Väldigt skör just nu

Det har varit en jobbig vecka. Det har gått både upp och ner. Väldigt lätt ner. Under gårdagen kulminerade det i ett massivt tårflöde och suicidala tankar. Jag är förstås extra känslig just nu på grund av tvåårsdagen, och imorse vaknade jag dessutom med både feber och mens. Minsta lilla grej kan göra mig helt knäckt. 
 
 
Jag grät mig igenom i princip hela psykologsamtalet imorse. Vi pratade knappt om social fobi eller utmanande övningar överhuvudtaget, fokus låg såklart på mitt depressiva tillstånd. Psykologen sitter ju i Stockholm och verkade bestört över att det inte finns något mobilt psykakutsteam här som kan åka hem till en när en mår dåligt (det känns nästan värt att flytta till Stockholm bara för det, tycker jag!) och att den psykakut som finns på sjukhuset här i Norrköping behandlat mig som skit de flesta gånger jag åkt dit. 
 
Hon kontaktade psykakuten i Linköping istället och ringde mig senare under dagen för att ge mig ett nummer jag kan ringa om läget blir akut (jag tvivlar dock starkt på att jag kommer att ringa, mitt förtroende för akutpsykiatrin är av förklarliga skäl lika med noll). Hon sa även att jag kan ringa till mottagningen där hon sitter i Stockholm (även om det egentligen inte är någon akutmottagning), eller kontakta mottagningen i Linköping där jag har mina videosamtal med henne och be dem kontakta henne om jag behöver prata med henne innan vårt nästa inbokade samtal. Hon bryr sig verkligen, det känns fint. 
 
Jag fick ett aktivitetsschema som jag ska fylla i under den kommande veckan. Jag ska skriva någon kort notering om vad jag gör varje timme och färgmarkera med rött om jag mår dåligt (deprimerad, nedstämd, ångestfylld), med gult om jag varken mår bra eller dåligt (neutral, blandad sinnesstämning) och med grönt om jag mår bra (positiv, nöjd, tillfreds, glad). Hittills under dagen har samtliga färger använts. 
 
Jag stannade hemma från jobbet idag. Främst på grund av febern, som gör mig helt matt och orkeslös, men även på grund av mitt allmänt labila tillstånd som inte gör mig lämplig att befinna mig i professionella sammanhang just nu. Jag började gråta på kontoret igår, jag ville inte att det skulle hända idag igen. När jag varit hos psykologen åkte jag hem och bäddade ner mig, låg och skakade i frossa under en yllefilt. Syrran och jag gick en sväng på stan på eftermiddagen och köpte en glödlampa till min nya sovrumslampa. Kände mig fruktansvärt omoralisk som var ute och sprang på det viset trots sjukfrånvaro från jobbet. Och ännu mer när jag gick på bio på kvällen... 
 
Hade jag inte redan köpt biljett och informerat biografen om min jordnötsallergi och fått löfte om att de skulle se till att det var säkert för mig att vistas i lokalerna denna kväll och hade det inte varit premiären för en film som jag har två statistroller i - då hade jag fan stannat hemma och sovit istället. Men nu släpade jag mig alltså, feberöm och ynklig, iväg till bion. Det är andra gången jag bevistar en biopremiär där jag får se mig själv på bioduken (förra gången var jag till och med i ännu mer olämpligt skick för dylika strapatser) och det är verkligen en himla cool känsla. Min filmstjärnekarriär går sakta (om än inte så säkert) uppåt. 
 
 
Betyg för förra delkursen i B-kursen i genusvetenskap fick jag idag också (vilket gav upphov till en grön ruta i aktivitetsschemat). Min analys av två svenska branschupprop från MeToo-rörelsen resulterade i ett stort A och massor av beröm från lärarna... 
 
 
Som vanligt var jag panikartat övertygad om att jag missuppfattat kurslitteraturen och hemtentaanvisningarna och hela kursen totalt, och jag hade avvaktat med att lämna tillbaka kurslitteraturen till biblioteket i händelse av att jag skulle behöva skriva en omtenta. När ska jag fatta att jag faktiskt är jäkligt BRA på att leverera akademisk rappakalja?! Efter elva och ett halvt år som student är jag liksom lite av ett proffs på området...

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback