Utan Theralen i flera dagar försmäktar vi i väntan på sms från apoteket

Mina Theralen-tabletter är slut. Och inte bara mina, utan ALLAS. De är slut hos tillverkaren, sa tjejen på apoteket när jag var där idag för att hämta ut dem. Men hon trodde att de borde få in dem igen typ på fredag, för de har visst börjat tillverkas nu igen. Och jag tänkte att det får väl gå då. Det är ju inga tabletter jag mår skitdåligt om jag inte tar på några dagar. Det är skillnad om det hade handlat om Sertralin eller Imovane - då hade jag undrat hur fan jag skulle överleva till på fredag. På riktigt.


Det här råkade jag även ut för när jag skulle hämta ut nya adrenalinpennor senast. De fanns inte på apoteket utan måste beställas. De var visserligen inte slut hos tillverkaren men det tog ändå flera dagar innan jag fick dem. Och detta är något som händer ganska ofta, att apoteket inte har de mediciner jag behöver inne. Det är så jävla sjukt.

"Men varför är du ute i sista minuten?" sitter någon kanske och undrar nu. Det brukar jag inte vara. Men när jag var på vårdcentralen sist sa läkaren (among other stupidities) att jag inte får hålla på och förnya recept alltför långt i förväg innan medicinen tar slut, att de till och med kan neka till att skriva ut nya recept då (de är rädda att jag ska bunkra upp ett lager hemma och att de ska förlora kontrollen över hur många tabletter jag har tillgång till), jag måste enligt henne vänta tills det bara är några dagar kvar av medicinen innan jag ansöker om nytt recept. Så det gjorde jag i söndags angående Theralen-tabletterna. Och först idag kom det nya receptet. Och nu är tabletterna slut och det finns som sagt inga nya att hämta på apoteket. Jag blir så trött.

Men tjejen på apoteket var jättetrevlig och hjälpsam. Och jag var jättetrevlig mot henne också. Det är ju inte hennes fel liksom. Systemet däremot...det avskyr jag!

(Avskyr även autocorrect på nya telefonen, den rättar ord som inte är fel och jag måste kontrolläsa texten så att den inte blir helt fucked up - men om jag stänger av eländet får jag ju inte ens upp några stavningsförslag och det är ju också rätt kasst...någon som vet hur man kommer fram till en gyllene medelväg? För nu verkar det bara vara "allt eller inget" som gäller. Och alla dessa jävla versaler efter kommatecken och citationstecken - NEJ, det är ingen ny mening, sluuuuta!!!)


Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback