♠️ Ace Week 2022, dag 4: Spader Ess & Hjärter Ess

 
Nu har vi redan kommit till mitten av Ace Week 2022 och som jag hintade om i gårdagens inlägg kommer jag idag att skriva om spaderesset. ♠️ Men inte bara det, jag kommer även skriva om hjärteresset. ❤️ 
 
 
Vad är grejen med essen då? Jo, asexualitet brukar ju ofta förkortas ace. Till exempel har Asexual Awareness Week blivit Ace Week. Och ace är ju det engelska ordet för ess. Och svart är som vi konstaterat en färg som representerar asexualitet. Så…spaderesset används ofta som symbol för asexualitet. 
 
Sedan har en mer specificerad uppdelning gjorts, så att spaderesset representerar aromantiska asexuella och hjärteresset alloromantiska asexuella. Det är väl de mest frekvent använda essen inom acecommunityt. Sedan förekommer även klöveresset som symbol för personer som är lite osäkra var de befinner sig på det asexuella och/eller aromantiska spektrumet medan ruteresset symboliserar demisexuella och andra grå-asexuella. 
 
Att spaderesset förekommer i emblemet för skolan där stora delar av handlingen i min favoritserie Heartstopper utspelar sig är knappast en slump, med tanke på att dess författare Alice Oseman är aromantisk och asexuell. En ganska subtil men för oss invigda uppenbar symbol som gör mig väldigt glad. 😊 Det är nog det enda populärkulturella sammanhang där jag sett spaderesset användas i asexuellt avseende faktiskt. 
 
(Ja, min nördighetsnivå är precis så hög som den verkar. 😉) 
 
Vid ett tillfälle i Netflix-serien har Nick hjärteress istället för spaderess på emblemet på sin skoluniform. Och det är i en romantisk fantasi som Charlie har om att Nick ska bekänna sin kärlek för honom. 
 
 
Varken Charlie eller Nick är asexuella (Charlie är homosexuell och Nick är bisexuell), men det känns ändå fint att seriens skapares identitet får lysa igenom såhär tydligt i serien. 🙏 
 
Imorgon kommer jag övergå till att prata om några kulinariska acesymboler. 😋 Välkommen tillbaka då.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback