Den absurda bredbandssituationen

Ni får ursäkta bristen på uppdateringar. Först kom midsommarafton med releasen av nya expansionspaketet till Sims...så då satt jag ju och spelade hela helgen. 🏝 Sedan har jag varit trött och tokstressad och dessutom inte känt att jag haft så mycket att skriva om. Och i helgen var jag i Göteborg med mamma och syrran och träffade mitt Lyckopiller. ❤ Och sedan nästan en vecka tillbaka (sedan i onsdags) har jag inget bredband här hemma. 😱

Det kommer fler inlägg framöver, om Göteborg och om mina två senaste psykologsamtal med mera. Men just nu känner jag bara att jag behöver skriva av mig om bredbandet (jag bloggar via mobildata just nu). Det lade som sagt av i onsdags. Jag bekymrade mig dock inte så mycket över det just då, var fullt upptagen med att kolla på videon från De Geer-gymnasiets underbara första uppsättning av Atlantis från 2005 och tänkte att det nog bara var något tillfälligt fel. När det fortfarande inte fungerade på torsdagen kontaktade jag hyresvärden, som hänvisade till bredbandsoperatören. Så jag ringde till bredbandsoperatören och pratade med en kille där i nästan en halvtimme, men han kunde överhuvudtaget inte hitta vår lägenhet i deras system och eftersom det är hyresvärden och inte vi själva som tecknat avtalet så är det tydligen hyresvärden som måste felanmäla. Så jag hörde av mig till hyresvärden igen. Och sedan följde flera dagars telefon- och mejlcirkus där jag blev hänvisad fram och tillbaka. Jag har gråtit av spänning och frustration flera gånger. Och så idag hörde hyresvärden av sig och meddelade att de nu (efter nästan en veckas felsökning och kontakt med operatören) kommit fram till att bredbandet inte alls ingår i vår hyra och att vi måste teckna ett eget avtal med någon operatör om vi vill ha bredband. Det står på hemsidan att bredband ingår i grundhyran i samtliga fastigheter utom två, men det gäller tydligen bara studentlägenheter (vilket INTE framgår). Det sjuka är att vi ju har haft ett fungerande bredband ända sedan vi flyttade in i början av 2015 och vi har aldrig tecknat något avtal eller fått en enda bredbandsfaktura (jag visste inte ens vad vi hade för operatör), det har liksom bara fungerat och vi har inte haft anledning att tro annat än att det ingår i hyran - men nu hävdar hyresvärden att vi bara har "haft tur" de här åren. Men jag fattar inte, hur har vi kunnat ha ett bredband om vi inte har haft något bredband?! Det känns jättesnurrigt.

Nu har jag i alla fall gått till närmsta Telia-butik och beställt ett bredband. Den nuvarande operatören har inte varit särskilt hjälpsam eller smidig den senaste veckan så den tänker jag absolut inte stanna hos, och när jag ringde för att bli kund hos en annan operatör tidigare idag möttes jag av en robotröst som jag skulle beskriva mitt ärende för och blev sedan placerad i 30 minuters telefonkö...så det fick bli Telia via deras fysiska butik - RIKTIGA människor som en kan PRATA med och få HJÄLP av. Dock kommer bredbandet inte att kunna installeras förrän på måndag(!), vilket ger mig ett smått hysteriskt anfall...men nu ser jag i alla fall ljuset i slutet av denna vidriga tunnel. Och jag har varit fan så duktig som ringt alla dessa jobbiga samtal!!

Kommentarer
Telia Sverige

Hej! Vilken fin blogg du har. The Sims, jag vågar inte tänka på hur många timmar jag lagt på detta spel genom min barndom och tonår.
Spelar fortfarande då och då när andan faller på :D

Har du några frågor eller funderingar kring ditt bredband hos oss kan du alltid kontakta oss via sociala medier för att slippa sitta i telefonkö.

Ha en superfin dag! /Lisa, Telia Kundservice

2019-07-05 @ 12:48:43
URL: http://https://www.facebook.com/telia

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback