Avhopp = frihet

Nu har jag hoppat av kursen. Herregud, vilken befrielse! Jag har velat fram och tillbaka hela dagen idag och diskuterat saken grundligt med både syrran och mamma. Det var svårt att trycka på den där avbrottsknappen, men när det väl var gjort kändes det bara så himla skönt. Den där kursen har varit totalt kaos ända från dag ett...och nu känns det som att en tung sten har lättat från mitt hjärta.


Något gott förde i alla fall den här farsartade kursen med sig - jag upptäckte en superintressant bok om korstågen i litteraturlistan (som jag nu har beställt till min samling av medeltidsresearch) och jag fick studentrabatt på ett par underbara rosa skor som jag beställde till bågskyttet. 👍 Ja, jag har faktiskt äntligen fått tag på ett par skor. De fanns bara att prova i typ Stockholm-Göteborg-Malmö, så jag chansade på storlek när jag lade beställningen...och idag fick jag hem dem och de sitter så himla bra och är så himla fina. 😍 Himla dyra var de också, så tack och lov för studentrabatten. Men jag ville verkligen ha dem, och de kommer passa så bra ihop med alla andra bågskytteprylar jag ska investera i. 😊


Ikväll har jag varit på teatern och sett Ingenting av det jag vet om mig stämmer, ett performance lecture av och med Madeleine In Hwa Björk. En väldigt stark och tankeväckande föreställning om adoptionens baksidor som vid flera tillfällen gav mig gåshud. Premiären var ikväll och sista föreställningen är redan imorgon, vilket jag tycker är väldigt synd för det här är en berättelse som borde komma fler till del. Jag imponerades av hur hon kunde hålla sig så pass saklig och se saker och ting ur olika perspektiv och flytta blicken mellan mikro- och makronivå. Det var känslosamt, absolut, men samtidigt balanserat och det framgick tydligt hur mycket hon funderat och grävt i ämnet.

Efter denna omvälvande upplevelse borde jag väl kunna skjuta mina egna bekymmer åt sidan ett tag. Men icke! Jag har känt mig ganska ledsen ända sedan i eftermiddags. Och jag tänker varken skriva eller prata om det i sak, för jag hör själv hur bagatellartat det låter. Men jag har väldigt svårt för att ta tillrättavisningar, i synnerhet när jag inte har gjort något medvetet fel. Då blir jag bara ledsen. 😔 Övervägde faktiskt ett tag att ta en halv Imovane ikväll, för att det vore så skönt att bli harmonisk och domna bort, men jag vet ju hur zombieaktig jag skulle bli imorgon i så fall (på grund av olämplig kombination av mediciner) och det är ingen bra idé. Imorgon ska jag ju redogöra för ekonomin under partiets lokalavdelnings årsmöte och (hoppas/utgår jag ifrån) bli omvald som kassör. Så då behöver jag vara lite skärpt.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback