Ingen sorg i Göteborg!

NU HAR JAG ETT FUNGERANDE BREDBAND IGEN!!! 😄😄😄 Det första jag gjorde var att sätta igång Taylors senaste låt på Spotify på repeat. Det andra jag gjorde var att logga in på bloggen. Så nu tänker jag lägga upp en massa bilder från när mamma och syrran och jag var i Göteborg fredag-lördag förra veckan... 
 
 
 
Som en god bloggare måste jag såklart fota maten. 😉 
 
Kronhuset, ett av Göteborgs äldsta hus. 
 
Vi besökte också Emigranternas Hus, det var en jättefin och intressant utställning och personalen var väldigt engagerad, hjälpsam och kunnig - nästa gång vi åker till Göteborg får vi nog viga en hel dag åt det där museet, nu hade vi dessvärre inte ens i närheten av så mycket tid som hade varit önskvärt. 
 
San Francisco! 😍 Såklart den del av utställningen som gjorde mig mest exalterad. 😉 
 
Göteborgs grundare, Gustav II Adolf
 
Det första jag såg när vi anlände till hotellet var detta. Och ett hotell som har grenar från körsbärsträd i entrén...det måste ju bara vara ett bra hotell! 😍🌸 
 
🌸🌸🌸🌸🌸 
 
 
 
Och något som påminner om Golden Gate-bron utanför hotellrumsfönstret! I'm in heaven... 😍 
 
 
 
 
 
Sötaste andfamiljen i kanalen. 😍🦆 
 
 
 
Ombord på restaurangbåt som skulle föra oss ut i Göteborgs skärgård. Mycket förväntansfulla resenärer. 😄 
 
 
Min sjukt goda förrätt. 
 
Min rejält tilltagna huvudrätt (när jag ätit så mycket att jag var proppmätt såg det knappt ut som om jag hade börjat äta överhuvudtaget). 
 
Fatta att bo såhär?! Så himla fint! 😍 
 
 
 
Vi hittade ett trevligt litet hörn uppe på däck där vi slog oss ner efter middagen. 
 
 
 
 
 
 
 
Showtime! 🎶🎤 
 
Mitt finaste Lyckopiller. 💖 (Ja, det var för hans skull vi befann oss ombord på en partybåt i Göteborgs skärgård en fredagskväll.) 
 
 
 
 
 
 
 
Vår servitör in action. 😎 
 
Två mycket dansanta människor i en mycket liten båt som vi passerade med vårt flytande disco (jag tror att de uppskattade oss lika mycket som vi uppskattade dem). 
 
 
Ja, ni ser rätt. Det är jag som står där till vänster, nervöst pillande med håret och ska precis till att börja dansa(!) inför över 200(!) människor. De som står bredvid mig firade allihop olika bemärkelsedagar och blev framkallade av den anledningen. Men så ropades mitt namn upp också! Både för- och efternamn (de andra kallades bara vid förnamn, de var ju beredda på att bli uppmärksammade). Och jag frös till is där jag satt, och strax därpå dök mitt Lyckopiller (som inte alls kändes som ett lyckopiller just då) skrattande upp och släpade fram mig i rampljuset. Jag gick mekaniskt fram mellan alla applåderande människor och sällade mig till de övriga offren. Och så fick vi veta att vi skulle dansa! Samir & Viktors "Shuffla" sattes igång och så skulle vi härma de rörelser som showartisten framför oss utförde. Jag gjorde en snabb analys av läget - helst ville jag förstås bara springa tillbaka till min familj och gömma mig, men det skulle nog se konstigt ut, men till slut kom jag fram till att jag nog kunde genomföra dansen ändå, jag kände ju bara tre personer ombord på den där båten (och jag känner mig trygg med samtliga tre) och resten av publiken bestod ju av över 200 fullkomliga främlingar som jag aldrig skulle träffa igen efter den där kvällen och som dessutom var mer eller mindre aspackade och förmodligen inte skulle komma ihåg mig eller hur jag skämt ut mig inför dem. Så...jag dansade. Eller ja, FÖRSÖKTE dansa är väl en mer korrekt beskrivning. Det var fullkomligt vidrigt och jag gjorde mitt bästa för att stänga ute publiken och koncentrera mig på att härma showartisten så gott jag kunde... 
 
 
 
 
Efteråt rusade jag tillbaka till min familj och fångades upp i Lyckopillrets armar, han utbrast: "Älskling, du var jätteduktig!" varpå jag svarade: "Usch, fy vad du är elak!". Jag var helt skärrad en lång, lång stund efter uppträdandet och återhämtade mig ytterst långsamt, först i Lyckopillrets famn och sedan i syrrans. När den värsta chocken lagt sig började jag känna mig riktigt glad och stolt över mig själv som klarat av att göra något så fruktansvärt läskigt. HEJA MIG!!! ✌️✌️✌️ 
 
De otroligt vackra och rogivande omgivningarna bidrog absolut till att lugna ner mig efter den ofrivilliga, extrema exponeringsövningen. 
 
 
Partybåt by night. Inte alls var man förväntar sig att hitta mig (eller min familj, för den delen) en fredagskväll, men det var en ganska intressant och mycket trevlig upplevelse. 
 
 
Nästan "hemma" i Göteborg igen, klockan var beyond skitsent och jag var beyond skittrött och överstimulerad och i princip bara skrattade åt allting. 😴😂 
 
På kajen väntade en lång rad med lediga taxibilar. Det kändes nästan lite sorgligt. De vet liksom att det vid den tiden kommer anlända en partybåt fylld med berusade människor som inte kan ta sig hem på egen hand (och som inte varit förutseende nog att själva beställa taxi). 
 
God natt, Göteborg! 😴 
 
På lördagen besökte vi vackra Trädgårdsföreningen... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...och strosade längs pampiga Avenyn
 
 
"Poseidon kalla' från sitt djup
och skapa' alla havens kryp
När himlakroppar smalt
var vatten överallt
intill den tredje da'n var all..."
(Ja, jag började sjunga på Atlantis nationalsång när vi passerade Poseidonstatyn, och syrran stämde genast in. 😄) 
 
 
Vi gick på gayklubb! Eller ja, vi gick FÖRBI i alla fall. Och jag blev såklart alldeles överlycklig. 😍🏳️‍🌈 
 
 
Det var verkligen en jättemysig resa som gav mig massor av energi och fina minnen. 😊❤️❤️❤️

Kommentarer
Livrädd

GRATTIS TILL BREDBANDET!!! Vilket mysigt/läskigt äventyr ni haft!

Svar: Tack! Och JAA!! 😄💖
The Worrying Kind

2019-07-07 @ 23:04:13

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback