Sörmlandssemester med mamma och syrran

Tisdag till torsdag var jag på minisemester tillsammans med mamma och syrran i trakterna kring Eskilstuna och Sundbyholms Slott. 😊 Det var jättemysigt, men tämligen intensivt så jag blev ju helt slut och har inte orkat ta tag i bildredigeringen förrän nu... 
 
 
TISDAG 2022-08-02
 
På vägen upp stannade vi på en rastplats, där jag hittade ett körsbärsträd och blev lycklig över det. 😍🍒🌸 
 
Vi stannade och tittade på fyra(!) kyrkor på vägen upp. Den första var Hammarby kyrka. ⛪ 
 
Den andra var Sundby kyrka. ⛪ Där var det förberedelser inför ett dop, och jag reagerade på att barnet såg himla stort ut för att vara i "dopålder" - men tänkte att det säkert beror på pandemin, att föräldrarna väntat med dopet för att hela släkten skulle kunna närvara. (Men det fick mig att tänka på Lillungens dop i Kulla-Gulla. 😁) 
 
Den tredje kyrkan var Jäders kyrka. ⛪ Den var nästan orimligt pampig, jämfört med de omkringliggande mer blygsamma kyrkorna. Men det beror på att den var släkten Oxenstiernas begravningskyrka. 
 
Den fjärde kyrkan var Kjula kyrka. ⛪ Och där någonstans började min energi ta slut. 😴 (Vilket är lite ironiskt med tanke på hur vilsamt jag tycker att det är att gå på kyrkogårdar...men det var himla många intryck och jag hade varit vaken sedan gryningen och började även bli ganska hungrig.) Men vi stannade inte så länge där utan åkte vidare till Sundbyholms Slott där vi skulle bo. 
 
Jag hade sagt till innan om min jordnötsallergi, och de var jättegulliga och satte upp skyltar. Med något felaktig information, men de FÖRSÖKTE i alla fall och det uppskattar jag. 👍 
 
Vi fick bo i en jättefin svit i en stuga vid skogsbrynet. 
 
Och jag hittade förstås en katt. 😻 
 
Vi gick en kvällspromenad i de vackra omgivningarna. 
 
Sedan orkade jag inte så mycket mer. Jag gick och lade mig medan mamma och syrran satt och planerade nästa dags aktiviteter. 😴 
 
 
ONSDAG 2022-08-03
 
Vi inledde onsdagen med hotellfrukost i slottets vackra matsal. Och vi hade sällskap av självaste Axel Oxenstierna. 😉 
 
Efter frukost gick vi en promenad bort till den vackra Smedudden och passerade stugan som mormors morföräldrar bodde i under många år. 
 
Sedan tog vi bilen till Eskilstuna och strosade runt där. 
 
Vi besökte kyrkor i Eskilstuna också, hela två stycken. Den första var Klosters kyrka. ⛪ 
 
Den andra var Fors kyrka. ⛪ 
 
Vi åt lunch på en jättemysig grekisk restaurang och jag fick halloumi som jag älskar. 😊 
 
Vi besökte supergulliga Rademachersmedjorna innan de stängde för dagen. Det var jättemysigt och påminde ganska mycket om Gamla Linköping i konceptet. Synd att vi inte hann gå runt där längre, vi får åka tillbaka dit en annan gång helt enkelt. 
 
Shoppade gjorde vi lite grann i Eskilstuna också. Det är ju lite av en tradition för mig att köpa ett nytt gosedjur när jag är iväg på en resa. Och den här gången blev det en supersöt enhörning som jag förstås döpte till Eskil. 😍 Och när vi ändå var inne i leksaksaffären blev det visst en ny Rapunzel till min samling också. 😉 Och i Rademachersmedjorna hittade jag en jättefin skulptur av tussilagoblommor. 
 
Efter Eskilstuna åkte vi en sväng till Torshälla också. 
 
Och självklart hittade vi en kyrka där också - Torshälla kyrka. ⛪ 
 
Vi gick även upp på Nyby Skans. Och på vägen dit såg vi en liten björk som växte från en liten skreva i en sten. Häftigt! 
 
 
TORSDAG 2022-08-04
 
På torsdagsmorgonen kände jag mig helt förstörd när jag vaknade. 😴 Tokintensiva dagar i kombination med för lite sömn, då blir det så. Men det var det värt. 
 
Efter frukost flyttade vi ut ur vår stuga. 
 
Vi besökte kyrkor på hemvägen också, hela fem(!) stycken. Vi började med Stenkvista kyrka. ⛪ 
 
Vi stannade en stund i Malmköping, där vi åt lunch på Malmköpings Wärdshus. Det var jättegott, och som en extra bonus fick vi nummer 55 på vår nummerlapp vilket förstås gjorde mig himla glad. 😂 
 
Den andra kyrkan vi besökte var Spelviks kyrka. ⛪ 
 
Den tredje kyrkan vi besökte var Runtuna kyrka. ⛪ 
 
Den fjärde kyrkan vi besökte var Lids kyrka. ⛪ 
 
Och den femte och sista kyrkan vi besökte under torsdagen var Ludgo kyrka. ⛪ 
 
Sedan bar det av hem till Norrköping. Jag var väldigt nöjd med resan, men väldigt trött. Att blogga på torsdagskvällen var inte att tänka på. 😴 Och igår sov jag länge och satt sedan mest och spelade datorspel hela dagen. Idag hade jag lite lösa planer på att åka upp till Stockholm Pride och gå i paraden, antingen tillsammans med delar av Pride-familjen eller tillsammans med Asexuell/Aromantisk Gemenskap. Men jag ORKADE inte. 😴 
 
Får se vad jag kommer göra under den kommande veckan. Jag har ingenting direkt inplanerat, bara lite lösa tankar och planer. Vi får se. 😊

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback