Malin & Gnaget

Hemkommen från fotbollsmatch i Stockholm med kollegorna. AIK mot Hammarby på Friends Arena med över 41 000(!) människor i publiken. En skitläskig men spännande och förvånansvärt nog riktigt rolig upplevelse. 
 
Själva matchen kollade jag inte så mycket på (några killar som springer fram och tillbaka över en gräsmatta, hur kul är det liksom?), men att studera huliganerna var riktigt fascinerande. 
 
De sjöng en massa sånger och viftade med stora flaggor och tände bengaler och hoppade och skrek. En kille hade till och med en AIK-tatuering över hjärtat! Jag kan för mitt liv inte begripa hur ett fotbollslag kan betyda så jäkla mycket för somliga människor...men intressant att studera var det i alla fall. 
 
Så jääävla mycket folk! Att komma in och se alla dessa människor var en riktig nära-döden-upplevelse. Jag blev helt chockad. 
 
Jag försökte verkligen se avslappnad ut på den här bilden. Det gick sådär. 
 
Vi stod inte på den allra värsta huliganläktaren (tack och lov!), men väldigt nära. Matchen fick avbrytas flera gånger för att maskerade ligister tände bengaler. Det kändes nästan som att befinna sig mitt i en krigszon. Kan det verkligen vara lagligt att bete sig på det där viset?! 
 
Som tur var vann AIK (2-0). Annars fruktar jag faktiskt att det hade blivit upplopp. Folk var verkligen helt GALNA.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback