Stockholm den 7 april

Igår åkte syrran och mamma och jag på bussresa till Stockholm med teaterns vänförening och gick på musikalen My Fair Lady. Det var jättemysigt. 😊


Det var verkligen en speciell känsla att vara i Stockholm just igår, exakt ett år efter attacken på Drottninggatan. Det låg blommor på lejonen och i trappan vid Sergels torg. Och i Kungsträdgården hölls en minneskonsert som gav mig gåshud. Och jag har aldrig sett så mycket poliser, ordningsvakter, ambulanspersonal och annan säkerhetspersonal på en och samma gång. 


Efter konserten gick vi till Gamla Stan och strosade runt i gränderna och hittade ett supermysigt matställe i en källare. På vägen dit hittade vi ett medeltidsmuseum som vi förstås besökte.

Vi hade så trevligt att jag nästan glömde bort att huvudmålet med resan var att gå på musikal på kvällen. 😜 Och det musikalbesöket kunde ha slutat illa, för de sålde chokladtäckta jordnötter i teaterkiosken. 😨 Tack och lov tog de bort dem när mamma sa till, men då hade de redan hunnit sälja en påse. Och jag tänkte att det var någon obetänksam nollåtta som köpt den, men nej - det var en kärring som var med på bussen och som således redan blivit informerad om att det fanns en jordnötsallergiker med i sällskapet. 😠 Och när mamma sa till henne verkade hon inte fatta allvaret i situationen, hon började argumentera emot och ha sig, men hon stoppade i alla fall ner påsen till slut. Hur jävla dum i huvudet får man bli?!

Så jag var rätt skärrad och kunde inte riktigt koppla av under första halvan av musikalen. Men sedan gick det bättre. Och det var verkligen en jättebra uppsättning av My Fair Lady. Jag hade bara sett filmen innan, och slutet av den vill jag bara spy på. Men musikalen slutade annorlunda - och mycket bättre!


Vi kom inte hem förrän mitt i natten och jag somnade väl runt ettiden. Och idag har jag sovit större delen av dagen - jag gick upp bortåt fem på eftermiddagen... 😪


Allvarligt, ni som har social fobi och BOR i Stockholm - hur fan överlever ni vardagen?! Jag behöver liksom en hel dags återhämtning efter ett dagsbesök där.

Framåt kvällen började jag dock kvickna till, och fortsatte med Projekt Hallrenovering...OMG, det kommer bli helt underbart när det är klart! 😍😍😍

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback