TeveĂ„ngest 😱


Just nu pĂ„gĂ„r första deltĂ€vlingen av Melodifestivalen. Det hade jag förstĂ„s tĂ€nkt titta pĂ„ - det Ă€r ju sĂ„ gott som det enda teveprogram jag tittar pĂ„, och det Ă€r i det nĂ€rmaste heligt för mig. Men det var ingen bild pĂ„ teven - det var bara myrornas krig. Och dĂ„ mindes jag nĂ„got gammalt meddelande frĂ„n hyresvĂ€rden om att Com Hem skulle gĂ„ över till digitala sĂ€ndningar frĂ„n och med i höstas sĂ„ att man förmodligen mĂ„ste Ă€ndra kĂ€lla och göra nya kanalsökningar och allt vad det var (jag tittar sĂ„ extremt sĂ€llan pĂ„ teve att jag inte mĂ€rkt det förrĂ€n nu). Och det försökte jag göra nu, men lyckades inte vilket jag först trodde berodde pĂ„ att jag inte Ă€r sĂ„ teknisk. Men efter att ha lĂ€st pĂ„ Com Hems hemsida insĂ„g jag med stigande panik att min teve sannolikt Ă€r för gammal och mĂ„ste bytas ut om jag vill kunna fortsĂ€tta titta pĂ„ teve.

Och dĂ„ brast det för mig och jag började grĂ„ta i ren förtvivlan. Inte för besvikelsen att inte fĂ„ se Melodifestivalen (det kan jag se pĂ„ datorn eller plattan i efterhand). Och inte för den ovĂ€ntade extra utgiften att behöva köpa en ny teve (det har jag rĂ„d med, Ă€ven om det kĂ€nns surt). Men för att syrran och jag fick den hĂ€r teven av vĂ„r fina morfar nĂ€r vi flyttade in i den hĂ€r lĂ€genheten. Det Ă€r sex Ă„r sedan och den var begagnad redan dĂ„ - men det Ă€r inget fel pĂ„ den och den har ett starkt affektionsvĂ€rde för mig.

Jag vet att teven lever pÄ lÄnad tid och konstgjord andning. Jag mÀrker det pÄ ljudet som svajar ibland (men som inte gör mig nÄgot). Jag mÀrkte det nÀr jag blev tvungen att skaffa en ny dvd-spelare och de som finns att köpa nuförtiden inte gÄr att koppla in i min teve (men tack och lov fick jag överta en begagnad). Och jag mÀrker det nu nÀr det inte gÄr att fÄ in nÄgra tevekanaler lÀngre.

Men jag vill verkligen inte byta ut den. Fan, fan, fan, jag vill inte! 😱

Kommentarer

TĂ€nker du skriva en kommentar?

Vad gullig du Àr! Jag blir jÀtteglad nÀr jag fÄr trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. OlÀmpliga kommentarer, sÄsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihÄg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback