filten låg väl gömd bakom en hylla i ett hörn av affären.
 
Nu sitter jag här framför datorn, insvept i min nya gosiga filt, och kollar på en supersöt japansk musikvideo (annorlunda uttryckt - jag övar hörförståelse). :)
 

Social fobi(ld) - Ångestnäste

(Bildkälla: Robot Hugs)

Övning ger shoppingfärdighet

Konstaterade igår att jag behövde införskaffa headset (till seminarierna på japanskakursen), fler leggings av icke-supertunt tyg (till hösten som jag ytterst motvilligt måste erkänna är i antågande), en ny mp3 (så att syrran äntligen kan få överta min gamla) och hårspännen i andra färger än rosa och med andra motiv än Hello Kitty.
 
Så syrran och jag åkte ut till Ingelsta för att shoppa. Och jag köpte tre kalligrafipennor, en japansk ordbok (så nu har jag fyra stycken), några nya pyjamasar med kaniner och pandor på (Junjou Romantica-referens, hihi), bebiskläder med Hello Kitty på (till mina kommande syskonbarn), ett 16-bitarspussel med Rapunzel-motiv (till mig själv), trosor i väldigt skrikiga färger med texterna "FEARLESS" och "FABULOUS" på samt en bunt hårsnoddar (för mitt hår börjar faktiskt bli riktigt långt nu).
 
Köpte jag headset, leggings, mp3 eller hårspännen? Nope. :P
 
Men jag gjorde faktiskt något annat som var bra. Det var "3 för 2" på pyjamasarna, men tjejen i kassan tog fullt betalt för dem vilket jag upptäckte på väg ut ur butiken. Och då vände jag och gick tillbaka till kassan och hävdade min rätt. Och så fick jag 99 kronor tillbaka. Tjejen verkade tycka att det hela var väldigt genant, men jag är faktiskt nästan tacksam över att hon gjorde fel - så att jag fick öva på något som jag har himla svårt för. :)

Snälla, rikta den där ilskan mot de VERKLIGA mansgrisarna istället!

Just när jag skulle lägga undan dutten och sluta ögonen för natten fick jag syn på detta i en feministisk grupp på Facebook...
 
 
...och undrade förstås vad fan det var frågan om.
 
Så jag gick in på Yohios Twitter-sida, och kunde snart lista ut vad som orsakat ramaskriet. (För er som inte orkar rota runt i röriga Twitter-flöden efter kommentarer hit och dit för att reda ut turerna så finns en någorlunda okej - åtminstone för att vara skriven i en sensationslysten kvällstidning - sammanfattning att läsa här.) I korta drag handlar det om att Yohio har uttryckt åsikter om att en sexistisk musikvideo är just sexistisk (eftersom den faktiskt ÄR jävligt sexistisk tänker jag inte publicera något YouTube-klipp här, men låten heter "Anaconda" och artisten heter Nicki Minaj, om ni nu själva känner för att kolla upp det). Och på något skruvat sätt drar somliga därför slutsatsen att han är kvinnohatare.
 
Give. Me. A. Break.
 
Det kanske inte är någon supergenomtänkt genusvetenskaplig analys att skriva att någonting är "filth" eller att man känner sig "disgusted" av att se det, det kan jag hålla med om. Men om man känner till Yohio och vad han står för (eller bara tar sig tid att läsa de efterföljande, förklarande tweetsen från honom nu ikväll) så inser man förstås att det han vänder sig emot inte är kvinnliga artisters uttryckssätt utan den negativa utveckling av objektifiering och sexism som sker inom exempelvis musikbranschen.
 
Låter det bekant, kära medsystrar? Låter det kanske precis som det vi också reagerar på och motsätter oss? Just det. Så snälla snälla SNÄLLA, använd den där fantastiska kämpaglöden och ilskan och argumentationen där den bättre behövs. Mot de VERKLIGA mansgrisarna.
 
Om bara några veckor är det val i Sverige. Så sent som igår såg jag en valaffisch från ett antifeministiskt, homofobiskt, kvinnohatande, bakåtsträvande parti (tänker inte nämna vilket, men ni kanske kan gissa) som påstod sig stå för jämställdhet. Först tänkte jag att det måste vara något slags absurt skämt. Men sedan insåg jag att nämnda parti (och även övriga etablerade partier) förstås är rädda nu. De är rädda för den rosa revolutionen - vilket måste betyda att vi håller på att lyckas. Och därför försöker de rida på de rosa opinionsvågorna och styra dem in i sina egna hamnar (det faktum att de är mer fokuserade på att hindra feministerna från att komma in i riksdagen än på att få rasisterna att åka ut därifrån är i sig jävligt sjukt, men den diskussionen tänker jag inte fördjupa mig i just nu).
 
Felaktigt riktade attacker, som att exempelvis kalla Yohio för kvinnohatare, bidrar inte till den rosa revolutionens genombrott. Tvärtom. Det ger bara kritikerna mer vatten på sina fördomsfulla kvarnar ("jaha, där ser ni, de är ju inte kloka, de där manshatarna!"). Och de som vacklar väljer de blå eller röda hamnarna istället för den rosa. Och så vill vi ju inte ha det!
 
Revolution! Let us show them that it's the only solution!

LyxkvällsmatSåhär fabulous kvällsmat fick jag av min bästa syster idag. Och så kollade vi på en jättebra film och lyssnade på regnet. Och tillvaron kändes riktigt fin. :)

Höstlik sinnesstämning

Hösten kom i söndags. Helt plötsligt svepte molnen och kylan in och förmörkade tillvaron. Jag har gråtit två gånger de senaste dagarna och känt det som om jag skulle explodera när som helst. Jag skiftar mellan nedstämd, förtvivlad, okej och blasé. Märkligt nog klarar jag mig utan Imovane om nätterna.
 
Det mesta som är jobbigt just nu handlar dock inte om mig, utan om personer jag bryr mig väldigt mycket om, vilket är anledningen till att jag inte går in på några detaljer här. Bara så att ni vet.
 
Men då och då spricker molntäcket upp och låter oss njuta av solen. Så jag tror att det kommer att ordna sig. Någon gång, på något sätt.

Shake It Off

Okeeeej...jag antar att jag borde varna er på förhand - jag befinner mig i väldigt djupt Fan Girl Mode just nu. Men ni behöver inte oroa er - det handlar faktiskt inte om Yaoi, utan något betydligt oskyldigare. Taylor!!! Underbaraste finaste Taylor. Jag har precis kollat på hennes livestream på Yahoo där hon svarade på frågor från fans och avslöjade några nyheter. Så nu är jag alldeles skakig. Slinter hela tiden på tangenterna och får gå tillbaka och korrigera stavningen, ursäkta om jag missat på några ställen. Hennes nya album 1989 kommer i oktober och musikvideon till hennes nya singel "Shake It Off" släpptes typ NU (se den nedan). Iiiiiiiiiiiihhhhh!!!!!
 

Rosa och grönt FTW!

En kväll på Gotland passade jag på att svara på frågorna i Valkompassen inför höstens val. Resultatet blev rätt väntat. Ganska likt reultatet från EU-valkompassen i våras och ganska väl överensstämmande med mina sympatier - en ser ju vartåt det lutar i alla fall.
 

4 av 7

Jag har klarat mig utan Imovane fyra av de sju nätterna här på Gotland. Det får nästan ses som exceptionellt, med tanke på att det är en ny miljö och en ny säng och att jag inte har någon spinnande katt intill mig (åh, vad jag saknar henne!).Nu är det mesta packat och frukosten serveras om lite mer än en halvtimme. Sedan bär det av hemåt. :)

En dag i medeltiden

Ännu en dag i Visby avklarad. I förmiddags blev det en liten promenad uppe på Klinten. Sedan ett par timmar i Fornsalen. Hade egentligen behövt en heldag till det, för det fanns jättemycket att titta på och läsa om där. Fick stressa igenom senare delen av medeltiden (mest maktkonflikter och fältslag i och för sig), för Dick Wases stadsvandring om sex och samlevnad under medeltiden började ju klockan två och innan dess måste ju lilla magen få någonting i sig.

Hade inte ens tid att sätta dit museets inträdesklistermärke på stupröret utanför entrén (som "några" andra gjort innan) så fick gå tillbaka och göra det senare. ;)Först verkade det inte som om det skulle komma några fler till stadsvandringen. Superpinsamt - skulle pryda lilla jag utgöra 50 % av publiken till en nästan två timmar lång sexföreläsning?! :O Men tack och lov dök det upp fyra personer till, i sista sekunden.

Stadsvandringen var verkligen jätteintressant! Många nya insikter om forn- och medeltida människors sätt att tänka kring sex, äktenskap, kvinnor, män, barn, incest, homosexualitet, moral, prostitution, monogami, kärlek, svartsjuka med mera. Ska verkligen ta och läsa Dicks bok i ämnet ("Samlag eller salighet", tror jag att den heter).

Nu ska jag ta och packa lite. Ska ju åka hem imorgon! Känns bra faktiskt. En veckas semester är liksom lagom, tycker jag. Jag är väldigt nöjd med denna vecka på Gotland och saknar min lilla kisse där hemma något oerhört. Så det känns bra att åka hem imorgon. :)

Stadsvandring och havsbad

Idag var det bara Visby som gällde. Först en loppis, där jag mycket "genomtänkt" köpte flera stora och tunga böcker att släpa runt på resten av dagen. ;) Sedan en harmonisk promenad utmed muren och vattnet.
Stadsvandring nummer två blev det idag också. Denna gång med otroligt roliga Dick Wase som guide. Han berättade så medryckande och målande att det faktiskt får bli ännu en stadsvandring med honom imorgon (dock inte samma som idag, utan då kommer fokus att ligga mer på sex och samlevnad under medeltiden - det kommer nog bli ganska pinsamt, hoppas att jag klarar av det utan att sjunka ner genom kullerstensgatorna).Efter dagens stadsvandring gick jag fram till Dick och bad honom signera en av hans böcker som jag hade köpt. Jag tvekade jättemycket och trodde faktiskt inte att jag skulle våga utan bara stoppa tillbaka boken ner i väskan igen och gå därifrån istället. Men se, jag vågade faktiskt! :DDagen innehöll även ett besök i (håll i er nu!) en KYRKA! :O Främsta anledningen till det var förstås att insupa den medeltida atmosfären till min roman som utspelar sig under denna tid. Och det som verkligen inbjöd till ett besök i just den kyrkan var den lilla regnbågsflaggan utanför porten. Gotland Pride har nämligen infört en regnbågsmärkning för företag och organisationer som tagit ställning för HBTQ-personer. Sådana företag får ett speciellt regnbågsklistermärke att sätta upp vid sin entré (jag har sett det på flera ställen i Visby och blivit jätteglad) för att visa att alla är välkomna till dem. :)Innan hemresan till hotellet blev det en stund nere på den steniga stranden vid Almedalen. Så otroligt rogivande det är att sitta vid havet och titta och lyssna på vågorna! Det skulle jag faktiskt kunna göra nästan hur länge som helst.
På väg från stranden till busstationen dök en "liten" andfamilj upp. En mamma med nio(!) ungar! Jag trodde inte att de kunde få så många i en enda kull...men några av dem kanske hon har adopterat, vad vet jag? Himla söta var de i alla fall. :)Nu ikväll (liksom igår kväll) blev det faktiskt lite badande i havet vid stranden i närheten av hotellet. Igår var det härligt, men idag var vågorna liiite för höga för att det skulle vara riktigt behagligt. Det är en bra strand, långgrunt och inte alls mycket folk, det enda dåliga är alla äckliga alger/tång/whatever som täcker hela strandkanten. Får se om det blir mer badande imorgon kväll. :)

En rauk och en grotta

Frukosten stod serverad redan vid halv sju imorse (färdiga mackor och allting - det här hotellet är bara för bra!) och sedan bar det av norrut, till rauken Jungfrun. Man kan ju inte besöka Gotland utan att titta på någon rauk liksom. :P Och varför då inte passa på att titta på den allra högsta av dem alla? :) På vägen tillbaka passerade bussen lämpligt nog Lummelundagrottan. Det var himla spännande att gå ner i grottan, och väldigt intressant att få höra om dess historia. :) Kunde självklart inte låta bli att köpa en supersöt liten gosedjurskanin i shoppen efteråt. Och självklart döpte jag den genast till Lumme. ;)Väl tillbaka i Visby åt jag saffranspannkaka (ännu en sak som nästan är obligatorisk när man åker till Gotland) och köpte några häften med mönster och sömnadsbeskrivningar för medeltidskläder. :D Hinner knappast sy färdigt en klänning till Söderköpings Gästabud i slutet av augusti, men kanske till nästa sommar? :)

Turistandet fortsätter

Dagen inleddes med ett besök i Klintehamn. Söta små hus, ett jättemysigt litet konditori, märkliga affischer som hade helt olika meddelanden beroende på om man stod långt bort (och bara såg de stora orden) eller nära (och såg alltihop). Förvånansvärt lätt att gå vilse var det också (trots duttens GPS). :PEfter besöket i Klintehamn fick det bli en eftermiddag i Visby. Lite shopping (kan stolt meddela att jag faktiskt gick in i flera obehagligt små butiker), lite fotande (OMG, insåg att jag dittills inte tagit en enda bild av Ringmuren!) och så ett besök i Karamellboden (butiken där Pippi beställde 18 kilo karameller!).


Imorgon blir det till att gå upp riktigt tidigt. Bussen går redan strax efter sju (den fantastiska hotellägaren har lovat att ordna fram frukost till halv sju, trots att de inte brukar börja servera den förrän halv åtta) och sedan väntar en spännande förmiddag med raukbesök och grottvandring. :)

Fårhagar och tallar

Idag blev det en tur till Fårö. Insåg inte riktigt hur stor den ön är, tänkte att man enkelt skulle kunna promenera från färjeläget och upp till eventuella sevärdheter längre upp på ön (typ raukar och Ingmar Bergman), men se det gick ju inte alls. Så intrycket av Fårö blev typ...tallar och fårhagar och långa ensliga små vägar. :P Efter två timmars promenad i stekande sol utan att hitta något intressantare än just tallar och fårhagar fick det alltså bli en färjetur tillbaka till "fastlandet".
Sedan blev det lite loppisfyndande i Visby. Dagens skräll - jag hittade förstautgåvan av Astrid Lindgrens debutroman "Britt-Mari lättar sitt hjärta" för bara 10 kronor! :D Jag trodde att jag skulle svimma.

Tänkte avsluta dagen med ett bad i havet...men blåst och alger/tång/whatever-det-såg-jävligt-ofräscht-ut-i-alla-fall gjorde att det bara blev en barfotapromenad i sanden.Får se vad det blir imorgon, har inte riktigt planerat det än. Men det blir nog bra. :)

Heldag i Visby

Det blev en heldag i Visby idag. Fick skjuts in till stan av hotellägaren som ändå hade en del ärenden där idag, det var rätt ångestfyllt att hålla igång en konversation så länge (och pinsamt tyst ganska ofta) men det kändes ändå bra att slippa ta bussen. Väldigt snällt av honom. :)

Vilken otroligt mysig stad Visby är! Såg hela tiden hus man skulle vilja bo i (men vid närmare eftertanke skulle jag nog inte stå ut med alla stirrande turister, så jag bor nog kvar i Norrköping i alla fall).

Åt lunch på en libanesisk restaurang som hade jättebra vegetariska alternativ (annars var det lite dåligt på den fronten på många restauranger).

Gick på en fyra(!) timmar lång guidad stadsvandring, ledd av coolaste tanten ever - 83-åriga Gertrud med rollator, en dam som kunde allt och lite till om Visbys historia.

Ligger nu "hemma" i hotellsängen, trött men mycket nöjd med dagen. :)


Malin har landat på Gotland

Flygresan mellan Norrköping och Visby kändes riktigt mesig, jämfört med premiärflygningen till Kalifornien förra sommaren. :P Därmed inte sagt att jag var lugn och cool - jag var allmänt förvirrad på flygplatsen och när planet lyfte från marken kände jag mig fullkomligt skräckslagen.

Knappt hade vi hunnit upp ovanför molnen, förrän planet började sjunka igen. Lampan för säkerhetsbälten tändes och piloten sa något i högtalarna som jag inte kunde uppfatta över motorbullret. Jag var övertygad om att det blivit något allvarligt fel, att planet skulle störta ner i Östersjön och att vi skulle drunkna allihop. Uuuuuääähh, jag är inte redo att dö än, jag har inte levt färdigt, jag vill inte vill inte VILL INTE!!! :( :( :(

Strax därpå meddelade flygvärdinnan att vi nu börjat nedstigningen till Visby och att vi därför måste ta på oss säkerhetsbältena och stänga av mobilerna och så vidare.

Hm. När ska jag lära mig att sluta katastroftänka?! :P

Ja ja...nu ligger jag i alla fall tryggt i min hotellsäng på ett supergulligt litet hotell söder om Visby. Fick en skymt av Ringmuren och några tjejer i medeltidskläder och så hann jag in en snabbis på Ica i Visby, men det får bli mer av den staden en annan dag (när det inte är bråttom till anslutande buss). Nu ska jag sooova!

Det är lite svårt...

 
...att öppna min port just nu. :O
 
Efter sisådär ett dygns tvekan har jag nu felanmält eländet. Via felanmälningsformulär på hyresvärdens hemsida (åh, vad jag älskar sådana funktioner, så en slipper ringa!). Möttes av ett automatiskt meddelande om att felet förmodligen kommer att åtgärdas inom fem(!) arbetsdagar. Stackars alla besökare som försöker komma in under tiden (vi med nyckel kan ju använda denna som dörrhandtag). Själv kommer jag dock vara på Gotland under den kommande veckan, så förhoppningsvis är det fixat tills jag kommer hem. :)
 
Det är visst någon som vill följa med till Gotland. ;) Men jag tror faktiskt att hon får det bättre hemma tillsammans med Livrädd. :)

Ett viktigt statement

Igår kväll såg jag något alldeles fantastiskt. Musikvideon till Molly Sandéns nya låt "Freak"...
 
 
Jag visste inte om detta, men Molly har tydligen blivit både mobbad och kritiserad för sin vikt. Såhär skriver hon om videon på sin Facebook-sida...
 
 
Jag blev helt paff. Jag menar - jag har aldrig reflekterat över hennes kropp, aldrig tänkt på att hon skulle vara överviktig eller något sådant. Jag har bara imponerats av vilken otroligt begåvad sångerska hon är. (Okej, jag kanske någon gång har tänkt tanken att hon är himla söt också.) Men att så många tydligen tagit sig rätten att uttala sig negativt om något så irrelevant och något som ingen annan än hon själv har något som helst med att göra - det gör mig både ledsen och förbannad (dock egentligen inte förvånad, detta är ju en väl beprövad patriarkal härskarteknik).
 
Att Molly nu sätter ner foten och gör en musikvideo där hon visar upp sig naken, utan att skämmas och utan att låta sig sexualiseras, gör mig alldeles varm inombords. Det är verkligen ett statement hon kan vara stolt över.

The Drug Queen

 
Insåg att mitt frikort går ut nu på söndag. Så idag har jag varit och länsat apoteket på receptbelagda mediciner. En hel kasse blev det, och alldeles gratis var det. Tippar på att kalaset skulle ha gått på runt 5 000 kronor, om det inte vore för det fantastiska högkostnadsskyddet (I love it SO much!). :)

Banankontakt

Hittills har jag ägnat större delen av min ledighet åt att spela Sims. Inte så himla produktivt eller välprioriterat, med tanke på att jag både måste plugga japanska för att vara förberedd inför höstterminen som börjar den 1 september och packa inför en veckolång vistelse på Gotland med start nu på söndag.
 
Får se om denna dag kommer innehålla lite mer ansvarsfulla aktiviteter. Ska åtminstone försöka ta mig igenom ett (halvt) kapitel i japanskaboken. Och kanske skriva en lista över saker att ta med till Gotland. (Eller så slår jag ihop språkstudierna med öresandet och drömmer mig bort till Cat Island...en perfekt kombination, eller hur?!)
 
När det gäller min positiva somna-utan-sömntabletter-trend så bröts den natten till i förrgår. :( Jag var så stirrig och ångestfylld, jag kunde bara inte somna utan Imovane. Men natten till igår och natten till idag gick det jättebra. Igår kväll tänkte jag gå ett varv till medicinskåpet, men istället gick jag till köket och tog en banan. Mamma har nämligen tipsat mig om att det kan vara bra att ta en banan innan sänggåendet om man har svårt att somna, eftersom bananer innehåller tryptofan som har en lugnande och sövande effekt. :)
 
 

Sista veckans jobb-outfits

 
Ja, inte sista någonsin alltså - men sista innan semestern. För nu ska jag vara borta från Körsbärsdalen i fyra(!) veckor. Känns lite konstigt...men väldigt välbehövligt! :)
 
By the way så är jag uppe i hela nio Imovane-fria nätter i rad nu. :D Känns också himla konstigt. Fattar inte hur det går till, men det verkar som om jag helt plötsligt lärt mig hur man somnar på egen hand (eller så är det bara den olidliga värmen som får mig att tuppa av framåt kvällen).
 
Igår fick jag reda på att min farfar har dött. Jag mottog beskedet med nästan sociopatisk likgiltighet. Det är ju över ett decennium sedan jag bröt kontakten med pappa och hans släktingar, så på sätt och vis kan man ju säga att de redan har varit som döda för mig ett bra tag...vilket kanske kan ses som en förklaring till min brist på reaktioner vid detta faktiska dödsbesked.
 
Jag fasar dock för hur det kommer bli den dag jag får besked om pappas död...hur kommer jag att känna då? Kommer jag vara lika likgiltig då? Eller översköljas av skuldkänslor och ångest? Kommer jag att ångra de beslut jag fattat, kommer jag att vilja åka på begravningen - eller (hemska tanke) kommer jag att känna mig lättad?! Plågsamma funderingar som attackerar mig ibland...och som jag dessvärre inte kommer veta svaret på förrän det väl händer.

Utan Imovane i sju nätter

Nu har jag somnat utan Imovane sju nätter i rad. En hel vecka! :D Helt otroligt, kan inte ens komma ihåg när det hände senast.

Får se hur det blir inatt. Jag känner mig lite rastlös, så det kan hända att den positiva trenden bryts...men jag ska verkligen försöka fortsätta.

Imorgon jobbar jag min sista dag innan fyra veckors semester. (Ja, jag vet att det är lördag, men jag har så vansinnigt mycket att göra...igår jobbade jag mellan sju på morgonen och sju på kvällen...oh dear, jag behöver verkligen semester!)