🏳️‍🌈 Föreläsning om bemötande inom vården 🏳️‍🌈

Jag har varit fruktansvärt trött idag eftersom det blev så sent igår kväll. 😴 Och ikväll blev det sent igen. Det tär på en kvällstrött liten Malin med dessa sena kvällar, men det är SÅ värt det att delta i olika Pride-aktiviteter. 😍🏳️‍🌈 Nu är vi inne på dag två av årets East Pride och jag har även denna kväll lyssnat på en intressant föreläsning, denna gång med Region Östergötlands HBTQ-samordnare Sari Asa Nicolaisen om sexuell hälsa och bemötande inom vården. 
 
Först vågade jag nästan inte gå in i föreläsningslokalen. Och väl inne vågade jag inte ställa några frågor. Och jag vågade heller inte gå fram och prata med henne efteråt, trots att jag suttit och laddat inför det under den senare delen av föreläsningen. Samlat mod och övat på vad jag skulle säga...men när det väl gällde så klarade jag det inte. Och det var en besvikelse, men jag försöker att inte vara för hård emot mig själv. En måste inte vara modig precis hela tiden. Och jag har skrivit ett långt mejl till henne nu efteråt istället, som var betydligt mer välformulerat och genomtänkt än vad någon kommentar som jag hade kunnat haspla ur mig någonsin skulle kunna bli. 
 
Föreläsningen var som sagt väldigt intressant, och den var tämligen inkluderande - hon nämnde till och med oss asexuella. Och svältfödd som jag är på representation blev jag såklart överlycklig. 🙏 Hon pratade mycket om normer och hur hon arbetar för att motverka exkluderande normer inom vården i länet. Vilket fick mig att vilja säga någonting om hur kass vården är på att bemöta oss asexuella (och queera överlag), men det blev som sagt en kommentar via mejl istället. 
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig, och förhoppningsvis somna lite tidigare än igår så att jag är i bättre form imorgon. Natti natti! 
 

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback