♠️ Ace Week 2022, dag 6: Drakar

 
Näst sista dagen av Ace Week 2022 är här och som jag berättade igår kommer dagens inlägg att handla om drakar. 🐉 
 
 
Vad har drakar med asexualitet att göra då? Som jag har förstått det började det som ett skämt i något aceforum. Att någon lite cyniskt gjorde en koppling mellan asexuella och drakar - att vi helt acefobiskt anses vara en "myt" som "inte finns". Precis som drakar. 
 
 
Om en ser till den klassiska sagan, med riddaren som ska besegra draken och vinna prinsessans hjärta - då är det ju tämligen ace att strunta i kärlekshistorien och heja på draken istället. 😁 Det finns förresten en rolig meme som florerar i olika aceforum, om en liten pojke i en bokhandel som pekar på en bok och frågar personalen vad den handlar om - och när personalen berättar att det är en kärlekshistoria frågar pojken om det finns någon drake med i boken, och när han får veta att det inte gör det frågar han varför de överhuvudtaget har boken i affären i så fall. Mycket relevant fråga. 😂 
 
 
Är det en slump att min favorit bland Astrid Lindgrens berättelser är Bröderna Lejonhjärta - där det förekommer en drake? Eller att min favoritkaraktär i Game of Thrones är Daenerys Targaryen - som är "mamma" till tre drakar? Vem vet. 🤷‍♀️ Men drakar är vackra, ståtliga varelser. Och jag bejakar dem gärna som acesymboler (och har som ni ser flera stycken här hemma). 
 
Avslutningsvis - kan vi bara ägna en liten stund åt att uppskatta Taylors senaste musikvideo?! 😍 En askungesaga där hon dissar prinsen och föredrar att bo ensam i ett slott som vaktas av tre drakar. För att inte tala om videons massiva hintar till nyinspelningen av Speak Now-albumet - Taylors LILA album... 💜💜💜 
 
Men nu lämnar vi drakarna bakom oss för den här gången. Imorgon kommer jag fortsätta på det mytologiska området och skriva om tre grekiska gudinnor. Välkommen tillbaka då.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback