Lycka

Jag kan bli så löjligt lycklig över små (och ibland märkliga) saker. Idag har jag haft inte mindre än tre sådana upplevelser. 
 
Den första var när jag stod i kassakön i matbutiken på lunchen. Framför mig i kön stod en äldre kvinna, och bara genom det genomtänkta och varsamma sätt som hon lade upp varorna på bandet (äggen sist) och sedan visade upp innehållet i sin väska för kassörskan, kände jag att jag tyckte om henne. Och jag tyckte om hennes slitna gamla kläder och vänliga röst och hela hennes utstrålning. När hon sedan försynt frågade kassörskan om det var rätt ingredienser hon köpt för att göra tacos ("för jag är inte så van vid att göra det") trodde jag att jag skulle dö av ömhet. Söta lilla tant! 
 
Den andra var när jag kom hem från jobbet och hittade ett kuvert på hallmattan, innehållande ett tidningsurklipp om den nya japanska anime-versionen av Ronja Rövardotter och ett vykort från mamma. Jag blev bara så himla rörd. Fina lilla mamma... 
 
Den tredje var när jag stod på busshållplatsen efter kvällens yogapass. Gatlyktorna var av någon anledning släckta, så det var kolsvart ute. Då tittade jag upp och såg stjärnorna. Det går ju aldrig att se dem i stan annars, för alla lampor. Men nu syntes de lika tydligt som på landet. Och det var så vackert!

Kommentarer
Hedda

Så fint att kunna uppskatta de små sakerna!

2016-02-06 @ 18:01:47
URL: http://heddow.blogspot.com

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback