Ansökningsstatistik

Anmälan till höstterminen stängde ju i tisdags. Så idag har jag kollat ansökningsstatistiken (ja, jag vet - jag är värsta nörden).
 
Siffrorna oroar mig faktiskt...
 
 
71 sökande till 40 platser. Jag är en av de 27 som söker i förstahand. Antagningen baseras på gymnasiebetyg.
 
Det är så himla frustrerande när de bara går på gymnasiebetygen och fullständigt skiter i det faktum att jag närmar mig 500(!) avklarade högskolepoäng och borde kunna komma in på vilken kurs jag vill.
 
Jag tycker mig se att det händer allt oftare numera att gymnasiebetyg används som enda urvalsgrund för antagning till olika kurser. Ur min synvinkel är det jävligt orättvist. Dels för att gymnasiet ligger så jäkla långt tillbaka i tiden och jag fick kassa betyg (okej, strax över VG i snitt) där eftersom jag inte vågade yttra mig i klassrummet och dels för att jag skulle kunna glida in som på ett bananskal på varenda kurs jag ville gå om man vid urvalet även tog hänsyn till antalet avklarade högskolepoäng, något som man sällan verkar göra numera. Förut kunde jag vara relativt säker på att bli antagen om jag sökte en kurs, men det kan jag inte nu. Och det gör mig väldigt frustrerad!
 
Men men...kanske är jag lite väl pessimistisk nu (det är första mensdagen idag så en kan ju inte begära för mycket). Kanske blir jag antagen utan några som helst bekymmer. Det återstår att se...i mitten av juli! :O

Kommentarer
Lillasyster

Åh just fan, det dröjer så länge ja innan man får besked. Fan vad surt! Men jag kommer och kramar på dig imorgon, min skatt <3

2014-04-17 @ 21:23:05
Caroline

500?!? OJ! Jag pratade med en bekant idag som pluggat massa kurser i 6-7 år och han låg på 350 ungefär. Hur tusan har du hunnit med 500? Verkligen imponerande! En del tillhör ett program du gått eller?

Svar: Jag är inte riktigt uppe i 500 hp än - till sommaren kommer jag ha 480 hp. Räknar med att passera 500 hp nästa år. :) Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi, så den utgör ju 180 hp av det jag pluggat. Jag har pluggat konstant sedan hösten 2007 (med uppehåll under de senaste somrarna för att "vila hjärnan" lite), ofta med en studietakt på 150 % (vilket är den maximalt tillåtna studietakten) men nu när jag jobbar heltid så har jag dragit ner lite på studerandet och just nu pluggar jag faktiskt bara på 25 %. Kommer antagligen ta ledigt från studierna den här sommaren också, och till hösten kommer jag gå upp till 50 % studietakt igen. Förmodligen är det inte riktigt normalt att plugga såhär mycket...men vad fan, det finns väl värre saker att vara beroende av. :)
The Worrying Kind

2014-04-19 @ 19:35:34
URL: http://knins.wordpress.com

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback