Hemlös tjej med social fobi

Jag har precis maratontittat på SVT-serien 36 dagar på gatan om hemlösa i Stockholm. Många gripande och tragiska livsöden. Det är verkligen svårt att ta in, men så himla viktigt att försöka. Samhället blir allt kallare och hårdare och det har nog aldrig varit så viktigt som nu att ha förmågan att känna empati med sina medmänniskor. Så jag rekommenderar varmt denna starka dokumentärserie. 
 
Jag fastnade direkt för Bim, en 26-årig heroinmissbrukande tjej med social fobi. I det andra avsnittet sitter hon i en tunnelbanevagn och ser obekväm ut medan hennes pojkvän går runt i vagnen och tigger åt dem. Hon ursäktar sig inför kameran att hon inte alltid brukar sitta sådär och låta honom göra jobbet, men att hon har social fobi och tycker att situationen är jobbig om hon inte har "fått i sig lite", att hon vissa dagar knappt klarar av att åka tunnelbana överhuvudtaget för att det är så mycket folk. Lite senare i samma avsnitt ser vi henne själv gå runt i en tunnelbanevagn och tigga och vara riktigt social mot människorna hon möter, och nu utstrålar hon ett helt annat lugn - för nu har hon tagit heroin. 
 
Det gjorde mig så beklämd att se detta. Alla människorna i serien berörde mig starkt, men den här tjejen berörde mig lite extra, förmodligen för att jag kunde identifiera mig så mycket med henne. Tänk om jag inte hade utbildat mig och lyckats skaffa mig ett jobb, tänk om jag inte hade haft den här lägenheten - och tänk om jag hade börjat döva min ångest med något starkare än sömntabletter...hade jag varit där hon är nu i så fall? Det är sannerligen en skrämmande tanke. 
 
Var rädda om er och var rädda om varandra. ❤️

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback