Terapin ger resultat 👍


Jag förundras över hur vĂ€l jag Ă€ndĂ„ hanterar gĂ„rdagens misslyckande. Jag blev ledsen och besviken och uppgiven. Men det Ă€r ju inte konstigt. Och jag fastnade inte i det för lĂ€nge. Redan igĂ„r kvĂ€ll började jag kĂ€nna mig ljusare till sinnes, och idag har jag varit pĂ„ riktigt sprudlande humör.

BĂ„de mamma och syrran ringde imorse och frĂ„gade oroligt hur jag kĂ€nde mig idag (eftersom de vet hur vĂ€ldigt hĂ„rt jag brukar ta nederlag och hur himla lĂ„ng tid det brukar ta för mig att resa mig igen), och jag svarade lite förvĂ„nat att jag mĂ„r rĂ€tt bra.

Det mĂ„ste vara terapin. Jag har ju jobbat mycket med sjĂ€lvvalidering, att inta ett mer accepterande förhĂ„llningssĂ€tt till mina kĂ€nslor, att inte vĂ€rdera och döma mig sjĂ€lv sĂ„ hĂ„rt, att visa mig sjĂ€lv medkĂ€nsla och förstĂ„else.

Det kÀnns riktigt hÀftigt att se hur det ger resultat i praktiken. Jag kunde konstatera att det var ett alldeles för stort steg för mig att börja i en teatergrupp, att det inte var konstigt att jag fick sÄ kraftig Ängest att jag stack dÀrifrÄn, att det var fullt rimligt att jag blev ledsen över att inte klara av det jag ville göra, att det hÀr inte betyder att jag Àr fullkomligt vÀrdelös eller misslyckad, att jag JUST NU inte klarar av det hÀr men att det inte betyder att jag ALDRIG kommer klara av det. Det kÀnns trÄkigt att det blev som det blev, men det Àr inte vÀrldens undergÄng.

Det Ă€r en extrem kontrast mot hur jag historiskt har hanterat nederlag. Och det ger mig verkligen hopp. 🙏

Kommentarer

TĂ€nker du skriva en kommentar?

Vad gullig du Àr! Jag blir jÀtteglad nÀr jag fÄr trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. OlÀmpliga kommentarer, sÄsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihÄg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback