Sertralin-nedtrappning

Idag gjorde jag förresten min halvårsvisa Sertralin-nedtrappning med ytterligare 25 mg (några dagar senare än planerat, men ville liksom inte vara ett vrak när Per var här). Så från och med idag tar jag bara 50 mg om dagen. 
 
Hittills känner jag inte av någonting, men misstänker att de kommande dagarna kommer att bli ett mindre helvete med yrsel, illamående, svettningar, humörsvängningar och annat elände. Dock skönt att veta vad det beror på och att det är övergående. 
 
Om jag fortsätter såhär så kommer jag ha slutat helt med Sertralin vid den här tiden nästa år. Lite läskigt faktiskt! Har ju ändå tagit de här tabletterna i snart tio år (typ hela mitt vuxna liv!) och under en stor del av den tiden varit uppe på maxdosen 150 mg. 
 
Är min hjärna kapabel att klara tillvaron utan den här hjälpen? Jag hoppas det. Och jag tror nästan det faktiskt. Bortsett från att jag mår skit i samband med nedtrappningstillfällena så känns det bara bra. (Och skulle det mot förmodan krisa så kan jag ju alltid börja igen.)

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback