Supereffektiv lördag

 
Nu har jag haft en sådan där galet effektiv dag som jag kan ha ibland. Och det känns så himla bra! 😊👍 
 
Jag har varit vaken sedan fem imorse. Hade ett ganska långt telefonsamtal med mamma, något vi brukar ha tidigt på lördagsmorgnar eftersom vi båda två är pigga och har mycket tid då. 😊 Sedan gjorde jag mig i ordning och läste igenom det utmejlade materialet inför en feministisk studiecirkel som kommer att hållas på torsdag kväll. Jag brukar inte delta i de där studiecirklarna, eftersom de infaller efter läggdags för mig (😴), men den här gången kommer temat vara psykisk ohälsa så jag ska verkligen försöka hålla mig vaken och delta. 
 
Sedan byltade jag på mig och vandrade iväg till bågskytteklubbens lokal. 🏹 Min bågskyttekompis och jag har städansvaret i lokalen den här veckan och hade kommit överens om att träffas där klockan åtta imorse. 🧹 Vi har inte träffats på flera månader på grund av en utdragen förkylning som hon har tampats med, så det kändes jättefint att äntligen få ses igen. 😊 Ordföranden och hans fru kom också till lokalen imorse, för att träffa oss, och det kändes också jättefint. De är så härliga människor. 💖 Vi fick hjälp med städningen och sällskap i skyttet. Och det slog mig när vi stod där på skjutlinjen att det är första gången på flera månader som jag faktiskt skjuter TILLSAMMANS med andra människor - sedan december har det liksom bara varit jag i lokalen de gånger jag varit och tränat (och sista månaden har jag inte gått dit alls), och innan dess har det oftast bara varit jag och min bågskyttekompis. Och jag insåg hur mycket jag faktiskt saknat det sociala i bågskytteträningen under dessa distanserade coronatider. Varken jag eller min bågskyttekompis orkade dock skjuta fler än 28 pilar var idag, för att vi var så otränade (och vi fick båda två ont i ryggen). Men det var både roligt och trevligt, och hädanefter ska vi se till att komma iväg till lokalen oftare. 😊 
 
På hemvägen handlade jag lite. Hemma har jag kört en diskmaskin och två tvättmaskiner, slagit in födelsedagspresenter och skrivit födelsedagskort till mammas man, fixat i ordning och hängt upp en Bröderna Lejonhjärta-inspirerad prydnad i sovrumsfönstret (ett hjärta med en slinga av körsbärsblommor och två vita duvor som hänger ner från det), fixat ett utkast till verksamhetsberättelse och sammanställt bokföringen för F! Norrköping 2020, skrivit en halv inlämningsuppgift om Sandby borg till arkeologikursen (ambitionen var att skriva hela uppgiften idag, men med tanke på att deadline inte är förrän i början av mars känner jag mig nöjd med att åtminstone ha kommit såhär långt idag), sytt i en knapp som lossnat från min Hello Kitty-pyjamasskjorta, lagat mat vilket resulterade i elva matlådor, bäddat sängen...och självklart maratonlyssnat på nyinspelningen av "Love Story". Kollat på tredje High School Musical-filmen har jag minsann också hunnit med. Och nu sitter jag och väntar på att andra deltävlingen av Melodifestivalen ska börja. 
 
Matlådorna. Ja, det är det gamla vanliga innehållet. Förändringsarbete tar tid, okej?! 😉 
 
Jag hade tänkt sy upp mina termobyxor också, eftersom de är så långa att jag går och trampar på dem hela tiden. Men när jag tvättat dem och tagit med dem ut till det gemensamma torkrummet upptäckte jag att torkskåpet inte fungerade. Jag gjorde allt jag kunde komma på (tömde vattentanken, rengjorde luddfiltret, drog ur och satte i sladden flera gånger, justerade läget på vattentanken, brukade milt våld mot torkskåpet) men ingenting fungerade. Medan jag stod där i min rådvillhet hörde jag dörren till en av grannlägenheterna öppnas. Och mina normala reaktioner på grannar i trapphuset brukar antingen vara att säga ett vänligt men kort hej eller att vänta i min hall tills "kusten är klar" och de har försvunnit ut ur huset. Men den här gången gick jag ut ur torkrummet, hälsade på grannen som stod och låste sin ytterdörr och frågade om hon kunde komma och hjälpa mig. Och det gjorde hon så gärna. Eller, hon försökte i alla fall. Men hon lyckades inte heller få igång eländet. Jag tackade henne ändå för hjälpen och tog med mig mina termobyxor in i lägenheten igen och hängde upp dem för att torka i badrummet istället (och felanmälde torkskåpet till hyresvärden via hemsidan). Det kommer ju dock ta betydligt längre tid, och byxorna kommer definitivt inte att vara torra nog för att få komma i närheten av någon symaskin ikväll. Förhoppningsvis imorgon. Men den här incidenten förde i alla fall det goda med sig att jag fick utsätta mig för lite social exponering. 👍 (Att jag sedan får frysa ihjäl imorgon om termobyxorna inte hunnit torka innan jag ska åka iväg är en annan sak.) 
 
Socialisera-sig-med-grannen-outfiten. 😉 Jag tog av mig behån och bytte ut mina leggings mot pyjamasbyxor så fort jag kom hem från bågskyttet i förmiddags. För att det är bekvämare så. 🤷‍♀️ Tänkte liksom inte att jag skulle träffa några fler människor idag. 🙈😂 
 
Det var många år sedan jag såg High School Musical 3 sist. Jag kom inte ihåg hur himla bra den var - och nu efter att ha sett om alla tre filmerna inom loppet av en vecka kan jag konstatera att trean faktiskt är den bästa av dem. Troy och Gabriella är så himla söta tillsammans. ❤️ Och den här videon känns som en lämplig avslutning på ett inlägg skrivet såhär kvällen före årets mest romantiska högtid.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback