Antagningsbesked och valkompass

Idag kom antagningsbeskedet till sommarkurserna. Jag blev reservplacerad till varenda en! :O Som bäst hamnade jag på reservplats 282 - och som sämst på 1 258! Helt jävla sjukt. Inte för att jag har tänkt plugga någonting i sommar (bara repetera japanskan på egen hand), så egentligen gör det väl detsamma...men det stör mig ändå att jag blir så totalt ratad (vilket beror på att de bara går efter gymnasiebetygen, och vad jag tycker om det vet ni väl redan).
 
Något annat som kom idag var mitt röstkort till EU-valet den 25 maj. Känner mig inte så himla engagerad i det här med EU faktiskt, det verkar liksom så avlägset...inte alls som valen till riksdag, landsting och kommun. Men det är ändå viktigt att rösta - det är en demokratisk rättighet och en möjlighet att påverka den värld vi lever i och göra den bättre.
 
Om du känner dig osäker på vad du ska rösta på så finns exempelvis SVT's valkompass som en bra hjälp. Jag gjorde den för ett tag sedan, och såhär blev resultatet...
 
 
...inte alltför chockerande siffror (förutom bottensiffrorna - de känns oroväckande höga!). Så den här kompassen verkar fungera rätt bra, tycker jag. Så...ta reda på hur du bör rösta - och se sedan till att faktiskt gå och rösta! Att avstå från att rösta är att lämna fältet fritt för rasister och annat pack.
 
Apropå det så kom en viss rasistledare till stan idag för att hålla propagandatal. Men han möttes av burop, och till och med ett attackförsök. Jag hörde inte talas om det hela förrän några timmar efteråt, annars hade jag förmodligen varit där och buat jag också. Min kloka syster hävdar dock att det som hände inte var bra, eftersom det bara ger avskummet ännu mer sympatiröster när han blir behandlad såhär...hon har förmodligen rätt, men jag kan ändå inte låta bli att känna mig varm i hjärtat över att folk här i stan så tydligt tar avstånd från främlingsfientlighet.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback