FödelsedagsBARN på utflykt

Igår fyllde jag år. Och vilken plats är väl lämpligare att tillbringa sin (tjugo)femårsdag än Astrid Lindgrens Värld?! :D
 
Paketöppning på tåget. "På tio poäng, vart är vi på väg?" ;) Som en liten extra bonus satt Mark Levengood några platser bakom mig. Jag hade velat säga någonting till honom, men dels vågade jag inte och dels tycker jag att även kändisar har rätt till ett privatliv och att de ska kunna åka tåg några timmar utan att det kommer fram en massa jobbiga fans och antastar dem. (Jag försökte förresten blogga från tåget, men det fanns visst inget Internet i de småländska skogarna.)
 
Högsäsongen har inte börjat än...som ni kanske märker. :P
 
I Mattisborgen höll man fortfarande på och repeterade. Det kändes inte riktigt övertygande med en Borka i rastabyxor och en Mattis i truckerkeps...men det var roligt i alla fall.
 
I Villa Villekulla var det mer ordning. Eller ja...det var Pippi-kalabalik...som det ska vara. Herregud, ungar älskar verkligen Pippi. :)
 
Är det husen som har krympt eller är det vi som har vuxit? Såhär smått och trångt har jag verkligen inget minne av att det var när vi besökte parken sist - för sisådär tjugo år sedan. ;)
 
Oj oj oj, man fick ju verkligen ÅLA sig igenom Skorpans hemliga gång ut ur Törnrosdalen! :O När jag var liten så GICK jag minsann igenom den. Hm...som sagt, det var ett tag sedan vi besökte parken senast. :P
 
Tack och lov att det fanns ställen där man fick känna sig lite liten också! :)
 
Maten var himla god också. Jag kan verkligen rekommendera quornfärslasagnen på Majkens Mat. :)
 
Åh, Körsbärsdalen! Mitt älskade Körsbärsdalen! "Dit kom vi, min syster och jag."
 
"Lösen!"
 
"Hörrudu, gubbe...stallet är ju tomt! Var har du dina hästar?!"
 
"Vet du inte att det är dödsstraff på att fotografera i Törnrosdalen?!"
 
"Och så skrik inte i Vargklämman för då kan det ramla ner stenar!"
 
Tjoffsan. (Som ni märker har mitt barnasinne överlevt tjugofemårsbarriären.)
 
Och efter en lång och rolig dag var det slutligen dags att vinka farväl och åka hem. Jag köpte med mig en Pippi-docka och ett Lejonhjärta-pussel som souvenirer. Och jag kommer inte vänta tjugo år till innan jag åker dit igen, den saken är klar. :)
 

Kommentarer
Lillasyster

Tihi, det var buskul! :D <3

Svar: Jaa!! :D
The Worrying Kind

2013-05-24 @ 22:57:47

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback