Noll engagemang på vårdcentralen

En sak som läkaren på psyk kommenterade igår, när han gick igenom min medicinlista, var att mina astmamediciner är utdaterade. Det finns tydligen mycket bättre alternativ nuförtiden, och han uppmanade mig att kontakta vårdcentralen för att diskutera förändringar i min astmamedicinering.

Det gjorde mig förbannad faktiskt, att vårdcentralen inte lyft ett finger för att hjälpa mig med min astma sedan de tog över mig från allergimottagningen för typ ett decennium(!) sedan. De har bara fortsatt skriva ut samma mediciner som jag ordinerades på allergimottagningen, år ut och år in utan någon som helst uppföljning. Den enda förändring de gjort var att byta ut min huvudsakliga inhalator till en annan sort i somras, men det handlade inte om att den andra sorten var bättre (jag upplever den faktiskt som sämre) utan bara om att den var billigare. 😒 Fram till i somras har jag gått här i god tro och antagit att vårdcentralen försett mig med de mediciner som är bäst för mig. Efter förändringen/försämringen i somras har jag börjat tvivla. Och efter läkarens kommentarer igår har jag äntligen insett att vårdcentralen skiter fullkomligt i mitt välbefinnande.

Jag ringde(!) faktiskt till vårdcentralen imorse, och blev uppringd en halvtimme senare av en sjuksköterska. Jag förklarade att jag vill träffa någon för att diskutera min astmamedicinering, eftersom jag hört att det tydligen finns bättre alternativ än de som vårdcentralen skrivit ut åt mig i alla år. Hon frågade om jag har konstaterad astma, vilket jag upplevde som en märklig fråga när hon har tillgång till min patientdata och dessutom just fått höra från mig att de skriver ut mediciner till mig för min astma. Sedan frågade hon om jag besökt deras astmamottagning tidigare och då fick jag anstränga mig för att inte flippa ur fullständigt - har de alltså en ASTMAMOTTAGNING på vårdcentralen som jag inte blivit kallad till för uppföljning en enda gång under alla dessa år?! 😲😤😡 Hon frågade om jag ville bli uppsatt på väntelistan och jag motfrågade cyniskt hur många år den var på, men hon försäkrade att den "bara" var några månader lång. Herregud, jag vill bara ha bättre mediciner! All utredning är klar sedan många år tillbaka, jag behöver bara sitta ner och prata med någon om vilka mediciner som finns och få några nya recept utskrivna. Varför ska jag behöva vänta flera månader på det?! 😵 Men, men...har jag väntat typ tio år så kan jag väl vänta några månader till. 🤷‍♀️ Jävla skitsystem...

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback