Veckans recept: Zucchinipaj med kesella

 
Idag har syrran och jag provat ett nytt recept igen. Den här gången blev det en jättegod paj. 😋 
 
Ingredienser:
Vetemjöl (4 dl)
Zucchini (1 st)
Matyoghurt (4 dl)
Kesella (250 g)
Smör (100 g)
Parmesan (riven)
Citronjuice
Salt
Oregano
Svartpeppar
 
Blanda mjölet med citronjuicen och lite salt. Häll i matyoghurten och 80 gram av smöret och vispa till en deg. Låt degen stå i kylskåp i cirka en halvtimme. Skär zucchinin i tunna skivor. Smörj en pajform med resten av smöret och platta ut degen över hela botten och upp på kanterna av pajformen. Täck pajdegen med zucchiniskivorna, lägg dem omlott i cirklar i formen. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 15 minuter. Blanda under tiden kesella, parmesan, oregano, svartpeppar och salt i en liten bunke. Ta ut pajen ur ugnen när de 15 minuterna gått och täck zucchinin med den nyblandade röran. Ställ sedan in pajen i ugnen igen och grädda i en halvtimme. Klart! 😋 
 

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback