Kläder till begravningen

Syrran och jag köpte begravningskläder idag. Inte världens lättaste uppdrag såhär i sommartider när butikerna bara vill prångla ut ljusa och blommiga kreationer (vilket i vanliga fall skulle ha passat mig utmärkt, men inte idag). 
 
Till slut fann jag ändå en enkel men elegant svart klänning, i den allra sista butiken vi i ren desperation gick in i (vi brukar aldrig handla där). 
 
Med ett linne under och en bolero över bör den kunna klara etikettsreglernas anständighetskrav. Den är till och med lååång, flera decimeter längre än de flesta av mina andra klänningar (vilka syrran brukar beskriva som "rövkorta"). Så...det blir nog bra. 
 
Jag tycker att det är så svårt att veta hur en förväntas se ut, uppträda och bete sig på en begravning. Jag har bara varit på en enda i hela mitt liv förut och då var jag ju liten och behövde inte fundera så mycket över sådana saker. Men nu är jag vuxen och tillhör de närmast sörjande, så nu känner jag helt andra krav på mig.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback