Dagsutflykt till Vadstena


Idag blev gårdagens planerade dagsutflykt till Vadstena äntligen av. 😊 Det är ju inte alls länge sedan jag var där, men det kändes ändå väldigt fint att få komma dit igen. Jag känner mig så hemma och tillfreds där. ❤ Och inom den första timmen efter min ankomst imorse hann jag springa ihop med två olika personer som hälsade igenkännande på mig, den ena stannade till och med och pratade en stund. 😊 Så det börjar verkligen bli "min" stad nu.

Lite halvskeptisk väntan på tåget imorse, innan det stod klart att det inte skulle bli inställt idag också.

Det är för övrigt himla skönt att åka kollektivtrafik såhär i coronatider, ur rent socialfobisk synpunkt. Vid varje station uppmanar högtalarna på tåget till att hålla avstånd till andra människor och det är aldrig någon som vill sitta bredvid en längre. Så en får vara ifred. 👍 På bussen tycker jag dock det är lite jobbigt att det är avspärrat framme hos föraren, för då blir det inte att jag naturligt säger hej som jag brukar för jag har inte lust att ropa genom halva bussen samtidigt som det känns dumt att inte hälsa. 😕 Imorse kändes det extra dumt, för det var bara jag och föraren en stor del av resan, så jag hade ångestpåslag nästan hela vägen mellan Skänninge och Vadstena för att jag inte hade hälsat när jag klev på. 😱 Jag reparerade dock skadan när jag klev av genom att säga hej då till honom då. Och jag hälsade även på honom när jag skulle åka hem på eftermiddagen (det var samma förare då).


Vättern! Underbara, rogivande Vättern. ❤ Det var bara jag och morgonbadande lokalbor där imorse. Jag satt på en bänk och åt "second breakfast" och lyssnade på vågorna.



Självklart besökte jag slottet, det hör liksom till. Men jag gick ingen guidad visning - jag har ju redan gått två i sommar och X antal genom åren, så jag börjar "kunna" dem...så jag bara gick runt själv idag, och läste information och kände in atmosfären och hittade små krypin där jag kunde slå mig ner.



Jag hade inte tänkt köpa glass idag också (syrran och jag åt nämligen glass igår), men så fick jag syn på den här regnbågsflaggan utanför en glasservering - och jag är en mycket lättköpt liten flata, så jag klev glatt in och beställde en glassbägare. 🏳️‍🌈😉 Och det var faktiskt väldigt välbehövligt i värmen. 🍨☀️

Klostermuseet besökte jag också. Jag gick ingen guidad tur där heller den här gången utan gick bara runt själv precis som på slottet. Jag försjönk i miljön och historien, och när jag kastade en blick på klockan i tron att jag kanske varit där ungefär en halvtimme visade det sig att det snarare handlade om nästan två timmar. Jag tog dock inga bilder därinne - sist jag var där läste jag att det rådde fotoförbud för kommersiellt bruk (huruvida min icke vinstdrivande blogg kan klassas som kommersiell är väl dock tveksamt, men den är ju offentlig i alla fall), så jag antog att det fortfarande gällde. Men jag köpte ett pilgrimsmärke i alla fall (jag har det på mig på bilden).

Efter fem timmar i Vadstena bestämde jag mig för att åka hemåt igen. Jag hade vid det laget ganska ont i fötterna efter att ha stått och gått större delen av dagen och det började bli olidligt varmt så jag ville bara få komma hem och duscha och lägga mig ner.

Hej då, Vadstena! Jag kommer troligen snart tillbaka. 😊

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback