Veckans recept: Grönsaks- och quornfärsgratäng


Idag har syrran och jag lagat mat igen. Den här gången blev det en variant av ett recept som mamma hittat. En gratäng som blev väldigt god. 😋

Ingredienser:
Quornfärs (en välfylld stekpanna)
Potatis (9 st relativt små)
Morötter (2 st)
Rödlök (1 st)
Plommontomater (250 g)
Olivolja (att steka i)
Smör (50 g + lite att smörja ugnsformen med)
Vetemjöl (2 msk)
Mjölk (5 dl)
Parmesan (riven, 170 g)
Oregano
Salt
Svartpeppar

Först stekte vi quornfärsen i olivolja i en stekpanna. Vi kryddade med salt, svartpeppar och oregano. Sedan hällde vi över färsen i en smord ugnsform. Vi skalade och delade potatisen, morötterna och rödlöken i små bitar. Sedan stekte vi dem också en stund och blandade dem därefter med quornfärsen i ugnsformen. Vi delade plommontomaterna i halvor och lade dem som ett "tak" över allt det andra i formen.

Sedan blev det dags att göra ostsåsen. Vi smälte smöret i en kastrull och vispade ner vetemjölet. Vi tillsatte mjölken under fortsatt omrörning och till slut även den rivna parmesanosten. Vi hade även i lite salt och svartpeppar. När ostsåsen var klar hällde vi den över gratängen och satte in formen i mitten av ugnen i cirka 30 minuter på 175 grader.

Och nu har jag sju nya matlådor med väldigt gott innehåll i frysen. 😊


Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback