Första dagen

Herregud, vilken stor dag det har varit idag! Efter 11 år och 1,5 månader på samma arbetsplats har jag idag arbetat min allra första dag på mitt nya jobb. 
 
Jag var fruktansvärt nervös imorse. Men också väldigt förväntansfull. En miljon tankar rusade genom huvudet, jag hade lite ont i magen och jag fick anstränga mig för att andas djupa andetag. 
 
Men allt har gått jättebra. Jag mådde lite illa på bussen, men inte så illa att jag behövde kräkas. Det var lätt att hitta till kontoret trots att jag aldrig varit där förut. Min teamleader kom och mötte mig i dörren och visade mig till rätta och tog hand om mig. Alla på avdelningen, och de som jag träffat hittills från de andra avdelningarna, verkar jättegulliga. Jag kände mig väldigt välkommen. 🙏 
 
Ångestmonstret har förstås gått bananas hela dagen över allt nytt och främmande. Nytt kontor, nya människor, nya system, nya arbetssätt, nya normer, nya förväntningar. Och jag har låtit Ångestmonstret få härja där i bakgrunden men utan att låta det ta över. Jag har hälsat på nya människor (och åtminstone FÖRSÖKT minnas deras namn), jag har ringt telefonsamtal(!), jag har gått ut och ätit lunch med några kollegor, jag har delat med mig av mina kunskaper och kommit med förbättringsförslag i arbetet. Större delen av arbetsdagen har gått åt till att bara sätta mig in i allting. Det var väl egentligen bara sista timmen som utgjordes av debiterbar tid. Men det kommer bli mer effektivt framöver. Det här var ju bara första dagen. 
 
Jag kände mig SÅ nöjd och glad och stolt när jag lämnade kontoret efter arbetsdagens slut. Såklart helt utmattad av alla nya intryck och den massiva sociala exponering som dagen inneburit. Men något annat var väl inte att vänta. 
 
När jag kom hem hittade jag ett jättegulligt lycka till-kort från finaste Livrädd i brevlådan. 🙏💖💖💖 
 
Och nu ska jag nog inte göra så mycket mer än att gå och lägga mig. Jag är verkligen helt slut, har en dunkande huvudvärk och kommer garanterat sova gott inatt. 😴😴😴 
 

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback