Ett viktigt statement

Igår kväll såg jag något alldeles fantastiskt. Musikvideon till Molly Sandéns nya låt "Freak"...
 
 
Jag visste inte om detta, men Molly har tydligen blivit både mobbad och kritiserad för sin vikt. Såhär skriver hon om videon på sin Facebook-sida...
 
 
Jag blev helt paff. Jag menar - jag har aldrig reflekterat över hennes kropp, aldrig tänkt på att hon skulle vara överviktig eller något sådant. Jag har bara imponerats av vilken otroligt begåvad sångerska hon är. (Okej, jag kanske någon gång har tänkt tanken att hon är himla söt också.) Men att så många tydligen tagit sig rätten att uttala sig negativt om något så irrelevant och något som ingen annan än hon själv har något som helst med att göra - det gör mig både ledsen och förbannad (dock egentligen inte förvånad, detta är ju en väl beprövad patriarkal härskarteknik).
 
Att Molly nu sätter ner foten och gör en musikvideo där hon visar upp sig naken, utan att skämmas och utan att låta sig sexualiseras, gör mig alldeles varm inombords. Det är verkligen ett statement hon kan vara stolt över.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback