Firande och dramatik

Tänk att rätt låt vann Eurovision Song Contest igen. Det är sjunde året i rad nu! 😀 Ända sedan Loreen vann 2012 har jag känt mig till freds med det vinnande bidraget. 


Det är låtar och artister som ligger i tiden, som speglar det folk finner angeläget, och det är så himla fint att se dem vinna år efter år. Jag hoppas verkligen att denna trend håller i sig, att det som är viktigt får fortsätta ta plats på det här viset. 💖


Såhär vackert lystes körsbärsträden nedanför mitt sovrumsfönster upp av en gatulampa när jag alldeles lyckorusig skulle gå och lägga mig inatt. Klockan sex imorse, efter bara några timmars sömn, blev jag med ens klarvaken. Då gick det ett par, en kille och en tjej, under körsbärsträden och skrek åt varandra. De var helt blinda för hur vackra blommorna var och vilken solig och varm dag som just börjat randas. De var fulla, på väg hem från någon fest och bråkade högljutt om pengar (det var mest han som bråkade). Ganska snart gick de över till handgripligheter och jag stod spänt i fönstret och iakttog dem, ifall det skulle behövas ett vittne, men de gick inte längre än till att knuffa varandra i bröstet några gånger. Efter ytterligare gap och skrik gick killen hem och tjejen försvann i motsatt riktning. Jag gick och lade mig igen, och när jag vaknade några timmar senare fick jag syn på killen igen. Han hade fortfarande samma kläder på sig och gick med mobilen i handen och spanade oroligt omkring sig. Förmodligen hade han nyktrat till något vid det här laget och börjat ångra och oroa sig...för jag kan nästan lova att det var tjejen han gick och letade efter. Syrran och jag gick ut en stund senare i förhoppningen att se dem båda två sitta på en bänk och prata ut om morgonens dramatik. Men vi såg dem ingenstans, så vi kan bara hoppas att det hela får ett lyckligt slut.


De här underbara sakerna fick jag i födelsedagspresent-i-förskott av syrran igår. Sailor Uranus (för att inte Sailor Neptune, som jag fick i julklapp, ska känna sig så ensam, de hör ju ihop), en precis nyutkommen version av mitt alter ego Rapunzel och en må-bra-bok med enhörningstema. 🦄 Det gjorde mig verkligen jätteglad. 😊💖 Och själv har jag, utöver tatueringen, även gett mig själv ett helt års abonnemang på teatern samt en akademisk bok om Hello Kittys spridning över världen. Jag fyller ju bara 30 år en gång och det ska firas storslaget. 😊

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback