Nu har jag avbrutit kursen

 
Det känns för jävligt. Som ett misslyckande. Ledsamt och tungt och allmänt hemskt. Men det var nog trots allt det enda jag kunde göra. För att ha ett seminarium i veckan (där aktivt muntligt deltagande krävs) och därutöver grupparbeten varje vecka samt massiva självstudier, allt som allt beräknat till 20 timmars studietid i veckan...det är inte riktigt genomförbart för ett socialfobiskt psykfall med ett heltidsarbete.
 
Detta blir alltså min första studielösa höst på sju(!) år. Med undantag för tio veckors "sommarlov" de senaste åren har jag pluggat konstant sedan hösten 2007, med en studietakt som pendlat mellan 25-150 %. Bara den tanken gav mig rejäl ångest - så jag skyndade in på antagning.se för att se vilka kurser som fortfarande tar emot sena anmälningar, tänkte att jag väl i alla fall kan läsa någon liten 7,5 hp-kurs på kvartsfart inom något intressant ämne för att inte få fullkomlig studieabstinens. Men nej...jag tänker faktiskt inte läsa någon kurs nu i höst. Dock kommer jag självklart fortsätta plugga japanska, men utan lärare och seminarier och kurskamrater - bara jag själv och mina böcker.

Kommentarer
Jane83

Det är inget misslyckande! Tvärtom viktigt att lyssna på sig själv. Sen, om du läser japanska på egen hand kan du gå kursen längre fram när du har ett försprång och kan fokusera enbart på de sociala situationerna ;-) Helt otroligt att du orkat läsa så mycket i alla år!! Du behövde allt en studiepaus :-)

Svar: Tack.. :) Ja, det är lite så jag tänker - fokusera på inlärningen först i lugn och ro och sedan på de obehagliga sociala momenten som tar så himla mycket energi. Studierna har blivit lite som en drog för mig...jag bara måste hålla på och plugga hela tiden annars blir jag helt stirrig! Så vi får se hur det här går...
The Worrying Kind

2014-09-09 @ 02:33:41

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback