Söderköpings Gästabud

Jag hade tänkt sy medeltidsklänningar åt syrran och mig till i år, men det kom visst ett litet annat syprojekt i vägen. Så det får väl bli till nästa år kanske. Jag köpte en klänning på marknaden istället. Och ett halsband med en pilspets. :-) 
 
 
 
 
 

Wildest Dreams

 
Jag behöver verkligen inte fundera över vad jag tycker om Taylors nya musikvideo, så som jag behövde med den förra. Den här är fullkomligt UNDERBAR! Älskade den redan första gången jag såg den. :-D

Insidan ut

Jag: "Den där nya filmen Insidan ut verkar bra, den borde vi se. Fast på engelska då, filmer gör sig alltid bäst på sitt originalspråk, det är så jävla värdelöst med dubbn-" *får reda på att Yohio gör en av rösterna i den svenska dubbningen* "VI MÅSTE SE DEN PÅ SVENSKA!!!" 
 
Så...nu har vi varit på bio och sett den. På svenska. Och den var helt fantastisk! (Inte främst för Yohios insats dock, den var mycket liten.) En väldigt djup och berörande film som fick mig att börja gråta framåt slutet. Det hade jag inte väntat mig av en barnfilm! Fast den kändes verkligen inte som en barnfilm...och mycket riktigt fick ungarna i salongen hela tiden sitta och fråga sina föräldrar om saker och ting som de inte förstod i handlingen. 
 
Jag hade inte läst på någonting om filmen innan (bara sett affischerna på stan och läst i mitt Facebook-flöde om Yohios medverkan), så jag blev oerhört glatt överraskad när Golden Gate-bron plötsligt dök upp på bioduken och jag insåg att huvudpersonen och hennes föräldrar skulle flytta till underbara San Francisco! 
 
Men denna flytt visade sig vara det som satte igång hela känslokaoset inom huvudpersonen. Ingenting med San Francisco verkade vara trevligt, bara fult och fel och hemskt och jobbigt och ledsamt. Jag blev jätteupprörd! Liksom, vad fan, hon får flytta till världens underbaraste stad, varför är hon inte euforisk?! 
 
Men det är klart...när en är elva år gammal är det förstås ingen höjdare att ryckas upp med rötterna från allt som är invant och tryggt och börja ett helt nytt liv på en främmande plats långt borta från alla vännerna. Men till slut började hon finna sig till rätta i alla fall. (Och ge det några år så kommer hon vara överlycklig över att bo där, det är jag säker på, hi hi...) 
 
Åh. Jag är fortfarande alldeles tagen av denna film. En otroligt fin, träffsäker och berörande berättelse om känslor i en jobbig ålder. Gå och se den - NU!!! 
 

Sol, vind och vatten

Idag har syrran och jag varit på dagsutflykt i Arkösund. Väldigt lugnt och skönt och fint. Vi satt på klipporna och löste korsord och fikade och tittade på båtarna. :-) 
 
 
 
 
 

Yogapremiär

 
Precis hemkommen från yogan. Första passet i år (det blev ju inget under vårterminen), har inte gått på yoga sedan i vintras. Men jag kom in i det fort, det kändes välbekant och tryggt och trevligt även om det var många nya ansikten där. 
 
Och det gick bra, trots det onda i ryggen. Det kanske jag borde berätta om, i söndags fick jag plötsligt jätteont i ryggen, långt ner till vänster. Till synes helt utan anledning! Kunde knappt röra mig, det gjorde verkligen skitont. Under veckan har det blivit gradvis bättre för var dag som gått, och idag mår jag alltså så bra att jag klarade av ett helt yogapass. Vissa rörelser var smärtsamma, så jag kunde inte göra dem fullt ut, men på det stora hela gick det bra. 
 
När jag stod vid busshållplatsen efteråt saktade en bil in och stannade, och jag blev såklart skitnervös - tills jag insåg att det var yogaläraren och hennes son som ville erbjuda mig skjuts hem. Jag avböjde, de insisterade, jag velade, de insisterade, jag avböjde igen och när de åkte iväg nojade jag över huruvida jag verkat otacksam och oartig som inte accepterat deras vänliga erbjudande. Men jag tror att det var okej...kanske? 
 
Well, whatever...jag håller på att öva mig i att INTE noja över saker i efterhand, så skit i det nu. Ska snart gå och lägga mig, tror jag. Jag börjar ju jobba på tisdag, och tills dess måste jag ha vant mig av med de här fördärvliga vara-uppe-halva-natten-och-sova-hela-förmiddagen-fasonerna som jag har lagt mig till med nu under semestern.

Yaoi-frossa

Nu har det slagit över totalt. Det räcker inte med att jag hänger på Mangago dagligen eller att jag börjat samla på manga- och animeutgivningarna av Junjou Romantica, Sekai-ichi Hatsukoi och Love Stage!! - nu har jag dessutom införskaffat en instruktionsbok i hur en tecknar Yaoi!!! Så nu dröjer det väl inte länge innan jag börjar producera eget...! Oh, dear... :-P 
 

Det finns stunder

Hösten 2011 var jag statist vid en filminspelning om kvinnor med funktionsnedsättning utsatta för våld. Inatt upptäckte jag ett nyligen publicerat inlägg på Facebook, där produktionsbolaget bakom filmprojektet uttalar sig om vilken stor nytta filmerna varit till under de senaste åren. Jag känner mig himla glad och stolt över att ha varit med och bidragit till detta. :-) 
 

Dramatik på högsta nivå

Det har varit en dramatisk dag här i stan idag. En man högg helt oprovocerat ner tre random personer i centrum, polisens nationella insatsstyrka ryckte ut med helikoptrar och hundar och tunga vapen och grep flera personer i utkanten av stan, i en annan stadsdel detonerade något som man misstänkte var en bomb eller liknande. 
 
Tre dramatiska, av varandra oberoende händelser i Norrköping idag. Jeez. Himla otäckt! Skönt att syrran och jag var hos mamma och hennes man på landet hela dagen - där var det betydligt lugnare!

150815

Igår var jag på bröllop. En jätterolig och jätteläskig upplevelse på en och samma gång. Jag är glad att jag gick dit, att jag klarade av det och att jag hade trevligt. Malin vs. Ångestmonstret, 1-0! 
 
Extremt nervös liten Malin på väg till bröllopet. Jag mer eller mindre tvingade syrran att följa mig till busstationen, för den jäkla marknaden pågick fortfarande så det var asmycket folk utanför på gatan. 
 
Panikmessade till syrran strax efter min ankomst till festlokalen. (Angående syrrans första svar så syftar hon på mina Trassel-metaforer och att jag klarade av att vara omgiven av 65 tusen människor på Taylor-konserten i London). Vid 15-tiden kollade jag upp busstider för en omedelbar hemresa ("Aha, det går en om en och en halv timme - den tar jag! Jag måste bort härifrån!!!") men vid 15.30-tiden hade jag blivit betydligt lugnare (eller åtminstone mindre hysterisk). Jag följde tjejen med det rosa håret som en liten svans och härmade hennes beteende för att smälta in (förutom brudparet var hon den enda personen jag kände på hela bröllopet, så hon blev en väldigt stor trygghetsfaktor för mig). 
 
Det var en väldigt fin vigsel (bortsett från att jag kände mig obekväm med allt snack om gud och psalmer och böner). Brudparet sa ja till varandra och de såg så himla lyckliga ut. Efteråt fick vi blåsa såpbubblor på dem. :-) 
 
I programmet fanns det en kort beskrivning av alla gäster. Detta var vad som stod om mig. Jag blev lite rörd faktiskt. Och lite förskräckt. Jag menar, extremt skryt om min duktighet och så ett outande av min läggning ovanpå det. Det kändes lite awkward. Men det lade faktiskt grunden för lite trevligt småprat med min bordsgranne, så det var ju bra. 
 
Jag smet från festen vid tiotiden och tog bussen hem. Sa tack och hej då till brudgummen via SMS, för jag kom mig inte för att tränga mig fram till brudparet och störa dem när de var upptagna med andra gäster. Jag tror inte att han tog illa upp, han vet ju hur jobbigt det är för mig med en massa folk och dylikt - flera gånger under eftermiddagen och kvällen frågade han mig om jag var okej och försäkrade mig om att han var glad över att jag var där. :-)

Baksidan av Augustifesten

Hm. Jag var ju så glad över att se fyrverkerier genom sovrumsfönstret igår kväll. Idag är utsikten lite mindre behaglig. Det är MASSOR av folk ÖVERALLT på gatan utanför vårt hem. En jäkla marknad, som började redan när jag gick till jobbet i förmiddags (ja, jag jobbar lite på semestern). En förskräcklig trängsel och försäljare som ropar efter en. Skitjobbigt! 
 
 
Jag borde gå ner till stationen och möta syrran när hon kommer med tåget om en stund, men jag har ingen större lust att gå ut igen alldeles ensam i det där kaoset. :-S

Fyrverkerier

Utsikt från mitt sovrumsfönster tidigare ikväll. Jag blev alldeles hänförd. Kissen var inte fullt lika exalterad - hon sprang och gömde sig.

Home, sweet home!

Jag kom hem från Kalmar igår eftermiddag. Har haft det hur trevligt som helst, men det känns ändå jätteskönt att vara hemma igen. Jag kan liksom inte vara borta särskilt länge innan jag börjar längta hem. Vilket till stor del har med en viss liten dam på fyra tassar att göra... 
 
 
Oj oj oj, vilket gnäll jag möttes av när jag kom hem! Höga klagorop och superkelig. En kan ju tro att hon har haft det alldeles förfärligt medan jag har varit borta, men jag vet (och hon vet också) att hon har blivit mycket väl omhändertagen. 
 
En bunt med post låg det också på köksbordet. Bland annat en inbjudan från universitetet. Jag är ju "ny student" nu i höst, bevars. Ror jag i land kurserna jag tänker läsa nu så kommer jag (äntligen!) att passera 500 avklarade högskolepoäng den här hösten. :-P 
 
OMG, vilken tur att jag pluggar på distans! (Rosa panikmarkeringar gjorda av mig.) 
 
Jag hade lite svårt att sova inatt, så jag passade på att kolla på de hittills tillgängliga avsnitten av tredje säsongen av Junjou Romantica. Himla trevligt (såklart), men också väldigt frustrerande. Japans idiotiska moralpanikartade censur av Yaoi-anime har nu gått så jäkla långt att om jag inte redan hade läst de mangakapitel som den här säsongen baseras på så hade jag troligen knappt ens FATTAT vilka scener som var sexscener! Det är så extremt subtilt att det är löjligt. Och jag som tyckte att de tidigare säsongerna var för mesiga...men den här är SÅ mycket mesigare! Jeez. 
 

Karlskrona

I tisdags blev det ännu en roadtrip, denna gång ner till Karlskrona med omnejd. Vi vandrade och hade picknick i olika naturreservat (varav ett starkt påminde om Sherwoodskogen!), de två individerna som inte hade mens badade i havet medan jag tittade på, det blev en del strosande och shopping i Karlskrona och på vägen tillbaka till Kalmar stannade vi till i söta lilla Kristianopel och promenerade uppe på de gamla stadsmurarna. En mycket trevlig dag, men oj vad trött jag blev av alla intryck! Orkade inte ens blogga på kvällen, så det kommer (uppenbarligen) nu istället.
 
Systrar på grönbete. 

Vandringsskorna på! 

Menstruerande badkruka på Hasslö. 

Havsfolket. 

Nämen titta, bilen har ju en liten selfiespegel! :-P 

Överväldigad av att ha hittat den perfekta Sherwoodskogsinspirationen. 
 
 
I "Sherwoodskogen" fanns det även ett litet hus som sett sina bästa dagar. 
 
Karlskrona, here we are! :-) 
 
Murpromenad i Kristianopel. 
 

Heldag på Öland

Glad, solbränd, trött och full av intryck efter en heldag på Öland. Lämnar er med några bilder och säger godnatt. :-) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stora stygga SJ

 
Sitter på Pers balkong i Kalmar och väntar på att resten av sällskapet ska vakna till och gå upp så att vi kan åka på dagsutflykt. :-) 
 
Resan hit var odramatisk för vår del, men desto värre för ett par i 90-årsåldern som åkte i samma vagn som vi. När tåget stannade vid deras station så var det ingen plattform utanför dörren (vi åkte i sista vagnen). Ingen information hade getts om att det skulle vara en kort plattform, och med tanke på parets ålder och det faktum att tanten gick med käpp så hade de ingen möjlighet att rusa till en annan dörr innan tåget åkte iväg igen. En passagerare lutade sig ut genom fönstret och ropade och en annan sprang för att leta efter konduktören, men det var för sent. 
 
Okej, sådant kan hända. Men det vidriga var tågpersonalens agerande. Konduktören kom och hävdade att det visst hade funnits möjlighet att gå av genom sista dörren, för föraren hävdade att han stannat på exakt rätt plats och han hade massor av erfarenhet och hade kört den här sträckan hur många gånger som helst så han visste minsann vad han gjorde och bla bla bla... Paret, deras dotter och flera ögonvittnen stod på sig om att det inte alls funnits någon plattform utanför sista dörren och att SJ nu borde ordna fram en taxi åt det gamla paret så att de kunde åka dit de skulle från nästa station. 
 
Men nej, någon taxi blev det inte. Och bara ett halvt erkännande om att "föraren KANSKE bromsat in lite för tidigt den här gången". Men konduktören fick det ändå att låta som om det var parets fel att de inte kommit av tåget och hänvisade dem till att gå av vid nästa station och ta något annat tåg tillbaka (på egen bekostnad, som jag förstod det). 
 
Jag blev så upprörd att jag nästan skakade. Instinkten att vilja göra något för dessa fina gamla människor var stark, men det enda jag kom på var att ge dem en påse kanelgifflar som vi inte hunnit äta upp. De avböjde skrattande och jag kände mig dum. 
 
När vi klivit av tåget och mött Per såg vi hur paret och deras dotter gick fram till föraren av ett Krösatåg och förklarade situationen, och det verkade vara en sympatisk förare som lät dem åka med tillbaka till nästa station utan problem. 
 
Så...det löste sig till slut. Men fan, vad vidrigt det hela var! Hur mycket hade det kostat SJ att erkänna ett fel de begått och betalat en taxi åt det gamla paret?!

Äventyrligt golfspel

Idag har jag spelat äventyrsgolf med familjen. Jätteroligt! :-) Det var inte så mycket folk där, så det stod inte en massa främlingar och glodde och stressade en när en skulle spela. Skönt! Jag kom tvåa, bara en poäng efter syrran. :-) 
 
 

Översvämning och kärleksfest

Precis hemkommen från supertrevlig fest med jättefina Pride-familjen. Ångestmonstret försökte in i det längsta få mig att strunta i att gå dit, men jag lyssnade inte på det örat. 
 
Att det varit en sådan hysterisk och utmanande dag idag underlättade nog processen faktiskt. Det blev nämligen översvämning i badrummet i förmiddags. Vatten ända bort till tröskeln! Så då blev jag tvungen att ringa till jouren flera gånger, få besök av två killar från jouren och sedan en kille från ett högtrycksspolningsföretag - allt som allt tog det typ tre timmar och en jävla massa energi. 
 
Efter denna pärs kändes det inte som en riktigt lika stor utmaning att ta mig iväg till festen faktiskt. Den veganska kladdkaka jag inatt bestämde mig för att baka till festen blev det dock inget av med - jag köpte några burkar tofuglass på vägen dit istället (det blev tack och lov mycket uppskattat). 
 
Alla var jättegulliga, precis som de alltid är. Tre av gästerna var nya bekantskaper för mig, men de var också jättegulliga. Massor av skratt och givande diskussioner, god mat och fina människor - och keliga katter! 
 
I lägenheten där festen hölls fanns det två katter, som jag förstås genast stiftade bekantskap med. :-P 
 
Jag hade velat stanna mycket längre, men när klockan passerade tio började det kännas ganska läskigt att gå hem alldeles ensam från de lite halvslummiga kvarteren och genom centrum såhär en lördagskväll, så då försökte jag hitta ett bra tillfälle att bryta upp. Kramkalas, kul-att-du-kom och vi-ses-om-några-dagar-igen. 
 
Jag är väldigt nöjd med kvällen. :-)

Nu har festnerverna börjat spöka

Nämen oj, har jag redan haft semester i nästan en hel vecka?! Vad tiden går fort. Jag har träffat min stödperson, gått på bio med syrran och Livrädd (Paper Towns var en himla frustrerande film, jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag tycker om den eller inte), sovit lääänge om morgnarna, gått långpromenader utmed Strömmen med syrran, kollat jobbmejlen X antal gånger, maratontittat på The Tudors, spelat teve- och dataspel, börjat läsa höstterminens kurslitteratur...och nojat inför morgondagens fest. 
 
Ja. Jag ska gå på fest imorgon. Och jag har en väldigt ambivalent inställning till det. Eller rättare sagt, Ångestmonstret och jag för en intensiv diskussion om huruvida det är skitläskigt eller jätteroligt att gå dit. Jag är dessutom en av värdarna(!) för evenemanget och har ålagts att fixa efterrätten, vilket medför en extrem prestationsångest (vad ska jag göra och kommer de att tycka om det?!) och dessutom hindrar mig från att strunta i att gå dit. 
 
 
Jag har vetat om den här festen hur länge som helst och faktiskt sett fram emot den...fram till nu, när det börjar närma sig alltså. Det är lätt att glädja sig åt och längta efter avlägsna saker, men när de tornar upp sig framför en ter de sig plötsligt så himla otäcka. 
 
Jag hoppas verkligen att jag inte fegar ur och anmäler mig "sjuk" eller något imorgon, utan att jag faktiskt går dit - och har roligt. Nu ska jag försöka ha en något sånär lugn och skön fredag, och se om jag kan hitta på någon relativt enkel men ändå god efterrätt som jag kan ta med mig imorgon. 
 
Jag borde nog lära mig av kissen hur en kopplar av och njuter av semestern. :-P

Pride-veckans jobb-outfits

 
Har jobbat hela veckan lång...med regnbågsfärgad rosett i håret och regnbågsfärgade naglar och ständigt gnällande om att jag inte kunde vara i Stockholm. :-P Kollegorna tröstade mig med att jag kanske kan få åka på Pride nästa år istället. Hoppas det. :-) 
 
Nåväl. Nu har jag min semster i alla fall börjat. Det känns himla konstigt. Så fort jag kom hem från jobbet nu ikväll drog syrran med mig ut på en långpromenad utmed Strömmen för att jag skulle varva ner och fatta att jag är ledig nu. Det börjar så smått sjunka in. Får se hur många dagar det tar innan jag kan sluta tänka på bokslut och momsrapporter och fakturering. :-P