Ännu en bra dag och en ny terapihemuppgift


Det har varit en himla bra dag idag också. 😊 Förutom att jag är skittrött. 😴 Jag var så extremt uppe i varv igår kväll att jag inte kunde somna förrän efter tolv någon gång (trots sömntablett). Så jag kände mig ganska miserabel när alarmet ringde imorse. 😖 Men det var bara att gå upp.

Jag hade samtal med psykologen på morgonen. Vi pratade om hur ledsen jag var förra gången och hur bra jag mått sedan dess (och hur jätteduktig jag var som höll föredrag igår 😊), vi gick igenom min aktivitetsdagbok för den senaste veckan och det blev väldigt påtagligt hur viktigt det är för mitt mående att hela tiden aktivera mig med sådant jag kan fokusera på (vilken tur att jag hade så mycket inplanerat förra helgen som kunde lyfta upp mig ur mörkret!), och hur lätt jag faller ner i nedstämdhet när jag inte har något att fokusera på och låter de negativa tankarna ta över (söndagsångest, hej hej, söndagsångest... 😒). Jag mår i allmänhet bra så länge jag har något roligt och meningsfullt att ägna mig åt, annars blir jag rastlös och nedstämd.

Jag ska fortsätta fylla i aktivitetsdagboken under de kommande två veckorna fram till vårt nästa besök. Och så har jag även fått ett beteendeexperiment i hemuppgift. Beteendeexperimentet går ut på att när jag öppnar dörren för kunder på jobbet ska jag fråga om de vill ha något att dricka och inte bara be dem sitta ner och vänta som jag brukar (vilket är ett säkerhetsbeteende för att så snabbt som möjligt komma ur situationen och undvika frågor och riskera att svara fel på dem). Jag ska ha fokus utåt och titta på personen. Jag ska observera hur det känns i kroppen och skriva ner det. Jag ska utvärdera hur det blev, vad som hände när jag genomförde beteendeexperimentet och hur jag hanterade eventuella negativa konsekvenser.


Efter psykologsamtalet kände jag mig glad men såklart fortfarande väldigt trött. Ville mest bara åka hem och lägga mig igen, men jag har ju redan varit borta alldeles för mycket från jobbet den senaste veckan så jag kände att jag behövde komma ifatt lite där. Och det blev en bra eftermiddag på kontoret, jag kände mig lite stressad men på en hanterbar nivå och jag kände mig fortsatt glad. 😊 Några kunder som jag kunde göra beteendeexperiment på dök det dock inte upp, vilket jag väl egentligen inte väntade mig heller då fredagar i allmänhet är en väldigt lugn dag besöksmässigt. Får sikta på måndag...

Nu ska jag sova, det behöver jag verkligen. 😴 Imorgon ska syrran och mamma och jag gå på bio, det ska bli mysigt. 😊 Och på söndag har jag två studiedeadlines, som jag inte ens börjat skriva på än men trots det inte känner mig särskilt uppstressad över (ännu 😉). Natti natti! 💖

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback