Idag såg jag en and dö 😢

Jag stod vid ett övergångsställe, på väg hem från busshållplatsen, och väntade på att det skulle bli grönt. 🚦 På andra sidan gatan fick jag syn på två gräsänder, som i sakta mak började vagga ut på vägen. 🦆🦆 Och jag hann tänka att de måste akta sig för...bilarna.

Honan träffades. Ena benet stod ut i en konstig vinkel och hon kunde inte stötta sig på det. Halsen hängde och slängde åt olika håll. Ena vingen verkade obrukbar. Hon försökte flyga och krypa bort från vägbanan. Men hon kom inte långt. Och pauserna mellan varje försök blev längre och längre.

Hennes partner gick runt henne, petade lite på henne med näbben, vaktade henne så att ingen skulle komma i närheten av henne. 🥺

Sedan låg hon där stilla. Och han vaggade vidare längre bort på gatan. Ensam. 🦆

Vi var tre kvinnor som stod där och iakttog den hemska händelsen. Och vi diskuterade vad vi kunde göra för att hjälpa henne. Men vi insåg att det inte fanns mycket vi kunde göra. En av de andra kvinnorna puttade dock in henne från vägbanan med skon, upp på trottoaren, när hon somnat in. Sedan skildes vi åt och gick åt varsitt håll. Och jag ville bara gråta. 😭😭😭

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback