PMS-tillvaron och dess mörker och ljusglimtar

I fredags kväll gjorde jag ett spontant teaterbesök och såg premiären av Har du blivit född om att vänta, föda och leva med barn - och jag kände mig så djupt tacksam och lättad över att inte vara småbarnsförälder...! Jag är 31 år gammal och min längtan efter barn är obefintlig och min villighet att låta min kropp gå igenom en graviditet om möjligt ännu mer obefintlig. Kanske läge att börja fundera på sterilisering? Känns extra lockande just nu när min PMS gör mig till ett hyperkänsligt, snarstucket, gråtmilt, dramatiskt hormonmonster (efter en snabb googling kan jag dock konstatera att en måste ta bort äggstockarna och livmodern för att slippa PMS, det räcker inte med "vanlig" sterilisering, så det känns ju inte som ett alternativ). Anyway, föreställningen var jättebra (till och med bättre än jag hade förväntat mig) och den spelas till och med fredag nästa vecka, för den som är intresserad och befinner sig i Norrköping.

Jag har varit fortsatt kreativ på sista tiden. Texten till klänningen är nästan klar, måste bara sy fast den ordentligt på klänningen.Bakat har jag också börjat göra. Chokladrutor och muffins och scones har det blivit den senaste veckan. 😋 (Eventuellt en reaktion på den stundande mensen.)


Igår morse fick jag plötsligt syn på en lång grå hals när jag gick genom parken. En häger! Jag blev alldeles till mig och trots att jag var lite sen och hade bråttom till jobbet stannade jag och fotade den vackra skapelsen.


Igår kväll hade jag tänkt gå på årets uppstartsmöte med en teatergrupp här i stan, för att komma en bit närmare min dröm om att få spela teater. Jag tog till och med upp detta med psykologen under vårt samtal igår och vi utarbetade en del strategier för det hela. Nästa gång kommer hon säkert fråga hur det gick, och jag känner mig dum som inte ens gick dit. 😔 Men jag hade svår PMS och ångest, kände mig inte tillräckligt förberedd och redo för att ta detta steg och som spiken i kistan upptäckte jag att den delen av verksamheten som nog kan vara mest aktuell för mig krockar med en annan av mina höstplaner. 😕 Så jag fyllde min aromalampa med lugnande lavendelolja och lade mig på sängen och läste istället.

Taylors nya skiva m.m. kom (ÄNTLIGEN!!!) med posten igår förresten. Jag var nog lite för låg för att riktigt uppskatta det till fullo då, men nu känner jag mig helt salig. 😍💖 Och albumet går sedan i fredags på repeat på Spotify större delen av min vakna tid. Jag har ännu inte kunnat bestämma mig för en favoritlåt, men det finns heller ingen låt jag känner att jag behöver tid att vänja mig vid - jag har älskat samtliga 18 låtar sedan första gången jag hörde dem. Lover-eran kommer att bli en vacker era. 💖


Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback