En vampyrkritisk svacka

Jag är nere i en svacka just nu. Sedan några dagar tillbaka är jag mer nedstämd och har mer ångest än vanligt, i synnerhet på kvällarna men annars också. Jag vet inte riktigt varför. Det är inte precis någonting som är dåligt just nu, tillvaron borde vara allmänt trevlig. Det är vår och ljust och blommor och jag har en massa spännande saker att se fram emot framöver. Taylor tillkännager något fantastiskt imorgon (förhoppningsvis en ny låt!) och jag har känt mig superpeppad inför det i ett par veckors tid, men nu kan jag inte riktigt uppbåda den entusiasm som borde vara rimlig. Hoppas att jag känner annorlunda imorgon.

Jag har ägnat de senaste kvällarna åt att läsa om den första Twilight-boken, jag har hunnit lite mer än halvvägs och känner mig lite smått beklämd. Jag vet inte om det beror på att jag blivit äldre och mer förståndig (det är ett antal år sedan sist), eller om det bara är mitt nuvarande sinnestillstånd som gör att jag inte förmår att uppskatta saker och ting just nu...men faaan, vad creepy och dominant Edward är och vad sjukt undergiven och självutplånande Bella är i deras relation! Många feminister har påtalat detta tidigare, och jag har gått in i kommentarsfält och FÖRSVARAT och bortförklarat allt snedvridet som händer i den där historien. Så...antagligen är min nya inställning ett tecken på någon slags mognad. Jag vill i alla fall hellre tro det än att jag är på väg in i mörkret på allvar.


Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback