En mörk hemsk natt

Jag vaknade vid halvfyratiden och kände att någonting var fel. Men jag var ganska sömndimmig, så det tog en stund innan jag insåg vad det var. Men så noterade jag att det var orimligt mörkt i lägenheten. Inga lampor var tända, trots att jag har rätt många smålampor som går på timer hela natten. 
 
Jag blev omedelbart rädd och fick för mig att det var någon annan i lägenheten, att det var därför jag vaknat. Jag hade, mot bättre vetande, kollat på flera läskiga MrBallen-videor igår kväll (en SJUKT olämplig kvällssysselsättning!) och hade en massa otäcka historier som snurrade runt i huvudet. Efteråt hade jag försökt neutralisera intrycken och lugna ner mig genom att kolla på några betydligt behagligare lilsimsie-videor om det nya Sims-expansionspaketet, men det hjälpte föga. 
 
Jag var alltså på helspänn redan som det var. Även efter att jag konstaterat att det var strömavbrott och att det var därför det var mörkt så fortsatte jag känna mig rädd. Jag vågade mig upp ur sängen och dra upp rullgardinerna för att göra det så ljust som möjligt i lägenheten, men sedan återvände jag snabbt till sängen. Jag vågade absolut inte gå ända bort till badrummet och inte till köket heller, trots att jag var både kissnödig och hungrig. Så jag bara låg där och var rädd och lyssnade efter mystiska ljud och försökte somna om (vilket faktiskt lyckades till slut, trots de ogynnsamma omständigheterna). 
 
När alarmet ringde klockan fem var det FORTFARANDE strömavbrott. Det började tydligen kvart i två i natt, halv tre var en tekniker på plats men vid fem imorse var problemet ännu inte löst. Jag snoozade en stund, men masade mig slutligen upp ur sängen. Det var över tio grader i kylskåpet och jag försökte öppna det så lite som möjligt. Frysen övervägde jag att inte öppna överhuvudtaget, men jag behövde ju få med mig en matlåda till jobbet så jag blev så illa tvungen att öppna lite snabbt. 
 
Jag använde mobilen som ficklampa medan jag skötte mina morgonbestyr. Men så plötsligt, strax före halv sex, slogs strömmen på igen! I typ fem minuter. Den försvann igen när jag var i badrummet och borstade tänderna. Och därinne finns det inga fönster, så det blev kolmörkt - mobilen hade jag övermodigt lagt i väskan ute i hallen när strömmen kommit tillbaka en stund tidigare. Och då kom paniken från inatt över mig igen och jag famlade mig halvhysteriskt ut till hallen för att tända mobilens ficklampa igen. Och sedan gick jag helt enkelt till jobbet. 
 
Jag hade hunnit vara på kontoret i hela tolv minuter innan strömmen kom tillbaka permanent hemma, kunde jag senare konstatera på elnätsoperatörens hemsida... 
 

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback