Ett befriande sätt att se på sin sociala fobi

Jag tänkte dela med mig av en video jag såg på YouTube nyligen. Den är från kontot My Little Thought Tree, som gör helt episka filmanalyser (jag kan särskilt rekommendera analyserna av karaktärerna i The Breakfast Club). Men just den här videon är ingen filmanalys, utan en personlig berättelse om hur hans sociala fobi får honom att göra vissa saker på vissa sätt. En video med mycket hög igenkänningsfaktor! 
 
Let's take a look... 
 
 
Att kontrollera saker tusen gånger (typ räkna pengar om och om igen), att vänta tills någon annan i en grupp gör någonting innan en själv gör det för att vara säker på att det är "okej" att göra det men vänta en stund tills en själv gör det för att det inte ska se ut som att en härmas (typ gå på toaletten), att alltid komma för tidigt till avtalade tider, att låta bli att fråga saker en undrar över tills det är för sent att fråga, att repetera inne i huvudet vad en ska säga i en viss situation (typ inför telefonsamtal)...allt det här är sådant jag gör. Men jag har inte en lika avslappnad inställning till mina beteenden som han har. Och det kändes väldigt befriande att lyssna på den här videon och höra hur han resonerar kring och ser på sin sociala fobi. 
 
Han tar det mycket med humor och ser det roliga i att han beter sig lite konstigt i vissa situationer. Och han försöker inte hemlighålla vad han håller på med, utan är öppen med det och skämtar om det. Det skulle kanske kunna ses som en form av säkerhetsbeteende, men samtidigt ligger det något så avväpnande och befriande i att kunna skratta åt eländet och se det komiska i det istället för att banna sig själv och må ännu sämre och bli ännu mer ångestfylld. 
 
Så jag tror att jag ska försöka se de underhållande aspekterna i mina fobiska små egenheter och även vara lite snällare i mina omdömen om mig själv. Att inte ta allting så hårt. Det tror jag skulle göra livet lättare. ❤️

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback