Veckans recept: Zucchinipaj med kesella
Idag har syrran och jag provat ett nytt recept igen. Den här gången blev det en jättegod paj. 😋
Ingredienser:
Vetemjöl (4 dl)
Zucchini (1 st)
Matyoghurt (4 dl)
Kesella (250 g)
Smör (100 g)
Parmesan (riven)
Citronjuice
Salt
Oregano
Svartpeppar
Blanda mjölet med citronjuicen och lite salt. Häll i matyoghurten och 80 gram av smöret och vispa till en deg. Låt degen stå i kylskåp i cirka en halvtimme. Skär zucchinin i tunna skivor. Smörj en pajform med resten av smöret och platta ut degen över hela botten och upp på kanterna av pajformen. Täck pajdegen med zucchiniskivorna, lägg dem omlott i cirklar i formen. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 15 minuter. Blanda under tiden kesella, parmesan, oregano, svartpeppar och salt i en liten bunke. Ta ut pajen ur ugnen när de 15 minuterna gått och täck zucchinin med den nyblandade röran. Ställ sedan in pajen i ugnen igen och grädda i en halvtimme. Klart! 😋
Kommentarer
Trackback