Kropp och själ

 
Klockan sju imorse spelade jag padel tillsammans med kollegorna. 🎾 Det var andra gången, och det var lika roligt som första gången. 😊 Dock upplevde jag det som mer fysiskt ansträngande och svettigare den här gången - förmodligen för att jag kommit in i det lite mer och börjat lära mig spelet bättre, vilket gjorde att jag fick springa betydligt mer den här gången än förra gången. Men det var som sagt jätteroligt, och vi pratar om att göra det här till en regelbunden aktivitet. 😊👍 Jag har redan börjat kolla på racketar (än så länge hyr jag racket på plats men det vore roligt att ha ett eget), det är bara det att de är så extremt dyra! De jag har tittat på ligger runt tusen kronor eller mer. För ett jäkla racket! 😱 Visst, det kanske finns billigare också...men jag vill ju inte ha något skräp - och dessutom är det ju viktigt att det är rosa. 💖😉 Nåväl...jag behöver ju inte köpa något nu meddetsamma, jag får se. Men kanske att jag faktiskt ska fira min löneförhöjning (som jag fick besked om idag) med att ge mig själv ett rosa padelracket i present? 😊 
 
När jag sprang runt där på planen imorse och jagade efter bollar slogs jag av hur himla aktiv jag har gått och blivit. I söndags morse var jag i bågskyttelokalen med min bågskyttekompis, och den här gången sköt vi hela 60 pilar (till skillnad från förra helgens 28 när vi var så himla otränade efter långtidsuppehållet) - och nu på söndag kommer vi förhoppningsvis orka skjuta ännu fler. 🏹 Och på måndag är det dags för gymbesök med kollegorna igen, det ser jag fram emot (nu när träningsvärken från förra gången gått över och jag börjat glömma hur plågsamt det var 😉). Jag ser verkligen inte mig själv som en träningsperson, det har jag aldrig gjort...men det kanske är dags att omvärdera självbilden lite? 🤔 
 
 
Idag hade jag förresten samtal med min nya terapeut igen. Hon introducerade begreppet CAS (kognitivt uppmärksamhetssyndrom) för mig och vi pratade en del kring det. Jag ska börja jobba med att identifiera mina triggertankar, alltså vilka tankar som startar en process och sätter igång ältandet. Den allra första tanken i kedjan, som triggar igång de efterföljande tankarna. Det tror jag blir en stor utmaning. Jag tycker att det är relativt lätt att identifiera de tankar som kommer sent i processen och som loopar inom mig och är superstarka och ångestladdade, men vägen dit känns betydligt svårare att identifiera. Vad var det som hände som gjorde att jag hamnade i det destruktiva läget? Det är jag inte alls på det klara med. Så det ska bli spännande att utforska. 
 
Jag ska öva på detta en gång om dagen, på kvällen när jag gått och lagt mig eftersom det främst är då jag fastnar i mina tankar (eftersom jag då till skillnad från resten av dagen inte håller mig sysselsatt med en massa annat). Jag ska även öva på fokus utåt, eftersom det i allmänhet anses som en bra strategi vid social fobi och mycket riktigt har visat sig vara hjälpsamt för mig. Varje dag ska jag öva på fokus utåt genom att lägga märke till och beskriva tre föremål i rummet för mig själv. Terapeuten frågade om jag kände att det här var en lagom nivå på hemläxor, om de kändes genomförbara, och det tycker jag absolut. 
 
I slutet av samtalet ville hon att jag skulle sammanfatta vad vi pratat om idag och även nämna vad jag främst tog med mig från dagens samtal. Det tyckte jag var jättejobbigt, jag kände liksom krav att "prestera" och svara "rätt". Så den första impulsen var förstås att inte svara alls (för att inte riskera att svara fel). Men jag ögnade ändå igenom mina anteckningar och nämnde några saker (kolla upp CAS, öva på fokus utåt, öva på att identifiera triggertankar) och hon sa att det var jättebra och att det var precis det som var kärnan av samtalet. Så det var ju verkligen skönt att höra. 👍 Hon gjorde klart för mig att vi kommer att avsluta alla samtal på det här sättet, vilket självklart gav mig ångestpåslag - men tydligen ska det vara bra för patienten. Jag vet inte om jag är benägen att hålla med om det, men vi får väl se.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback