♠️ AceCon 2021, dag 2

 
Den andra och sista dagen av International Asexuality Conference 2021 slutade för en stund sedan och jag är SÅ exalterad och tacksam över att ha fått vara med om detta. 😊🙏 Så många fina människor, intressanta samtal och givande möten. 💜 
 
Idag har jag närvarat vid paneldiskussioner om asexualitetsstudier och om asexualitet och funktionsnedsättningar, samt mer informella Discord-diskussioner om communityskapande och aktivism och om kreativt asexuellt skapande. Och så tittade jag förstås på den avslutande föreläsningen som summerade och avrundade konferensen. 
 
Att höra akademiker och andra forskare sitta och prata om sina och andras asexualitetsstudier kändes superspännande. Och jag blir så glad över att mer och mer kunskap produceras av och om oss. Det behövs verkligen! 
 
Jag blev också väldigt glad över att asexualitet faktiskt diskuterades i relation till funktionsnedsättningar i en av paneldiskussionerna. Det är liksom inte alls självklart, eftersom det anses vara så kontroversiellt både i funkiscommunityn och i acecommunityt (något som också togs upp under diskussionen). Det som sades stämde ganska väl överens med mina egna iakttagelser och erfarenheter som jag skrev om under Ace Week förra året. Paneldiskussionen berörde både fysiska och psykiska funktionsnedsättningar, normer kring funktion och (a)sexualitet, tillgänglighet inom acecommunityt, attityder inom respektive community och överlappningar och beröringspunkter mellan olika communityn. En väldigt intressant och givande diskussion! 
 
Discord-diskussionerna om communityskapande/aktivism och kreativt asexuellt skapande gjorde mig superpeppad på att skapa och sprida mer aceinnehåll till världen. I mitt bloggande, i mitt kreativa skrivande, i mina studier, i mitt interagerande i sociala medier... 
 
Ja, det har varit två mycket givande dagar och jag är så tacksam över att detta evenemang har anordnats. 🙏 
 

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback