Publiken asgarvade

Det har varit en rätt besvärlig vecka med illamående, huvudvärk, yrsel, raseriutbrott och stunder av nedstämdhet. Jag kan bara hoppas att min hjärna snart ska vänja sig vid den nya, lägre Sertralin-dosen. 
 
Men nu låter det visst alldeles eländigt, det var verkligen inte meningen. Veckan har ju bjudit på en hel del fina stunder också! 
 
Att det är semestertider innebär både för- och nackdelar på jobbet. Det är typ omöjligt att få tag på folk, för de är lediga och bortresta och allmänt bortkopplade. Men det är samtidigt väldigt lugnt och skönt på telefonfronten, det ringer ytterst lite just nu. Skönt! Så det är inte så mycket som "stör" och arbetet flyter på rätt bra och känns hanterbart, även om jag såklart har skitmycket att göra hela tiden. 
 
Om kvällarna ligger jag hemma på sängen och läser Kulla-Gulla-böckerna (jag är inne på den tredje nu) och känner mig så nostalgisk. Vet inte hur många gånger jag läst dem sedan jag var liten, men jag älskar dem fortfarande villkorslöst. 
 
Igår kväll var mamma och jag på utomhusteater och såg Söderkåkar. Det bästa med det var att få lite kvalitetstid med mamma (det får det absolut bli mer av sedan under semestern!). Själva teatern var väl bra och innehöll en del poänger och twister, MEN...den lämnade en smått skavande känsla. Nog för att det var ett folklustspel och således inte menat att tas på så stort allvar...men de skämtade om och gjorde sig lustiga över sådant som jag inte tycker att man ska skämta om eller göra sig lustig över. 
 
Två av karlarna var mer eller mindre alkoholister och ville hela tiden ta till flaskan...och publiken asgarvade. En av dem var helt förtryckt av sin fru, som kom skrikande och domderande för att hämta hem honom när han var och hälsade på en kompis, och hon sa hotfullt att "vänta bara till vi kommer hem, då vet du vad som händer"...och publiken asgarvade. Två andra karlar var intresserade av samma tjej, de stod på varsin sida om henne och skulle pussa henne på kinden, men just då backade hon undan så att karlarna råkade kyssa varandra mitt på munnen...och publiken asgarvade. Den här tjejen hade ett väldigt stort karltycke, och det gjordes ofta stor grej av vilket lössläppt fruntimmer hon var...och publiken asgarvade. En av fyllbultarna iklädde sig damkläder vid ett tillfälle för att lura en annan kille som var kär i tjejen han föreställde...och publiken asgarvade. En annan man var djupt förtvivlad och försökte ta livet av sig, hans hushållerska ojade sig och började prata om att säga upp sig för hon kunde ju inte jobba på en plats där "folk gick och hängde sig mitt på ljusa da'n!"...och publiken asgarvade
 
Alltså...exakt VAD är så himla roligt och löjeväckande med alkoholism, våld i nära relationer, HBTQ-inslag, slutshaming, självmord...? Jag blev mest beklämd över på vilket lättvindigt sätt ämnena togs upp. 
 
Den här typen av uppsättningar är nog ingenting för mig. Ska dra öronen åt mig nästa gång jag hör talas om ett folklustspel...eller något annat som verkar mindre seriöst. 
 
Nu ska jag sova. Natti!

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback