Obehaglig scen på bussen

Jag satt på bussen på väg till yogan tidigare ikväll. När bussen började köra ut från en hållplats hörde jag någon som skrek hysteriskt bakom mig. Det var en mamma, vars barnvagn med tillhörande barn hade fastnat i dörren när de skulle gå av bussen och föraren plötsligt stängde dörren. Hon skrek att han för fan skulle hålla koll bakåt. Föraren stannade då bussen och försökte öppna, men dörrarna hakade upp sig och klämde barnvagnen gång på gång innan de till slut gick upp. Mamman fortsatte skrika, hon var förståeligt nog jävligt skärrad. Föraren var inte sen att börja skrika, han också. Han skrek att hon var en dålig mamma som inte var mer rädd om sitt barn, att sådana som inte kan ta hand om sina barn inte bör skaffa några. Hon skrek att detta inte var första gången som en busschaufför klämde hennes barnvagn i dörren och att de för fan måste kolla bakåt innan de stänger dörren. Han skrek att om detta inte var första gången så visade det ju bara vilken dålig förälder hon var som lät det hända flera gånger. Sedan gick mamman sin väg, och under resten av färden satt busschauffören och svor över henne och fick medhåll av en gammal tant som också tyckte att det verkade vara en dålig mamma. Själv satt jag mest och skakade och hyperventilerade och höjde volymen på min mp3. Och jag ångrade att jag hälsat så trevligt på den där föraren när jag klivit på bussen. 
 
Alltså...jag finner fan inga ord för hur sjukt alltihop var. En ursäkt och en koll av om barnet blivit skadat hade väl varit på sin plats. Men nej...det tyckte tydligen inte han. Hur mycket jag än försöker kan jag inte förstå hur någon kan få den här incidenten till att handla om dåligt föräldraskap. Jag fattar att båda parterna var skärrade och handlade i affekt, och logiken lyste ju uppenbarligen med sin frånvaro. Men hur gör det rimligtvis henne till en dålig mamma att en busschaufför stänger dörren på hennes barnvagn? Han hävdade att hon borde sett till att barnet kom av först, före alla andra passagerare, för då skulle det aldrig ha hänt. Men allvarligt talat, hur ofta händer det att folk snällt står och väntar på att barnvagnarna ska komma av bussen först? Det har jag fan aldrig varit med om. Och vad är det för jävla victim blaming?! Han stängde dörren på hennes barnvagn, han borde inte ha gjort det. Punkt slut.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback