Padel och terapi

Jag inledde dagen med att spela padel tillsammans med en av mina chefer och en bekant till honom som jag aldrig träffat förut. Det var evigheter sedan jag spelade padel senast (i våras någon gång tror jag? 🤔), så det kändes lite nervöst att börja nu igen. För att inte tala om hur nervöst det kändes att göra detta tillsammans med en vilt främmande människa. 😱

Men jag kom in i spelet och dess regler igen ganska snabbt, och den nya bekantskapen visade sig vara en jättetrevlig och lättpratad herre. Så det kändes väldigt bra. Jag är glad över att jag tackade ja till att vara med. 😊👍

Det enda som var jobbigt var att jag hade missat att använda min inför-fysiska-aktiviteter-inhalator innan vi började spela, så jag blev ju lite hostig och pipig i andningen av ansträngningen. 😕 Men det var inte så farligt och gick över efter ett tag.

I väntan på skjuts imorse vs. Efter spelet. 🥎

I eftermiddags hade jag samtal med terapeuten, för första gången i år. Vi avslutade kapitel 9 i arbetsboken och började prata lite om kapitel 10. Jag erkände att jag inte jobbat superaktivt med att försöka motverka mina känslomässiga beteenden och att jag tycker att det är jättesvårt att ta till alternativa handlingar i ångestladdade situationer. Hon frågade om jag ville fortsätta ha det i läxa även till nästa samtal, men jag sa att vi kunde gå vidare. Vi kan ju inte hålla på och traggla det här i evigheter liksom. Men jag ska ändå försöka ha det med mig och jobba med det, i situationer som är mer hanterbara än de allra mest ångestladdade.

Härnäst ska vi jobba med exponering för obehagliga kroppsliga förnimmelser. Det känns lite lättare och utifrån det hon beskrev lät det ganska likt sådant jag gjort tidigare. Så jag har ganska god förförståelse här, vilket jag hoppas kommer underlätta. Min läxa till nästa samtal är bara att läsa det tionde kapitlet, så det känns ju överkomligt.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback