Stadsvandring och havsbad

Idag var det bara Visby som gällde. Först en loppis, där jag mycket "genomtänkt" köpte flera stora och tunga böcker att släpa runt på resten av dagen. ;) Sedan en harmonisk promenad utmed muren och vattnet.
Stadsvandring nummer två blev det idag också. Denna gång med otroligt roliga Dick Wase som guide. Han berättade så medryckande och målande att det faktiskt får bli ännu en stadsvandring med honom imorgon (dock inte samma som idag, utan då kommer fokus att ligga mer på sex och samlevnad under medeltiden - det kommer nog bli ganska pinsamt, hoppas att jag klarar av det utan att sjunka ner genom kullerstensgatorna).Efter dagens stadsvandring gick jag fram till Dick och bad honom signera en av hans böcker som jag hade köpt. Jag tvekade jättemycket och trodde faktiskt inte att jag skulle våga utan bara stoppa tillbaka boken ner i väskan igen och gå därifrån istället. Men se, jag vågade faktiskt! :DDagen innehöll även ett besök i (håll i er nu!) en KYRKA! :O Främsta anledningen till det var förstås att insupa den medeltida atmosfären till min roman som utspelar sig under denna tid. Och det som verkligen inbjöd till ett besök i just den kyrkan var den lilla regnbågsflaggan utanför porten. Gotland Pride har nämligen infört en regnbågsmärkning för företag och organisationer som tagit ställning för HBTQ-personer. Sådana företag får ett speciellt regnbågsklistermärke att sätta upp vid sin entré (jag har sett det på flera ställen i Visby och blivit jätteglad) för att visa att alla är välkomna till dem. :)Innan hemresan till hotellet blev det en stund nere på den steniga stranden vid Almedalen. Så otroligt rogivande det är att sitta vid havet och titta och lyssna på vågorna! Det skulle jag faktiskt kunna göra nästan hur länge som helst.
På väg från stranden till busstationen dök en "liten" andfamilj upp. En mamma med nio(!) ungar! Jag trodde inte att de kunde få så många i en enda kull...men några av dem kanske hon har adopterat, vad vet jag? Himla söta var de i alla fall. :)Nu ikväll (liksom igår kväll) blev det faktiskt lite badande i havet vid stranden i närheten av hotellet. Igår var det härligt, men idag var vågorna liiite för höga för att det skulle vara riktigt behagligt. Det är en bra strand, långgrunt och inte alls mycket folk, det enda dåliga är alla äckliga alger/tång/whatever som täcker hela strandkanten. Får se om det blir mer badande imorgon kväll. :)

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback