Dagens dust

Idag hade jag videosamtal med en barnmorska för att få mitt Qlaira-recept förnyat. Jag avskyr dessa heteronormativa, allonormativa samtal som jag tvingas till vartannat år för att få min PMS-medicin. Och jag har mycket att säga om denna förnedringsprocess, men det skulle nog mest bli en upprepning av vad jag skrev förra gången så jag hänvisar er till det inlägget istället. Men som ni ser gick det alltså bra, jag fick mitt recept utan särskilt mycket krångel alls från barnmorskans sida. Himla skönt dessutom att jag fick genomföra samtalet digitalt den här gången - väldigt mycket smidigare att ta typ tio minuters paus från jobbet än att behöva ta ledigt flera timmar bara för att förnya ett recept.

Några störiga frågor om graviditet och partner (relativt inkluderande av henne att säga partner och inte pojkvän ändå) blev jag tvungen att svara på, men jag misstänker att hon läste i min journal för det blev ovanligt lite av den varan och hon sparkade inte bakut över det faktum att jag ville förnya mina piller trots att jag inte befinner mig i en monogam heterorelation.

Dock tog hon upp det faktum att jag inte testat mig för HPV på nästan tre år och att det tydligen är JÄTTEVIKTIGT att jag testar mig igen framöver. Alltså, rätta mig om jag har fel (jag är för all del inte medicinskt utbildad), men med tanke på att denna lilla ace-flata slutade ha sex 2009 och testade negativt för HPV 2020 - torde inte risken för HPV-smitta 2023 vara tämligen obefintlig?! 🙄 Jävla normer...

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback