Så mycket gladare och så mycket ledsnare

Jag borde ha ägnat hela dagen idag åt att plugga. Istället har jag sovit länge och sedan legat i soffan och glott på film. Har känt mig väldigt rastlös. Lite nedstämd. Kanske är det utsättningssymptom - eller bara oron för att få det. Idag var det ju dags för den halvårsvisa Sertralin-nedtrappningen, jag tar från och med imorse 25 mg istället för 50 mg. Egentligen är det dumt att jag gör det här nu, för jag har vansinnigt mycket att göra innan höstterminen slutar om två veckor. Men det kommer ju aldrig komma en tid när jag inte har någonting viktigt som kräver att jag är fokuserad. Så...nu är väl inte en sämre tidpunkt än någon annan kanske.


Finaste Per ringde förut och vi pratade bland annat om Sertralin-nedtrappning. Om hur känslorna blir så mycket starkare när en inte är avtrubbad av tabletterna längre. Att en blir så mycket gladare och så mycket ledsnare än innan. Kanske är det det som drabbat mig det gångna året? Vid det förra nyåret trappade jag ner från 100 mg till 75 mg, i somras från 75 mg till 50 mg. Och jag har ju haft ganska många stunder under 2016 då jag varit så fruktansvärt ledsen och ibland till och med velat dö... Kanske är jag helt enkelt inte van vid att hantera starka känslor längre. Jag har ju gått på tabletterna sedan jag var 18. Och nu släpper avtrubbningen mer och mer, i takt med att jag minskar dosen. Jag känner sådant som varit främmande för mig under mycket lång tid. Längtan och lust...men också ett mörker som skrämmer mig. Topparna är så höga och dalarna så djupa, det är nästan så att jag längtar tillbaka till den relativt stabila medelvägen i avtrubbningens land. Det var på sätt och vis skönt att inte känna så förbannat mycket som jag gör nuförtiden. Men samtidigt vill jag ju klara mig utan tabletterna. Och vad är ett liv utan starka känslor för ett liv egentligen? Nej, jag får härda ut - och försöka lära mig att hantera det jag känner.


Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback