En dag i medeltiden

Ännu en dag i Visby avklarad. I förmiddags blev det en liten promenad uppe på Klinten. Sedan ett par timmar i Fornsalen. Hade egentligen behövt en heldag till det, för det fanns jättemycket att titta på och läsa om där. Fick stressa igenom senare delen av medeltiden (mest maktkonflikter och fältslag i och för sig), för Dick Wases stadsvandring om sex och samlevnad under medeltiden började ju klockan två och innan dess måste ju lilla magen få någonting i sig.

Hade inte ens tid att sätta dit museets inträdesklistermärke på stupröret utanför entrén (som "några" andra gjort innan) så fick gå tillbaka och göra det senare. ;)Först verkade det inte som om det skulle komma några fler till stadsvandringen. Superpinsamt - skulle pryda lilla jag utgöra 50 % av publiken till en nästan två timmar lång sexföreläsning?! :O Men tack och lov dök det upp fyra personer till, i sista sekunden.

Stadsvandringen var verkligen jätteintressant! Många nya insikter om forn- och medeltida människors sätt att tänka kring sex, äktenskap, kvinnor, män, barn, incest, homosexualitet, moral, prostitution, monogami, kärlek, svartsjuka med mera. Ska verkligen ta och läsa Dicks bok i ämnet ("Samlag eller salighet", tror jag att den heter).

Nu ska jag ta och packa lite. Ska ju åka hem imorgon! Känns bra faktiskt. En veckas semester är liksom lagom, tycker jag. Jag är väldigt nöjd med denna vecka på Gotland och saknar min lilla kisse där hemma något oerhört. Så det känns bra att åka hem imorgon. :)

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback